نحوه مطالبه زمین موروثی و اجرت‌المثل آن که اراضی ملی شده

پرسیده شده ۲ سال پیش۵ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

با سلام، به بنده در دامنه کوه از پدرم زمین کشاورزی به ارث رسیده و من تازه متوجه وجود این زمین‌ها شده‌ام ولی در اطراف کوه ده ساله معدن آهن ایجاد شده و کاملا زمین‌های بنده از بین رفته. پیگیر شدم متوجه شدم زمین‌های بنده رو منابع طبیعی و اراضی ملی در نظر گرفته. این زمین‌ها از پدربزرگم به ارث رسیده و همیشه رو زمین‌ها کشاورزی می‌کردند و داخل زمین‌ها چشمه بوده که الان چشمه رو خشک کردند. آیا من می‌توانم وکیل بگیرم و زمین‌هام رو از حالت اراضی ملی خارج کنم و اجرت‌المثل و خسارت دریافت کنم یا رفع تصرف کنم؟ یکی از مهندسین معدن به بنده گفتن اگر به دیوان عدالت اداری شکایت کنم به حق خود می‌رسم، آیا حرف ایشون درسته؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

برای بازپس‌گیری زمین ابتدا باید به ملی اعلام شدن آن و برگ تشخیص منابع طبیعی یا مصوبه مربوطه اعتراض کنید و در صورت ابطال آن و اثبات مالکیت، دادخواست مطالبه اجرت‌المثل و خسارت بدهید.

این مسیر کلی شکایت است، اما نوع مدارک و مستندات سابقه احیا یا کشاورزی شما تعیین‌کننده اصلی است.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

مراحل اعتراض به اراضی ملی و دریافت خسارت

ابتدا باید نسبت به برگ تشخیص منابع طبیعی و مصوبه ملی شدن ملک اعتراض کنید که برخی وکلا ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری را پیشنهاد داده‌اند. در صورت موفقیت و لغو تشخیص ملی بودن زمین، می‌توانید به استناد اسناد مالکیت خود دادخواست خلع ید ثبت کنید. پس از آن، امکان مطالبه خسارت و اجرت‌المثل ایام تصرف در دادگاه وجود خواهد داشت.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مهشید پیروی

مهشید پیروی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵(۶ نظر)

باسلام؛
ابتدا میبایست دادخواست ابطال مصوبه ملی شدن قطعه زمین را در دیوان عدالت اداری ثبت نمایید و در صورت صدور حکم به نفع شما، دادخواست مطالبه خسارت و اجرت المثل در دادگاه مطرح نمایید.

مریم مرادی

مریم مرادیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۹۳۸ نظر)

سلام از طریق دیوان عدالت اداری شکایت را مطرح نمایید

علیرضا زرینه پور

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱ نظر)

بادر ود
اگر دلایل کافی مثل سند رسمی وغیره دارین دادخواست خلع ید واجرت المثل ایام تصرف را تقدیم نمایید

محمدرضا توکلی

محمدرضا توکلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۷۵ نظر)

سلام می‌بایست به برگ تشخیص صادره از منابع طبیعی اعتراض کنید

نمایش ۱ پاسخ دیگر وکلا
سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

سلام
نسبت به اعتراض به برگ تشخیص اقدام کنید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید