لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
صدها وکیل مالیات به صورت آنلاین، تلفنی و ۲۴ ساعته آماده ارائه خدمت به شما عزیزان میباشند. از لیست زیر، بهترین وکیل مالیات را انتخاب کنید و شروع به گفتگو کنید. بنیاد وکلا کیفیت خدمات را ۱۰۰٪ تضمین میکند.
۸۶۴ وکیل
خدمات و امکاناتی که در اختیار مردم قرار میگیرد، طبیعتا به صورت رایگان انجام نمیشود و لازم است که در قبال استفاده از امکاناتی که دولت ارائه نموده است، هزینه مربوط به آن پرداخت شود. چنین هزینههایی در قالب مالیات باید پرداخت گردد تا دولت بتواند از منابع مالیاتی خدمات گسترده ای را در اختیار شهروندان قرار دهد.
به احتمال فراوان با موضوع مالیات کم و بیش آشنایی داشته و در مورد نحوه پرداخت آن نیز تا حدودی اطلاعات داشته باشید. تعاریف مختلفی از مالیات ارائه میشود اما اگر بخواهیم تعریف کلی از مالیات ارائه دهیم، بهتر است بگوییم که مالیات، بخشی از درآمد عمومی دولت به شمار رفته که در ازای دریافت آن، خدماتی را در اختیار مردم قرار میدهد. دولت از مردم مالیات اخذ نموده و در این صورت طبق قانون موظف است که نیازهای شهروندان را برطرف نماید.
شهروندی که از خدمات شهری استفاده مینماید، موظف است که هزینه مربوطه به آن را در قالب مالیات پرداخت کند. مالیات صرفا به خدمات شهری اختصاص ندارد و موضوعات مختلفی مشمول مالیات قرار میگیرند. مالیات میتواند حتی به عوارض شهرداری نیز مرتبط باشد که در هر صورت باید پرداخت مالیات آن نیز انجام شود.
نحوه دریافت مالیات به روشهای مستقیم و غیر مستقیم انجام میشود که مالیات مستقیم شامل مالیات بر درآمد و مالیات بر دارایی است. تقریبا میتوان گفت که تمامی مشاغل در کشور، مشمول مالیات بر درآمد قرار گرفته که صاحبان کسب و کار باید بر اساس میزان درآمدی که دارند، برای پرداخت مالیات اقدام کنند. هر شغلی طبق درآمد مشخصی که دارد، موظف به پرداخت مالیات است و میزان درآمد مشاغل طی اظهارنامه مالیاتی مورد ارزیابی قرار میگیرد.
در واقع مشاغل مختلف از طریق اظهارنامه مالیاتی، درآمد سالانه خود را برای سازمان امور مالیاتی شفاف سازی نموده و طبق درصدی که این سازمان تعیین مینماید، برای پرداخت نمودن مالیات اقدام میکنند. عدم پرداخت مالیات در مواعد تعیین شده میتواند منجر به تشکیل پرونده فرار مالیاتی برای مودیان گردد و در این صورت تحت تعقیب کیفری قرار خواهند گرفت.
نپرداختن مالیات در شرایطی میتواند عنوان مجرمانه فرار مالیاتی داشته باشد که برای این عمل در قانون نیز مجازات تعیین گردیده است.
مودیان مالیاتی که در مورد مسائل مربوط به مالیات دچار مشکلاتی شده باشند، میتوانند از وکیل مالیاتی خوب و با تجربه کمک بگیرند. وکیل مالیاتی با توجه به تجربه و مهارت بالایی که در این امور دارد، میتواند از موکل خود بهترین دفاعیات را داشته باشد تا مشکلاتی که در زمینه مالیات برای وی به وجود آمده است به بهترین شکل ممکن حل و فصل گردد.
امور مالیاتی جزو حوزههایی است که نیاز به داشتن تخصص کافی دارد و لازم است که افراد فعال در این حوزه با قوانین و مقررات مربوط تا حد قابل قبولی آشنا باشند. زمینه فعالیت وکالت بسیار گسترده است که یکی از زمینههایی که وکلا دادگستری عموما در آن فعالیت میکنند، امور مرتبط با مالیات است. در قانون، محدودیتی برای فعالیت وکیل در خصوص وکالت در دعاوی قضایی وجود ندارد و وکلا میتوانند به وکالت تخصصی روی آورند یا در دعاوی مختلف، وکالت نمایند.
در مورد این موضوع که وکیل مالیاتی کیست، باید گفت که چنین وکلایی بر اساس تخصصی که در حل و فصل دعاوی مربوط به مالیات دارند، به عنوان وکیل مالیاتی شناخته میشوند. وکیل مالیاتی به جزء امور مالیات، پروندههای دیگری را برای امر وکالت مورد پذیرش قرار نمیدهد و به نوعی تمرکز اصلی او در زمینه امور مالیاتی است. در واقع میتوان اینگونه بیان کرد که وکلا متخصص در دعاوی مالیاتی تحت عنوان وکیل مالیاتی شناخته میشود.
شرکتهایی که با مسائل مالیاتی مواجه هستند، میتوانند از طریق وکیل مالیاتی متخصص اقدام به رفع مشکلات خود نمایند. وکلا مالیاتی، سالانه انواع مختلفی از پروندههایی که در ارتباط با مالیات هستند را مورد رسیدگی قرار میدهند و طبیعتا میزان تجربه چنین وکلایی از سایر وکلا بیشتر است. یک وکیل مالیاتی باید علاوه بر داشتن تسلط به قوانین مالیات باید اطلاعات کافی نیز در زمینه امور حسابداری داشته باشد.
تشکیل پرونده در سازمان امور مالیاتی میتواند برای مودیان عواقب جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. کسب و کارهای زیادی در طی سالیان اخیر بودهاند که به دلیل عدم پرداخت معوقات و بدهی مالیاتی دچار مشکلات عدیده شده و طی گذشت چند سال، هنوز پرونده آنها در مرجع مربوطه در حال بررسی است و به نوعی پرونده آنها مختومه نشده است.
یک وکیل مالیاتی خوب، میتواند موکلین خود را در راستای رفع مشکلات مرتبط با امور مالیات و رسیدن به حق و حقوقشان یاری نماید. بدون بهرهمندی از وکیل مالیاتی، رسیدگی به دعاوی مالیاتی با دشوارهایی همراه خواهد بود و مودیان به احتمال فراوان نمیتوانند به حق خود برسند.
در بخش قبل با وکیل مالیاتی آشنا شدیم و گفتیم که وکلا متخصص در حوزه دعاوی مالیاتی، میتوانند به موکلین خود راستای احقاق حقوقشان کمک کنند. وکیل مالیاتی به صورت تخصصی در این زمینه به امر وکالت پرداخته و دعاوی مالیاتی را از جهات گوناگون مورد بررسی قرار میدهد. اگر بخواهیم به وظایف وکیل مالیات اشاره کنیم، باید گفت که بخشی از این وظایف به وظایف عمومی حرفه وکالت ارتباط داشته و برخی دیگر، اختصاصا برای دعاوی مالیاتی میباشد.
به طور کلی، اهم وظایف وکیل مالیاتی به شرح زیر است:
موارد فوق، تنها بخش مهمی از وظایف وکلا مالیاتی به شمار میروند که باید انجام چنین وظایفی به شکل مناسبی انجام شود. با توجه به این که امور مالیاتی، ارتباط مستقیمی با حوزه اقتصادی دارد، در این صورت وکیل مالیاتی باید در این زمینه نیز تخصص لازم را داشته باشد.
ارسال اظهارنامه مالیاتی نیز به عنوان یکی دیگر از وظایف وکیل متخصص امور مالیاتی به شمار میرود. بسته به خواسته موکل، وکیل باید در اسرع وقت تا قبل از اتمام مهلت تعیین شده، اقدام به تنظیم و ثبت اظهارنامه مالیاتی نماید. اشخاصی که وکیل مالیاتی میگیرند، عمدتا در امور مالیاتی دچار مشکلاتی شده و از این رو به دنبال وکیل متبحر در این حوزه هستند.
وکیلی که پرونده مالیاتی را قبول میکند، باید اقدامات لازم برای اقامه دعوا مالیات را در مرجع مربوطه انجام دهد. در این راستا، وکیل مالیاتی باید مراحل رسیدگی به پرونده تشکیل شده در اداره مالیات را از سر گیرد و هرگونه اقدامی که منجر به نتیجه بخش بودن پرونده میشود را انجام دهد.
دفاع از موکل به عنوان اصلی وظیفه هر وکیلی در هر پروندهای محسوب میشود و صرفا اختصاص به دعاوی مالیاتی ندارد. در جلسات رسیدگی، وکیل باید از مودی مالیاتی که طبیعتا پرونده مالیاتی برای وی تشکیل شده است، بهترین دفاعیات را انجام دهد. دفاع از موکل در دعاوی مالیاتی میتواند به صورت شفاهی و کتبی انجام شود که در هر صورت، وکیل باید اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهد.
جهت ثمر بخش بودن دفاعیات در دعاوی مالیاتی بهتر است که وکیل در این زمینه اقدام به ثبت و تنظیم لایحه مکتوب نماید و ابهامات موجود در پرونده را از این طریق بر طرف کند. پیگیر بودن پرونده نیز از جمله وظایف دیگر وکیل مالیاتی به شمار میرود. در واقع وکیل باید تا آخرین لحظه و تا زمان صدور رای قطعی در کنار موکل خود باشد و راهنمایی لازم را در اختیار وی قرار دهد.
بعد از آشنایی با وظایف وکیل مالیاتی، لازم است که با ویژگیهای چنین وکلایی آشنا شویم. وکیل مالیاتی باید تسلط قابل قبولی در مسائل مربوط به امور حسابداری مالیاتی و قوانین مربوطه داشته باشد. در واقع وکیل مالیات باید با حوزه قوانین مالیاتی آشنا بوده و مسلط به اینگونه قوانین باشد. افراد زیادی در حال حاضر هستند که با امور مالیاتی و حوزه اقتصاد آشنایی دارند، اما شاید با مقررات مالیات به اندازه وکلا آشنایی نداشته باشند.
بنابراین اصلیترین ویژگی وکیل مالیاتی خوب، داشتن علم و تخصص کافی در دعاوی مالیاتی است. از ویژگی دیگر وکیل مالیاتی کاربلد میتوان به میزان تجربه بالای او در رسیدگی به پروندههای مالیاتی است. موسسات و شرکتهایی که برای امور مالیاتی خود به وکیل نیاز دارند، باید وکیل با تجربه و کاربلد را در این زمینه انتخاب کنند.
وکیل مالیاتی در وهله اول باید مسئولیت حل و فصل مشکل موکل خود را بر عهده بگیرد و صرفا مسائل مالی پرونده را در اولویت قرار ندهد. در واقع وکیل باید به نحوی عمل کند که موکل از اقدامات او حتی در صورت ثمر بخش نبودن پرونده نیز رضایت کافی داشته باشد.
وکیل خوب و کاربلد در این زمینه باید از تجربه و مهارت خود جهت نتیجه بخش بودن پرونده نهایت استفاده را ببرد و در راستای رفع مشکل مالیاتی موکل خود عمل نماید. داشتن ارتباط خوب وکیل مالیاتی با ادارات مربوطه، برای رسیدگی به پرونده مالیات بسیار حائز اهمیت است اما گاهی اوقات چنین ارتباطاتی منجر به سوء استفادههایی میشود و به نوعی وکیل با زد و بندی که با اداره مالیات انجام میدهد، به پرونده موکل رسیدگی کرده که اینگونه رفتارها برخلاف حرفه وکالت است.
وکیل مالیاتی برای پیشبرد پرونده باید از راه قانونی و صحیح ورود کند و از بهرهمندی روشهای غیر قانونی اجتناب نماید. حتی اگر پیشنهادهایی در این زمینه به وکیل ارائه شود، او باید از قبول چنین پیشنهاداتی خودداری نموده و کار صحیح را در این زمینه انجام دهد.
متاسفانه در دعاوی مالیاتی، شاهد تخلفاتی از سوی برخی از وکلا هستیم که زیبنده حرفه وکالت نیست. وکیل خوب باید به مسائل انحرافی پرونده توجه نداشته باشد و اقدامات قانونی را در این زمینه انجام دهد. موکلین دعاوی مالیاتی همواره به دنبال وکلا خوب و ماهر هستند که ویژگیهای مزبور میتواند از جمله مهمترین خصوصیات وکیل متخصص امور مالیاتی باشد.
وکیل مالیات شرکتها اعم از تجاری و غیر تجاری، به پروندههایی که شرکتها در خصوص میزان مالیات دچار مشکلاتی شده باشند، رسیدگی خواهند کرد. وکیل مالیات شرکت، باید علاوه بر مسائل مالیاتی، با مقررات حوزه شرکت آشنا باشند.
مالیات شرکت نیز مانند سایر مالیاتها به عنوان بخش از درآمد دولت محسوب میشود. شرکت های مختلفی در حال حاضر در کشور فعال هستند که عمدتا در قالب فعالیتهای تجاری بوده که میزان مالیات آنها با یکدیگر متفاوت است. شرکتها طبق قانون موظف به پرداخت مالیات هستند و عدم پرداخت مالیات، میتواند روند فعالیت تجاری و یا غیر تجاری شرکتها را با اختلال مواجه کند.
با ثبت شرکت و تاسیس آن، شرکتها باید حوزه مالیاتی خود را مشخص کنند. بر حسب نوع شرکتی که به ثبت رسیده است، قوانین مالیاتی آنها با یکدیگر متفاوت است. طبق ماده 105 قانون مالیات مستقیم که ناظر بر مالیات اشخاص حقوقی است، جمع درآمد شرکتها، پس از محاسبه زیآنهای حاصل از منابع غیر متعارف و کسر معافیت، مشمول مالیات به نرخ 25 درصد خواهد بود. مالیات برای شرکتهای تجاری نظیر شرکت با مسئولیت محدود، به میزان 25 درصد محاسبه خواهد شد.
تبصره 1 ماده فوق بیان میکند که شرکتهای ایرانی غیر تجاری که به منظور تقسیم سود تاسیس نشدهاند، در صورت داشتن فعالیت انتفاعی، از ماخذ کل درآمد مشمول مالیات فعالیت انتفاعی آنها، مالیات به نرخ مقرر در این قانون وصول میشود. میزان مالیات شرکت سهامی خاص، به میزان 10 درصد از درآمد کل شرکت است. البته شرکتهای تجاری با تنظیم و ارائه اظهارنامه مالیاتی مناسب، میتوانند مالیات کمتری نیز پرداخت کنند.
با توجه به این که شرکت های مختلف مشمول پرداخت مالیات قرار میگیرند، عدم توجه به قوانین مالیاتی شرکتها میتواند منجر به تشکیل پرونده مالیاتی برای آنها در اداره مالیات گردد. چه بسا امکان تشکیل پرونده جرائم مالیاتی برای شرکتهای متخلف در زمینه پرداخت مالیات وجود داشته باشد که همه این مسائل در ارتباط بودن با وکیل خوب در حوزه مالیات را میطلبد.
شرکتهایی که با مشکلات مالیاتی مواجه شدهاند، باید با مشاوران و یا وکلا مالیاتی در ارتباط باشند. وکیل یا مشاوره حقوقی مالیات، میتواند راهکارهایی را در اختیار شرکتهای تجاری قرار دهند و به نوعی با اقدامات قانونی، بتوانند مسائل مالیاتی آنها را حتی الامکان حل و فصل کنند.
از آن جهت که قوانین مالیات شرکتها عمدتا با یکدیگر تفاوت دارد، طبیعتا مالیات متفاوتی برای آنها در نظر گرفته خواهد شد. مالیاتی که برای شرکتها در قانون در نظر گرفته شده است، در واقع تا حدودی در ارتباط با مالیات بر درآمد آنها است که بسته به میزان درآمدی که شرکتها دارند، پرداخت مالیات آنها نیز تفاوت خواهد داشت.
صاحبان مشاغل و کسب و کارها باید درآمد سالانه خود را برای سازمان امور مالیاتی شفاف کنند که این موضوع از طریق ارسال اظهارنامه مالیاتی انجام میشود. اظهارنامه مالیاتی نیز فرمی است که به امور مالیات اختصاص دارد و مودیان باید میزان درآمدی که در طول سال، کسب نمودهاند را در فرم مربوطه وارد نمایند.
سازمان امور مالیاتی از طریق اظهارنامه، میزان مالیاتی که به افراد تعلق میگیرد را محاسبه نموده و از این طریق، مودیان باید در زمان مقرر برای پرداخت بدهی مالیاتی خود اقدام نمایند.
اظهارنامه مالیاتی را میتوان عملکرد یکساله مودیان در نظر گرفت که در ارتباط با انواع مالیات میباشند. در واقع درآمدی که مودیان از اول فروردین ماه تا 29 اسفند همان سال، دریافت میکنند را باید به صورت شفاف و با ذکر جزئیات دقیق، باید در فرم اظهارنامه ذکر نمایند.
نحوه ارسال اظهارنامه مالیاتی به صورت الکترونیکی انجام شده و در این راستا، لزومی برای ارائه فیزیکی فرم مربوطه نیست. در واقع میتوان گفت که اظهارنامه مالیاتی، نوعی مالیات بر درآمد مشال نیز به شمار رفته که سازمان امور مالیاتی طی اظهارنامه ارسال شده برای مودیان مبلغ مالیات را تعیین میکند. البته این سازمان بررسیهای لازم را در این زمینه انجام میدهد و به صرف گفته مودی اقدام به تعیین مالیات نمیکند.
به موجب ماده 100 قانون مالیات های مستقیم، مودیان مکلف هستند که اظهارنامه مالیاتی مربوطه به فعالیتهای شغلی خود را در سال مالیاتی برای هر واحد شغلی یا بر هر محل جداگانه طبق نمونهای که به وسیله سازمان امور مالیاتی تهیه خواهد شد، تنظیم نمایند.
همچنین تبصره ماده مزبور عنوان میکند که سازمان امور مالیاتی میتواند برخی از مشاغلی که میزان فروش کالا و خدمات آنها حداکثر ده برابر موضوع ماده 84 این قانون باشد، از ارائه اظهارنامه مالیاتی خودداری نماید.
با توجه به تخصصی بودن موضوع ارسال اظهارنامه مالیاتی و همچنین عدم اطلاع بسیاری از مودیان برای ارسال آن، لازم است که در این زمینه با وکلا متخصص در امور مالیاتی مشورت کنید. یکی از زمینههای تخصصی وکیل مالیاتی، ثبت و ارسال اظهارنامه مالیاتی است که مودیان میتوانند تنظیم آن را بر عهده وکلا متخصص قرار دهند.
یکی از انواع مالیاتها که در قانون به آن اشاره شده است، مالیات بر درآمد مشاغل است. حرفه وکالت مانند سایر مشاغل، نیازمند پرداخت مالیات به سازمان امور مالیاتی است که در واقع درآمدی که وکلا به ازای وکالت در دعاوی مختلف کسب میکنند، بخشی از آن به عنوان مالیات باید پرداخت شود. در مورد این موضوع که مالیات حق الوکاله وکلا دادگستری چه میزان است، باید ماده 103 قانون مالیات مستقیم مورد بررسی قرار گیرد.
بر اساس ماده مزبور، وکلاء دادگستری و کسانی که در محاکم اختصاصی وکالت میکنند، مکلفند در وکالتنامههای خود رقم حقالوکالهها را قید نمایند و معادل پنج درصد آن بابت علیالحساب مالیاتی روی وکالتنامه تمبر الصاق و ابطال نمایند. بنابراین میزان مالیاتی که به حق الوکاله تعلق میگیرد، حداقل 5 درصد از میزان آن است که البته این میزان به صورت علی الحساب محاسبه میشود.
لازم به ذکر است که در هر حال مبلغ تمبر حسب مورد نباید کمتر از میزان مقرر در موارد زیر باشد:
تا یک میلیون ریال ما به الاختلاف، پنج درصد تا سه میلیون ریال ما به الاختلاف، چهار درصد نسبت به مازاد یک میلیون ریال از سه میلیون ریال ما به الاختلاف به بالا سه درصد نسبت به مازاد سه میلیون ریال منظور میشود و معادل پنج درصد آن تمبر باطل خواهد شد.
رسیدگی به اختلافات و دعاوی حوزه مالیاتی بر اساس ماده 244 قانون مالیات مستقیم، هیات حل اختلاف مالیاتی است. این هیات شامل سه عضو بوده که شامل تشکیلات زیر است:
شرکتها و موسسات بسیاری در کشور هستند که ممکن است دچار مشکلات مالیاتی شده و در این زمینه در صدد رفع مشکلات خود هستند. برای رفع مشکلات مالیاتی باید با وکیل متخصص در این زمینه در ارتباط بود تا راهنمایی مورد نیاز ارائه شود. یکی از توانایی وکیل متخصص مالیاتی، ارائه مشاوره در حوزه مالیات است که در این صورت اشخاص متقاضی میتوانند تا حدودی با مسائل مالیاتی آشنا شوند.
اگر در امورمالیاتی به دنبال وکیل خوب و کاربلد هستید، سامانه بنیاد وکلا در این زمینه میتواند انتخاب مناسبی برایتان باشد. بنیاد وکلا با بهرهمندی از وکلا متخصص آماده ارائه هرگونه خدمات در امور مالیاتی است. برای دسترسی به وکلا مالیاتی با کارشناسان ما در ارتباط باشید.