آیا صاحب سرقفلی دارای ۲ حق سرقفلی و کسب و پیشه میباشد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۳۴۹ #07815108

سلام درصورت خرید سرقفلی طبق قانون سال۱۳۵۶ و پرداخت مبلغ سرقفلی به قیمت روز آن و تنظیم سند ( اجاره نامه ) در محضر با حضور مالک و خریدار سرقفلی و ذکر کلمه انتقال سرقفلی در اجاره نامه ایا صاحب سرقفلی دارای ۲ حق سرقفلی و کسب وپیشه میباشد یا فقط یکی از انان.

مشاوره حقوقی سرقفلی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
بایستی عرض شود که حق سرقفلی برای مالکیت با پرداخت وجه ، توافق و تنظیم اجاره نامه مشخص میگردد
اما حق کسب و پیشه بایستی به مرور زمان و نیز انجام فعالیت برای درامد مشخص میگردد

با سلام.صاحب سرقفلی فقط حق سرقفلی دارد و دیگری حق کسب و پیشه نخواهد داشت.حق کسب و پیشه به مستاجر تعلق میگیرد که با گذشت زمان و با نظریه کارشناس تعیین میشود به شرطی که قبل از سال ۱۳۷۶ اجاره نامه منعقد شده باشد.در این مورد مرحوم بهمن کشاورز یک کتاب ارزشمند تحریر نموده اند که با مطالعه آن تمام موارد سرقفلی و حق کسب و پیش توضیح داده شده است.

سرقفلی یا با توافق موجر و مستاجر و در ابتدای قرارداد اجاره ایجاد می شود یا با خرید حق استفاده از منافع ملک از مستاجر قبلی . به عبارت دیگر معمولا مالکیت سرقفلی از طریق پولی است که مستاجر به موجر یا مستاجر قبلی می پردازد . اما حق کسب و پیشه و تجارت با شرط و شروط بوجود نمی آید بلکه به مرور زمان و در مدت انجام فعالیت کسبی بوسیله مستاجر کم کم بوجود می آید . لذا شما با خرید سرقفلی تنها مالک سرقفلی خواهید بود .

با سلام..
در واقع مستاجر بعدی فقط یک حق سرقعلی محل کسب را دارا بوده که به آن حق کسب و پیشه تعلق می گیرد..
و مالکیت محل کسب کماکان با مالک بوده که در صورت انتقالات بعدی با ید از مالک اذن و اجازه گرفته شود..
موفق باشید..