بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

قرارداد شفاهی کار، به نفع کارفرماست یا کارگر؟

پرسیده شده ۷ سال پیش ۳ پاسخ ثبت شده

با سلام
من یه شرکت دارم و یک قراداد در تاریخ ۹۸/۰۱/۰۱ تا ۹۸/۰۲/۳۱ داشتم و چون اداره از کار شرکت راضی بود قرارداد در نسخه جدید از تاریخ ۹۸/۰۳/۰۱ به مدت یک سال تمدید شد، یک کارگر که به صورت شفاهی در قراداد اول کار می کرد در قرارداد دوم کارگر رو دوباره به کارگیری نکردم و الان شکایت کرده که من را اخراج کرده اند و باید به کارگیری دوباره شوم.
حق با کارگر است یا کارفرما؟
و یک توضیحی درباره نظرتون بدین.
ممنون میشم.

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

قرارداد شفاهی کار قانونی و معتبر است، اما در صورت مشخص نبودن مدت و مستمر بودن ماهیت کار، به نفع کارگر و به ضرر کارفرما خواهد بود زیرا کار دائمی تلقی می‌شود.

اینکه شکایت کارگر برای بازگشت به کار به نتیجه برسد، به مستمر یا غیرمستمر بودن ماهیت کار شما بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

احتمال دائمی تلقی شدن قرارداد شفاهی

طبق ماده ۷ قانون کار، قرارداد شفاهی نیز معتبر است. زمانی که قرارداد کتبی با تاریخ شروع و پایان مشخص وجود نداشته باشد و ماهیت کار مستمر باشد، قرارداد به نفع کارگر و دائمی تلقی می‌شود. در این حالت کارگر می‌تواند ادعای اخراج کند و خواستار بازگشت به کار یا مطالبات خود شود. در نهایت رای قطعی مراجع حل اختلاف اداره کار تعیین‌کننده نتیجه این اختلاف خواهد بود.

منابع: ماده ۷ قانون کار

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ سال پیش
ساسان جعفری

کارشناس حقوقی

در ماده ۷ قانون کار این مساله پیش‌بینی شده که قرارداد‌های کار می‌تواند کتبی یا شفاهی باشد.
عدم وجود قراردادی معین که تاریخ شروع و پایان همکاری را به طور دقیق مشخص کند به لحاظ قانونی به معنی همکاری دایم می باشد
اگر قرارداد مشخصی بین کارگر و کارفرما وجود نداشته باشد که جزییات پرداختی ها را مشخص کند کارگر میتواند بعد از قطع همکاری هر گونه ادعایی را در مورد میزان پرداختی ها مطرح نموده و بر اساس آن طرح دعوی نماید .
در هر حال و در صورت بروز اختلاف حکم ورای قطعی مراجع حل اختلاف قاطع دعوی خواهد بود .

مصطفی عباسی
مصطفی عباسی تأیید‌شده
۷ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱٬۱۶۱ مشاوره موفق

با سلام قرارداد شفاهی بوده و معتبر است و چنانچه ماهیت کار مستمر باشد این قرارداد به ضرر کارفرماست و دائم تلقی میشود. و کارگر میتواند درخواست عودت به کار را بدهد.

فاطمه حسین پور
فاطمه حسین پور
۷ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۶۵ مشاوره موفق

قرارداد شفاهی در صورتی که نوع کار دائم باشد به ضرر کارفرماست. چون مقید به مدت خاص نیست و کارگر می تواند ندعی دائم بودن آن باشد و پذیرفته خواهد شد

۱۷ وکیل متخصص اداره کار آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید