
حملات تروریستی به دو مسجد در نیوزلند ۴۹ نفرکشته به همراه داشت.
مسلمانان مظلومی که در آتش خشونت ها و اقدامات ضد انسانی افراطیون به خاک و خون کشیده می شوند.
مسئله نسل کشی توسط جنایتکارن در کشورهای مختلف تبدیل به رویه ای مداوم برای مسلمانان شده است.
روزی روهینگیا میمانمار، روزی سوریه و حال نوبت نیوزلند شده است.
جالب این است که هرجایی بخشی از مسلمانان آماج این حملات قرار می گیرند.
مسئله کشتار توسط جوامع غربی اعلام می شود تا نگاه جامعه بین الملل به تروریست نرود.
اصولا کشورهای غربی و داعیه داران حقوق بشر واکنش جدی در برابر این اقدامات ضدحقوق بشری اتخاذ نمی کنند و هرجایی پای مسلمانان در میان باشد با تغییر واژه تروریست به کشتار مسیر را از مطالبه عمومی و جهت دار به محکومیت شخص خاطی ختم می کنند.
با وجود نهادهای متعدد بین المللی و حقوق بشری، همچنان شاهد فجایایی از این دست هستیم که عموما مسلمانان در یک کشور خواهند بود و باز با این حال مدعیان دروغین حقوق بشر سکوت را ترجیح می دهند؟
در این حادثه غم انگیز بدیهی ترین حقوق اولیه انسان ها نقض شده است.
نقض حق حیات، امنیت، که در این باره بند الف ماده ۲ اعلامیه اسلامی حقوق بشر مقرر داشته است که:
«زندگی موهبتی است الهی و حقی است که برای هر انسانی تضمین شده است و بر همه افراد و جوامع و حکومتها واجب است که از این حق حمایت کرده و در مقابل هر تجاوزی علیه آن ایستادگی کنند.
آنچه مسلم است نقص آشکار اعلامیه حقوق بشر اسلامی در حادثه تروریستی نیوزلند اتفاق افتاده است.
موضوعی که مسئولیت دولت نیوزلند را دو چندان می کند که باید با شناسایی سریعتر عاملان این اقدام نژاد پرستانه، با اجرای عدالت و فارغ از هرگونه ملاحظهای جلوی هرگونه تضییع حقوق شهروندان کشورش را بگیرد.
و ازسوی دیگر جادارد هر اقدام تروریستی در هر جا و توسط هر کس و به هر بهانه و انگیزه ای صورت بگیرد، باید از سوی تمامی کشورها محکوم شود و دولت ها اجازه ندهند، جریان ها و افکار نژادپرستانه و اسلام ستیزانه امنیت و آرامش شهروندان کشورها را به مخاطره بیاندازند.
کشورها می دانند رفتارهای خلاف حقوق بین الملل، موجبات تحقق مسئولیت بین المللی برای آنها خواهد شد.
ماده ۳ اعلامیه جهانی حقوق بشر مقرر میدارد: «هر فردی سزاوار و محق به زندگی، آزادی و امنیت فردی است».
این ماده، حق حیات و امنیت برای هر فردی از ابناء بشر را محترم دانسته و آن را به رسمیت شناخته است.
بر این اساس، دولت نیوزلند و ماموران آن باید حق حیات و امنیت شهروندان مسلمان را تامین میکردند.
نسل کشی، جرمی قدیمی و مفهومی جدید است.
البته از یک رهگذر توضیح نسل کشی به کسانی که از آن متاثر نشده اند سخت به نظر می رسد همگان با ضرورت مقابله قانونی با جرم قتل انسان ها آشنایند و هر کشوری نیز قانونی برای ممنوعیت و مجازات این جرم دارد.
حال آنکه شدت و ابعاد گسترده این جنایت نسبت به مسلمانان این کشور سبب شده است تا واکنش هایی نظیر؛ نمایندگان پارلمان انگلیس، نخست وزیر ژاپن، پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک های جهان، صدراعظم آلمان اتفاق بیفتد جا دارد که کمیته مستقل حقیقتیاب سازمان ملل به این موضوع ورود کند و دیوان کیفری بینالمللی، که وظیفه ذاتی آن بررسی جرایمی همچون؛ وقوع نسلکشی و جنایات علیه بشریت است، رسیدگی به این موضوع را در دستور کار خود قرار دهد.
باید بداینم که بر اساس اسناد بینالمللی، هرگونه اقدام سازماندهی شده برای نابودی و حذف فیزیکی کل یا بخشی از گروهی ملی، قومی و مذهبی، نسلکشی و جرم بینالمللی محسوب میشود.
نسل زدایی طبق ماده ۲ کنوانسیون منع و مجازات نسل زدایی، به هر یک از اعمالی گفته میشود که با قصد نابودی تمام یا بخشی از گروهی ملی، قومی، نژادی یا مذهبی ارتکاب مییابند.
حمله تروریستی نیوزلند ضد حقوق بشری تیرباران حقوق بشر در نیوزلند
این رفتار ضد انسانی جدا از مسلمان بودن یا نبودند کشته شدگان با هیچیک از اصول و قوانین حقوقی بینالمللی قابلیت انطباق ندارد.
با مطابقت جنایات صورت گرفته علیه مسلمانان نیوزلند با اساسنامه دیوان بینالمللی کیفری، به یقین این نوع شیوه برخورد از منظر حقوق بینالمللی کیفری ممنوع بوده و جرم محسوب میگردد.
مسئولیت بین المللی دولتها از ویژگیهای مهم حقوق بین الملل است.
رعایت حقوق بشر در زمره تعهدات عام الشمول محسوب میگردد، جدا از عضویت یا عدم عضویت نیوزلند در دادگاه بین اللمی کیفری، رسیدگی از طریق شورای امنیت سازمان ملل، کرسی حقوق بشر، دادگاه حقوق بشر اروپایی و اتحادیه کشورهای مشترک المنافع در این موضوع مورد نظر است که جاد دارد با ورود به این موضوع اقدامات و رسیدگی قضایی و کیفری هرچه سریعتر صورت پذیرد.
مسئولیت همه آحاد بشری از جمله دولتها، سازمانهای ذیربط حقوق بشری بین المللی و سازمان ملل یا مجمع عمومی، شورای حقوق و دیوان بین المللی این است که باید اقدامات لازم را به عمل آوردند تا ضمن احقاق حق قربانیان حادثه و پیگیری محکومیت عاملان این اقدام تروریستی قوانین الزام آور بین اللملی برای پیشگیری و عدم وقوع چنین جرایمی صورت پذیرد.
و از سوی دیگر در جهت صلح جهانی و جلوگیری از خشم و نفرت صاحبان قلم و رسانه، آزادی خواهان، مسلمانان و همه انسانهای که نسبت به ظلم وجنایتی که به نوع بشر در این ابعاد گسترده صورت میگیرد باید فریاد مسلمانان مظلوم نیوزلند را از هر طریق ممکن به گوش مجامع قانونی و حقوقی بین المللی برساند و از این طریق عدالت جهانی محقق شود.