عقد لازم خارج چیست؟

پرسیده شده
۵۱ پاسخ ۲۸,۹۶۳ #80023113

توی یک وکالت نامه ای در قسمتی ازش نوشته شده که موکل بنا به عقد خارج لازم امکان عزل رو از خودش سلب کرده است این چه معنی میده؟

مشاوره حقوقی قرارداد وکالت
۵۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام از نظر امکان برهم زدن عقد توسط طرفین ما دو نوع عقد داریم یکی لازم یکی جایز .در عقد لازم هیچیک از طرفین اصولا نمی توانند عقد را برهم بزنند ولی در عقد جایز طرفین هر وقت بخواهند می توانند عقد را برهم بزنند. برای اینکه عقد وکالت عقد جایز هست آن را در ذیل یک عقد لازم می آورند تا امکان برهم زدن آن از بین برود.

عقد لازم خارج یعنی هرگاه عقد جایزی در ضمن یک عقد لازم اورده شود تابا فوت و جنون طرفین منفسخ نشود مثلا عقد وکالت عقد جایز است و بافوت یاحجر هریک ازطرفین عقد خودبخود منفسخ میشود و از اعتبار ساقط میشود ولی اگراین عقد جایز ضمن عقد لازم دیگری مانند اجاره منعقد شود با فوت و جنون طرفین منفسخ نمیشود و اعتبار دارد

یعنی وکیل دیگر حق عزل موکل را ندارد عقد جایز وکالت با عقد لازمی صورت گرفته

با سلام.عقد خارج لازم، عقدی لازم، بیرون از عقد حاضر است. یعنی چون در عقد وکالت موکل می تواند هر زمان وکیل را از وکالت عزل کند، جهت جلوگیری از اجرای این حق قانونی موکل، ضمن یک عقد لازم مثل بیع، شرط عدم عزل وکیل درآن عقد قرار داده شده است.

با درود یعنی موکل حق عزل وکیل را ندارد

سلام ، با توجه به اینکه عقد جایز از دو طرف قابل فسخ می باشد ، دو طرف معامله جهت استحکام و الزامی کردن آن می توانند عدم فسخ را ضمن عقدی دیگر شرط کنند.

با سلام
عقد جایز عقدی که توسط طرفین قابل فسخ می باشد حتی بدون هیچ بهانه ای قابل به هم زدن است. مثل عقد وکالت