🎉 کد تخفیف ۵۰,۰۰۰ تومانی: SU43
مشاوره خود را رزرو کنید
15 ساعت
24 دقیقه
24 ثانیه

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

وکیل وصول مطالبات: لیست بهترین وکلای وصول مطالبات آنلاین و تلفنی

صدها وکیل وصول مطالبات به صورت آنلاین، تلفنی و ۲۴ ساعته آماده ارائه خدمت به شما عزیزان می‌باشند. از لیست زیر، بهترین وکیل وصول مطالبات را انتخاب کنید و شروع به گفتگو کنید. بنیاد وکلا کیفیت خدمات را ۱۰۰٪ تضمین می‌کند.

وکیل مورد نظر خود را بر اساس نام، تخصص یا استان جستجو کنید.

خدمات قابل ارائه
جنسیت

بهترین وکیل وصول مطالبات را جستجو و انتخاب کنید

۳,۳۴۳ وکیل

شما در حال مشاهده اطلاعات فیلتر شده هستید،
مرتب سازی:
آسیه فتاحی امیردهی
آسیه فتاحی امیردهی
وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه
تهران
۴.۸ از ۵
بر اساس (۲,۴۱۰) نظر
۶,۳۱۶ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۴۰ دقیقه
مژگان موفقی
مژگان موفقی
وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری
تهران، میدان ولیعصر
۵ از ۵
بر اساس (۲۱) نظر
۳۳ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۶ ساعت
الهه طالبی
الهه طالبی
وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه
اصفهان
۴.۸ از ۵
بر اساس (۱۶) نظر
۸۲ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۲۰ دقیقه
احسان نعمتی
احسان نعمتی
کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه
آمل
حمیدرضا مشتاقی
حمیدرضا مشتاقی
وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری
شاهین شهر
۴.۸ از ۵
بر اساس (۵۰) نظر
۱۰۱ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۲ ساعت
محسن نریمانی ده نوی
محسن نریمانی ده نوی
وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری
اصفهان
۴.۷ از ۵
بر اساس (۳۲۰) نظر
۱,۱۲۴ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۳ ساعت
علی تقوی
علی تقوی
وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری
تهران، دردشت پایین تر از جانبازان
۴.۸ از ۵
بر اساس (۲۲۴) نظر
۶۴۲ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۳۰ دقیقه
عبدالمجید عبدی دزفولی
عبدالمجید عبدی دزفولی
وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه
اهواز
۴.۹ از ۵
بر اساس (۴۶) نظر
۸۴ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۲ ساعت
محمد جواد بهروزی
محمد جواد بهروزی
کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری
تهران، دهم فروردین از محلاتی تا آهنگ
زهرا خواجه
زهرا خواجه
کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری
اصفهان
ابوالفضل جهان بخش
ابوالفضل جهان بخش
وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری
تهران، گیشا
۴.۸ از ۵
بر اساس (۱,۱۸۵) نظر
۴,۴۵۷ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۱۶ دقیقه
علیرضا جباری
علیرضا جباری
کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه
شهرکرد
۵ از ۵
بر اساس (۲) نظر
۴ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۵ ساعت
سکینه چهره خند
سکینه چهره خند
کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری
تهران
۴.۹ از ۵
بر اساس (۲۲) نظر
۲۸ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۱۳ ساعت
احسان عبدالهی
احسان عبدالهی
وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه
تهران، رسالت از صیاد تا امام علی (ع)
۴.۸ از ۵
بر اساس (۵۴۴) نظر
۱,۸۹۶ خدمت موفق ارائه شده
زمان پاسخگویی تا ۱ ساعت
شبنم خوب جو
شبنم خوب جو
وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری
تهران، پاسداران از نگارستان 10 تا گلستان 2

شاید برای شما این موضوع پیش آمده باشد که به کسی پولی قرض داده باشید و بخواهید آن را وصول کنید اما از روش‌های وصول مطالبات خود اطلاع چندانی ندارید. در این صورت باید به دنبال راه‌های قانونی برای وصول کردن طلبتان باشید.

طلب می‌تواند در قالب وجه نقد و اسناد تجاری معتبری چون چک باشد. نحوه وصول وجه نقد بسته به این که طلبکار چگونه به بدهکار داده است، متفاوت می‌باشد. 

اما اگر شخصی بخواهد اسناد تجاری را وصول کند، شرایط کاملا متفاوت می‌شود و نحوه وصول آن باید طبق مقررات وضع شده در قانون انجام شود. از آن جهت که اسناد تجاری، به عنوان سند عادی محسوب می‌شوند، اما از حیث اجراییه در حکم سند رسمی هستند. طلبکار اگر از طریق اداره ثبت برای وصول مطالبه اقدام کند، بحث لازم الاجرا بودن یک سند رسمی محسوب می‌شود و از این حیث اسنادی نظیر چک و سفته از اهمیت بالایی برخوردار هستند. 

از آن جهت که در معاملات مختلف، اسناد تجاری بسیار کاربرد دارند، از این جهت به معامله کنندگان توصیه می‌شود که صدور چک یا سفته را طبق ضوابط تعیین شده انجام دهند. یکی از دلایلی که سبب می‌شود معاملات مختلف به سر انجام مناسبی نرسد، عدم رعایت قوانین مربوط به سند تجاری است. فردی که قصد دارد به جای بدهی خود به شخص دیگر چک یا سفته بدهد، باید قبل از صدور چنین اسنادی از قوانین آن حوزه به اندازه مورد نیاز اطلاع کافی داشته باشد. 

وصول مطالبه بر اساس سررسید نیز یکی دیگر از موضوعاتی است که در این زمینه مورد بحث قرار می‌گیرد و با فرا رسیدن موعد مقرر، اگر مدیون اقدامی را برای پرداخت مطالبه انجام ندهد، شخص طلبکار می‌تواند با در نظر گرفتن راه‌های قانونی برای مطالبه نمودن طلب خود اقدام کند. در صورتی که بدهکار طبق توافق انجام شده، بدهی خود را پرداخت ننماید، طلبکار ناچار است که با طرح دعوا علیه بدهکار، طلب خود را وصول کند. 

بنابراین چنانچه با گفتگو و روش مسالمت آمیز، امکان مطالبه طلب وجود نداشته باشد، باید راه قانونی را در این زمینه پیش بگیرید. برای وصول مطالبات به شما پیشنهاد می‌کنیم که وکیل بگیرید تا بتوانید بدون مشکل خاصی و به بهترین شکل ممکن، طلبتان را وصول نمایید.

وکیل وصول مطالبات، این توانایی را دارد که به موکل خود در راستای وصول طلب کمک نماید. در همین زمینه برای گرفتن وکیل در حوزه وصول کردن مطالبات، می‌توانید با سامانه بنیاد وکلا در ارتباط باشید. 

وکیل وصول مطالبات کیست؟

وصول مطالبه بدین معنا است که شخص طلبکار، قصد دارد طلب خود را از مدیون یا بدهکار باز پس گیرد که برای وصول کردن آن، لازم است از طریق قانونی استفاده شود. وصول مطالبه در واقع اصطلاح حقوقی است که انجام دادن آن نیاز به بررسی حقوقی از ابعاد مختلف دارد. روش‌های حقوقی گوناگونی برای وصول مطالبات در قانون پیش بینی شده است که با بهره‌گیری از آن‌ها امکان دریافت طلب وجود دارد. 

طلبکاری که قصد وصول مطالبات خود را دارد، باید ابتدا از نحوه و شرایط قانونی آن آشنایی پیدا کند و اگر نتوانست به درستی اقدام به وصول طلب خود نماید، در نهایت باید از متخصصین این حوزه کمک بگیرد. 

زمانی که بحث مسائل حقوقی مطرح می‌شود، برای رفع آن‌ها اولین راه حلی که در این زمین به ذهن می‌رسد، کمک گرفتن از وکیل دادگستری است. این موضوع صرفا در مورد وصول مطالبات صدق نمی‌کند و در تمامی مسائل حقوقی نیز اگر فردی با مشکلی مواجه شود، نیز می‌تواند وکیل بگیرد. 

در مورد این موضوع که وکیل وصول مطالبات کیست، باید گفت که وکلا دادگستری که دارای توانایی و مهارت کافی در زمینه وصول کردن طلب و در اصطلاح عامیانه، می‌توانند انواع مطالبات را نقد کنند، به آن‌ها وکیل وصول مطالبات گفته می‌شود. به طور کلی هر وکیلی که در یکی از زمینه‌های حقوقی به تسلط کافی برسد، همان عنوان حوزه کاری برای او در نظر گرفته می‌شود.

به طور مثال وکیل متخصص در دعاوی خانواده به آن وکیل خانواده، وکیل متخصص در امور مالیاتی به عنوان وکیل مالیاتی و به همین ترتیب، وکیل متخصص در دعاوی وصول انواع مطالبات، به عنوان وکیل وصول مطالبات  شناخته می‌گردد. 

افراد مختلفی در جامعه ما هستند که توانایی کافی برای نقد کردن مطالبات طلبکاران دارند و از هر راهی حتی روش‌های غیر قانونی، برای وصول مطالبات اقدام می‌کنند. پر واضح است که چنین اشخاصی وکیل دادگستری نبوده و در حیطه وکالت فعالیت ندارند. از این حیث، جهت وصول مطالبات خود حتی الامکان توصیه می‌شود که وکیل بگیرید تا بتوانید از راه قانونی طلب خود را وصول کنید. 

وکیل وصول مطالبات

وصول مطالبات و دیون مالی

مطالبات انواع مختلفی دارد که می‌تواند در خصوص وجه نقد بوده و یا در ارتباط با اسناد تجاری باشد. در واقع فردی که به عنوان بدهکار شناخته می‌شود، ممکن است که به دائن، وجه نقد بدهکار باشد و یا برای ادای دین خود، به وی چک داده باشد. رابطه طلبکاری و بدهکاری، همواره وجود دارد و شخصی که در جایگاه بدهکار قرار دارد، باید اقدام به وصول طلب خود نماید. 

آن چیزی که در خصوص جنبه حقوقی وصول مطالبات اهمیت دارد، دیون مالی است. دیون غیر مالی، نیاز به بررسی فقهی داشته و در این مقاله مورد بحث ما قرار ندارد. شخص طلبکار که برای وصول مطالبات خود اقدام می‌کند، در واقع به دنبال دریافت مطالبات مالی خود بوده که در مقابل نیز بدهکار، موظف به پرداخت دیون مالی است. 

در خصوص این که دیون مالی، مرتبط با اموال منقول یا غیر منقول است، ماده 20 قانون مدنی، به بررسی این موضوع پرداخته است. بر اساس ماده مزبور، کلیه دیون از قبیل قرض و ثمن، مبیع و مال الاجاره عین مستاجره از حیث صلاحیت محاکم در حکم منقول است، ولو این که مبیع یا عین مستاجره اموال غیر منقول باشد. 

منظور از ماده فوق این است که کلیه مطالبات مالی از منظر اقامه دعاوی قضایی در زمره دعاوی منقول قرار می‌گیرد حتی اگر آن طلب به عنوان مال غیر منقول باشد. در این صورت شخص طلبکار برای طرح شکایت علیه بدهکار برای وصول طلب خود، باید موضوع شکایت و دعوی خود را در زمره دعاوی منقول قرار دهد. 

وصول مطالبات قراردادی

افرادی که معامله ای با یکدیگر انجام می‌دهند و در قبال آن تعهدی نسبت به یکدیگر دارند، می‌توانند چنین مواردی را در قالب قرارداد انجام دهند. وصول مطالبات قراردادی، بدین معناست که وصول کردن مطالبات به واسطه قراردادی که از قبل فی ما بین طرفین منعقد شده است، صورت می‌گیرد. عموما برای انجام کارهایی که جنبه قانونی و رسمی دارد، طرفین اقدام به انعقاد قرارداد می‌کنند که نگارش قرارداد جنبه رسمی به این امور می‌دهد. 

تصور کنید که دو نفر معامله تجاری را با یکدیگر انجام داده و به واسطه آن، قراردادی را منعقد می‌کنند. در این صورت وصول طلب از طریق قرارداد می‌تواند انجام شود. شخصی که به واسطه معامله انجام شده، چکی را به طرف دیگر می‌دهد و این موضوع در قرارداد ذکر می‌شود، طلبکار می‌تواند به استناد قرارداد منعقده برای وصول چک اقدامات قانونی لازم را انجام دهد. 

گفتنی است که وصول مطالبه به صورت غیر قراردادی نیز انجام می‌شود و یکی از دلایل بروز مشکلات در این زمینه، نبود قرارداد بین طرفین است. اگر قراردادی در این زمینه منعقد شده باشد، طلبکار با شرایط مناسب‌تری می‌تواند طلب خود را وصول نموده و حتی قرارداد تنظیم شده می‌تواند به عنوان مدرک قانونی و معتبر در طرح دعوای قضایی کارایی داشته باشد. 

در صورتی که تنظیم قراردادی صورت نگرفته باشد، شرایط برای طرح شکایت از طرف طلبکار کمی دشوار می‌شود که البته برای اثبات این موضوع روش‌های مختلفی مانند شهادت شهود و همچنین ارائه اصل چک یا سفته وجود دارد. اما وجود قرارداد، منجر به این مسئله خواهد شد که طلبکار، بتواند ادعای خود را بهتر به اثبات برساند.  

مزایا استفاده از وکلا دادگستری مجرب برای وصول مطالبات

در ارتباط با این موضوع که گرفتن وکیل برای وصول مطالبات چه مزایایی دارد، باید گفت که در تمامی زمینه‌ها و دعاوی حقوقی، داشتن وکیل دارای مزایایی است و نمی‌توان گفت که بودن وکیل، هیچگونه مزایایی برای موکل ندارد. افرادی که بدون کمک از وکیل یا کارشناسان حقوقی اقدام به وصول مطالبات خود می‌کنند، عواقب این کار را در آینده خواهند دید و چه بسا نتوانند مطالبات خود را وصول کنند. 

وکلایی که سابقه طولانی مدت در زمینه وصول مطالبات دارد، می‌تواند به نحوی عمل کند که موکل به خواسته خود برسد و به نوعی موکل بتواند مطالبات خود را به بهترین وجه ممکن وصول نماید. در واقع موکلین این امکان را دارند که از تجربه وکیل برای وصول نمودن طلب خود استفاده کنند.

البته در این زمینه توصیه می‌شود که با وکلا دادگستری مجرب و با سابقه در ارتباط باشید؛ زیرا تجربه و سابقه وکالت در رسیدگی به انواع دعاوی بسیار اهمیت دارد و وکیلی که تجربه زیادی در رسیدگی به دعاوی مرتبط با وصول مطالبات نداشته باشد، نمی‌تواند به میزان کافی در راستای رسیدن موکل به حق قانونی او کمک کند. 

علاوه بر بحث تجربه، میزان تخصص و تسلط وکلا دادگستری به قوانین حوزه وصول مطالبات، از دیگر مزایا بهره‌مندی از وکلا دادگستری برای وصول مطالباتی چون چک و سفته است. وکیل متخصص در دعاوی وصول مطالبات، از توانایی بالایی برای نقد کردن اسناد تجاری مانند چک دارد و در این راستا بهره‌مندی از وکیل وصول مطالبات بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود. 

با توجه به این که طرح دعاوی وصول مطالبات، جنبه حقوقی دارد، برای حل و فصل مشکلات حقوقی، لازم است که وکیل بگیرید. شاید گرفتن وکیل در نهایت منجر به ثمر بخش نبودن پرونده و مورد خواسته موکل نباشد، اما وکیلی که تمام تلاش خود را برای آن که موکل به حق قانونی خود برسد، انجام می‌دهد،  به نوعی وظیفه خود در قبال موکل را انجام داده و در این صورت موکل قاعدتا نمی‌توان از وکیل به دلیل نرسیدن به حق خود اعتراضی داشته باشد. 

مزیت وصول مطالباتی چون چک از طریق وکیل این است که نحوه وصول چک متفاوت از سایر اسناد تجاری است و همچنین مقررات متعددی برای وصول چک در قانون تعیین شده است که باید تسلط کافی به مقررات مزبور داشت. وکیلی که از قوانین صدور چک و آخرین اصلاحات انجام شده اطلاع چندان زیادی نداشته باشد، طبیعتا نمی‌تواند وصول چک را به بهترین شکل ممکن انجام دهد. 

در کنار مزایایی که وکیل خوب برای دعاوی وصول مطالبات دارد، معایبی نیز می‌توان در این زمینه متصور شد. در واقع استفاده از وکلای غیر متخصص و ناکارآمد، علاوه بر نداشتن مزایا، دارای معایب بسیار زیادی نیز هست و موکل در این زمینه نمی‌تواند مطالبات خود را وصول کند.

بنابراین توصیه می‌شود که برای وصول مطالبات اسناد تجاری، با وکلا ماهر و کاربلدی قرارداد امضاء کنید تا امکان حل و فصل مشکلات شما در این زمینه وجود داشته باشد. 

اعطای وکالت در حوزه وصول مطالبات

روش حقوقی و غیر حقوقی وصول مطالبات

روش غیر حقوقی وصول مطالبات بدین گونه است که طلبکار، به شخص مدیون مراجعه نموده و در صدد است تا بتواند مطالبات خود را به صورت گفتگو وصول کند. در واقع طلبکار، قصد شکایت از بدهکار را نداشته و صرفا می‌خواهد به صورت مسالمت آمیز و بدون مشکل خاصی، مطالبات خود را وصول کند. 

روش غیر حقوقی معمولا برای وصول مطالبات مناسب نیست و اگر بدهکار طی گفتگو و روش مسالمت آمیز برای پرداخت بدهی رضایت ندهد، در این صورت بهتر است که راهکار قانونی اتخاذ شود. چه بسا بهره‌مندی از روش غیر حقوقی، منجر به بروز درگیری و نزاع بین طرفین شود و در این زمینه مشکلات نیز بیشتر شود. 

روش حقوقی وصول مطالبات در واقع توسل به راه‌های قانونی است که در ابن صورت، شخص طلبکار، با کمک گرفتن از وکیل، قصد دارد به هر نحوی اما از جنبه قانونی، طلب خود را از بدهکار بگیرد. زمانی راهکار قانونی و یا حقوقی مطالبه نمودن طلب مطرح می‌شود که مدیون، حاضر به پرداخت بدهی طی انجام مذاکره نباشد. حال طلبکار باید به طرح دعوا علیه بدهکار اقدام نموده تا بتواند بدون مشکل خاصی نیز مطالبات خود را وصول نماید. 

وکیل وصول مطالبات به چه دعاوی رسیدگی می‌کند؟

وکیل وصول مطالبات، به صورت اختصاصی به دعاوی مرتبط با مطالبه اسنادی مانند چک و سفته و همچنین وجوه نقد می‌پردازد. در واقع شخصی که قصد دارد از راه حقوقی برای دریافت طلب خود اقدام کند، با وکیل متخصص در این زمینه قرارداد وکالت امضاء نموده و به نوعی وکالت در چنین دعاوی را بر عهده وی قرار می‌دهد. 

وصول اسناد تجاری از قبیل چک به عنوان یکی از زمینه‌های تخصصی وکیل متخصص در دعاوی وصول مطالبات است. وکیل وصول مطالبات، به دلیل سال‌ها تجربه در رسیدگی به دعاوی وصول چک و سفته، می‌تواند چنین اسنادی را با بهره‌مند از روش‌های قانونی، وصول نماید. طلبکار به جای توسل به روش‌های غیر قانونی، می‌تواند با کمک وکیل کاربلد، طلب خود را از بدهکار دریافت کند. 

عمدتا افرادی که برای وصول مطالبات خود اقدام می‌کنند، وکیل می‌گیرند و که البته در مقابل نیز بدهکار برای دفاع از حق قانونی خود امکان دسترسی به وکیل را دارد. وصول مطالبات دارای جنبه حقوقی و کیفری بوده و وکلا فعال در این حوزه، تسلط کافی به امور قضایی از ابعاد مختلف حقوقی و کیفری دارند. 

موکلین پرونده‌های وصول مطالبات، در اغلب مواقع طلبکار است که جهت وصول کردن طلب خود به وکیل دادگستری مراجعه نموده و از وی درخواست می‌کند که طلب او را از راه قانونی وصول کند. طرق غیر قانونی وصول طلب موکل از حیطه حرفه وکالت خارج است و وکیلی که تجربه طولانی در این زمینه دارد و مورد اعتماد موکلین است، هیچ گاه از روش‌های غیر قانونی برای به نتیجه رسیدن پرونده استفاده نمی‌کند. 

وکیل وصول مطالبات به عنوان وکیل وصول چک و سفته نیز شناخته می‌شوند که چنین وکلایی، پرونده‌های مختلفی را در زمینه وصول کردن انواع چک‌های بانکی وکالت نموده‌اند. علاوه بر چک و سفته، وصول مطالباتی بر اساس تاریخ سررسید نیز به عنوان موارد دیگر حوزه تخصصی وکلا وصول مطالبات به شمار می‌رود. 

بنابراین اگر طلبکار، به هر دلیلی نتواند مطالبات خود را وصول کند، راه حل مناسب برای او در این زمینه، مراجعه به وکیل دادگستری و انعقاد قرارداد وکالت با او است. لازم به ذکر است که موکل باید در این زمینه، وکیل متخصص در حوزه دعاوی وصول کردن مطالبات مالی و مواردی از این دسته را انتخاب نماید. 

وکیل وصول چک

یکی از شناخته شده ترین اسناد تجاری رایج در کشورمان، چک است. چک در حکم وجه نقد است که در معاملات گوناگونی از آن استفاده می‌گردد. عمده پرونده‌هایی که وکلا متخصص وصول مطالبات رسیدگی می‌کنند، دعاوی مربوط به چک است. قوانین حوزه چک، در طی چند سال اخیر تغییرات زیادی داشته است و به دلیل اهمیت اینگونه اسناد در معاملات بانکی و تجاری، قوانین آن باید به روز باشد. 

قانون تجارت و قانون صدور چک، به عنوان قوانین اصلی مرتبط با چک هستند که وکیل وصول چک، قوانین مزبور را در رسیدگی به دعاوی مختلف مد نظر قرار می‌دهند. چک‌هایی که به دلایل مختلف، وصول نمی‌شوند، می‌توان با کمک وکیل دادگستری برای وصول کردن آن‌ها اقدام نمود. 

وکیل وصول چک به دعاوی مانند چک‌های برگشتی رسیدگی می‌نماید. چک صادر شده در صورتی که وجه آن پرداخت نشود، با عملیات بانکی برگشت پک مواجه شده و در این صورت دارنده این امکان را دارد که به دلیل برگشت خوردن چک از صادرکننده شکایت کند. 

چک به دلیل عدم وجود موجودی کافی در حساب صادرکننده به درخواست دارنده از طرف بانک برگشت می‌خورد. با ارائه گواهی عدم پرداخت چک، دارنده امکان طرح شکایت حقوقی و کیفری را علیه صادرکننده خواهد داشت. شیو‌های وصول چک که وکیل دادگستری از آن‌ها استفاده می‌کند، روش حقوقی، کیفری و ثبتی است.

صادرکننده و متعهدین چک مانند ضامن و ظهرنویس، مسئولیت حقوقی در قبال عدم پرداخت وجه مندرج در چک را دارند اما مسئولیت کیفری صدور چک بلامحل، صرفا برای صادرکننده چک مطرح می‌گردد. 

وکیل وصول چک، با بهره‌مندی از ترفندهای قانونی و با توجه به صلاحدید پرونده، از طریق حقوقی و ثبتی و یا کیفری برای وصول کردن چک اقدامات لازم را انجام می‌دهد. البته نظر موکل نیز در این زمینه بسیار مهم است و شاید موکل نخواهد که از صادرکننده، شکایت کیفری کند. در این صورت وکیل باید طبق خواسته موکل خود اقدام به طرح دعوا حقوقی از صادرکننده چک نماید. 

موکلین پرونده‌های دعاوی چک می‌تواند صادرکننده چک و یا دریافت کننده باشد که عمدتا فردی که چک در اختیار او است و به دلایلی چک وصول نمی‌شود، برای وصول نمودن چک و این که از راه قانونی در این زمینه ورود پیدا کند، وکیل می‌گیرد. گرفتن وکیل جهت وصول چک به منظور اعمال روش‌های قانونی انجام می‌شود و در این صورت اگر فردی بخواهد با بهره‌مندی از راه‌های غیر حقوقی که جنبه قانونی نداشته باشد، بهتر است که به وکیل مراجعه ننماید. 

بسیاری از وکلا در زمینه پرونده‌های وصول اسناد تجاری فعالیت می‌کنند و به نوعی اقدام به وصول انواع مختلفی چک می‌کنند. اما به موکلین توصیه می‌شود که برای وصول کردن چک های برگشتی خود، با وکلا متخصص و مجرب در ارتباط باشند تا بتوانند با شرایط بهتری، مطالبات خود را دریافت کنند. 

در ماده 1 قانون صدور چک به انواع مختلفی از چک‌ها اشاره شده است که نحوه وصول هر کدام تفاوت‌هایی با یکدیگر دارد و خصوصا با توجه به این که جدیدا چک‌های صیادی ظهور پیدا کرده‌اند و به نوعی تحول عظیمی را در صدور انواع چک به وجود آوردند.

با این اوصاف گرفتن وکیل در وصول چک بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود و اگر بدون بهره‌مندی از وکلا دادگستری برای وصول چک اقدام نمایید، به احتمال فراوان با مشکلاتی مواجه خواهید شد. 

وکیل وصول مطالبات بنیاد وکلا

وکیل وصول سفته

نحوه وصول سفته با چک متفاوت است که در این زمینه لازم است با وکیل دادگستری مشورت نمایید. بر خلاف چک که می‌توان برای وصول آن از طریق ثبتی نیز اقدام کرد، امکان وصول سفته با مراجعه به اداره ثبت وجود ندارد. دارنده سفته مانند دارنده چک برای وصول آن باید از طریق روش‌های قانونی اقدام کند. با فرا رسیدن سررسید سفته در صورت عدم پرداخت آن از طرف صادر کننده، دارنده باید اقداماتی را در این زمینه انجام دهد. 

البته در صورتی که موکل برای وصول سفته، وکیل گرفته باشد، انجام مراحل قانونی وصول آن توسط وکیل دادگستری انجام می‌شود. برای به اجرا گذاشتن سفته لازم است که ابتدا مرحله واخواست سفته انجام شده و سپس فرآیند دادرسی آن در مراجع قضایی انجام شود. 

دسترسی به بهترین وکیل تخصصی وصول مطالبات

در بسیاری از مشاغل، رابطه طلبکاری و بدهکاری وجود دارد و طلبی که دائن از مدیون دارد، ممکن است پول و چک یا سفته باشد. جهت وصول مطالبات روش‌های حقوقی و غیر حقوقی در نظر گرفته شده است که برای حل مشکلات مربوط به وصول کردن انواع مطالبات، روش قانونی و استفاده از وکیل دادگستری بهتر است اتخاذ شود. 

در خصوص وصول اسناد تجاری مانند چک، مقررات خاصی در قانون صدور چک عنوان شده است و بر همین اساس باید وصول آن انجام شود. عدم پرداخت چک در موعد مقرر و یا صدور چک‌های بلامحل، برای صادرکنندگان و متعهدان صدور چک، مسئولیت‌های قانونی دارد و در این صورت لازم است که برای انجام معاملات مرتبط با اسناد تجاری، از افرادی که در این زمینه تخصص کافی دارند، مشورت گرفت. 

بحث وصول مطالبات شاید به ظاهر امری ساده به نظر برسد، اما عدم رعایت ضوابط و مقررات تعیین شده می‌تواند منجر به بروز خسارات فراوانی گردد. افرادی که قصد وصول مطالبات خود را دارند، باید از قوانین مربوط به وصول آن آگاهی کافی داشته باشند. به طور مثال، طلبکار برای نقد کردن چک، باید تا حدودی با قوانین حوزه چک و صدور آن آشنایی کافی داشته باشند که در صورت عدم داشتن اطلاعات کافی، نمی‌توان برای وصول چک اقدام کند. 

جهت انعقاد قرارداد وکالت با وکیل وصول مطالبات، سامانه بنیاد وکلا به صورت تخصصی در این زمینه خدمات ارائه می‌دهد و می‌توانید با شرایط مناسب، وکیل بگیرید. در بنیاد وکلا، تعداد قابل توجهی وکیل متخصص در دعاوی چون چک و سفته و سایر مطالبات مالی وجود دارد که اگر به دنبال وکیل خوب و با تجربه در این زمینه هستید، با کارشناسان با ما در ارتباط باشید. همچنین می‌توانید از مشاوره حقوقی وصول مطالبات در بنیاد وکلا نیز بهره‌مند شوید.

انتخاب وکیل خوب و ماهر در طرح دعاوی حقوقی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و برای دسترسی به بهترین وکلا دادگستری در امور وصول مطالبات، مجموعه بنیاد وکلا در هر شرایطی باید انتخاب نخست شما در این زمینه باشد.