بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

اعتراض به حکم اعسار مهریه و کسر پرداخت‌های قبلی از اصل مهریه

پرسیده شده ۳ ماه پیش ۵۲ پاسخ ثبت شده

کارمند بانک هستم و درآمد ماهیانه‌ام در سال ۱۴۰۵ حدود ۲۷ میلیون تومان است. حکم اعسار مهریه صادر شده و دادگاه تعیین کرده ماهیانه ۱۵ میلیون تومان معادل قیمت روز طلا از بدهی مهریه (۳۴ مثقال طلا) کسر شود و این مبلغ هر سال متناسب با افزایش حقوق افزایش می‌یابد. سه سوال دارم: ۱. در دوران رسیدگی به پرونده، ماهیانه یک‌چهارم حقوقم (حدود ۵ میلیون تومان) به حساب دادگستری واریز شده؛ تکلیف این مبالغ چیست؟ ۲. سه سال پیش حقوقم توقیف شد و از سال ۱۴۰۲ یک‌چهارم حقوقم مستقیماً به حساب همسرم واریز می‌شد؛ آیا این مبالغ از اصل مهریه کسر می‌شود؟ ۳. اخیراً فاکتورهای خرید طلا برای همسرم در دوران زندگی مشترک پیدا کرده‌ام؛ آیا می‌توان این مبالغ را از اصل مهریه کسر کرد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

مبالغی که بابت توقیف حقوق به حساب دادگستری یا همسر واریز شده از بدهی مهریه کسر می‌شود، اما فاکتورهای طلا هدیه محسوب شده و خودبه‌خود از مهریه کم نمی‌شود مگر اینکه بابت مهریه بودن آن اثبات گردد.

این یک قاعده کلی است، ولی کسر مبالغ به نحوه انتساب واریزی‌ها در اجرای احکام و تعیین تکلیف وضعیت فعلی طلاها بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

کسر واریزی حقوق از مهریه و وضعیت فاکتور طلا

تمام مبالغی که تا پیش از صدور حکم اعسار از حقوق شما به حساب دادگستری یا همسرتان کسر شده است، از کل بدهی مهریه کم می‌شود و برای اعمال آن باید به اجرای احکام لایحه بدهید. این مبالغ معمولا بر اساس قیمت روز طلا در زمان واریز محاسبه می‌گردند. در مقابل، فاکتورهای خرید طلا در دوران زندگی مشترک به خودی خود از مهریه کسر نمی‌شود، زیرا دادگاه‌ها آن را هدیه تلقی می‌کنند. تنها در صورتی این طلاها از مهریه کسر می‌شوند که ثابت کنید بابت مهریه داده شده‌اند، یا اینکه اصل طلا موجود باشد و از طریق دادخواست جداگانه استرداد آنها را بخواهید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۵۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۳ ماه پیش
الیکا فخرایی لطف آبادی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۲۵ مشاوره موفق

سلام.
مبالغی که در دوران رسیدگی به حساب دادگستری واریز شده، معمولا جزء پرداخت‌های علی‌الحساب مهریه محسوب می‌شود و پس از احراز و ثبت در پرونده باید از بدهی مهریه کسر گردد.
پرداخت‌هایی که از سال ۱۴۰۲ مستقیما به حساب همسر واریز شده نیز در اصل از مهریه کسر می‌شود، به شرطی که رسید بانکی/پرینت واریزها موجود باشد و انتساب آن به پرونده مهریه احراز شود.
فاکتورهای خرید طلا، به‌تنهایی معمولا برای کسر از مهریه کافی نیست؛ مگر اینکه دلیل روشن داشته باشید که این طلاها به‌عنوان بخشی از مهریه یا به حساب مهریه داده شده‌اند، نه صرفا هدیه یا هزینه متعارف زندگی.

مریم حاج منوچهری ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۲۰۷ مشاوره موفق

باسلام
اگر این مبالغ در چارچوب اجرای مهریه به حساب اجرای احکام یا حساب سپرده دادگستری واریز شده باشد، این پول متعلق به پرونده مهریه است و پس از تعیین تکلیف، یا به زوجه پرداخت می‌شود یا در محاسبه بدهی شما منظور خواهد شد. حقوق شما کسر و به زوجه پرداخت شده، بخشی از ایفای دین مهریه محسوب می‌شود و باید از اصل محکوم‌به کسر گردد. دادگاه هنگام محاسبه مانده بدهی باید تمام این پرداخت‌ها را لحاظ کند و فقط مانده باقیمانده مبنای اقساط آینده باشد. اگر بتوانید ثابت کنید که آن طلا به عنوان پرداخت قسمتی از مهریه تحویل همسرتان شده است (نه هدیه)،
یا رسید، اقرار، پیامک، قرارداد یا شهادت معتبر وجود داشته باشد که نشان دهد این طلا بابت مهریه پرداخت شده،
در این صورت می‌توانید درخواست کنید ارزش آن به عنوان بخشی از پرداخت مهریه محسوب شود.

امیر فراستی ۱ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۵ مشاوره موفق

سلام پیرو سوال شما، ۱) مبالغی که در دوران رسیدگی به حساب دادگستری واریز شده، اگر بابت همین محکومیت بوده، باید در اجرای احکام به حساب پرداخت‌های شما منظور و از مانده مهریه کسر شود؛ صرف صدور حکم اعسار باعث از بین رفتن پرداخت‌های قبلی نمی‌شود. ۲) مبالغ یک‌چهارم حقوق که از سال ۱۴۰۲ به حساب همسرتان واریز شده نیز اصولا باید از محکوم‌به کسر شود و اجرای هم‌زمان کسر حقوق و اقساط، در حدود قانونی امکان‌پذیر است. ۳) فاکتور خرید طلا به نام همسرتان به‌تنهایی موجب کسر مبلغ از مهریه نمی‌شود؛ اگر بتوانید ثابت کنید آن طلاها در واقع بابت بخشی از همان مهریه و به‌عنوان پرداخت مهریه تحویل شده‌اند، قابل احتساب است، اما صرف خرید طلا برای همسر در دوران زندگی مشترک، پرداخت مهریه محسوب نمی‌شود. همچنین با توجه به اینکه حکم شما ماهانه ۱۵ میلیون تومان را مقرر کرده و این مبلغ متناسب با افزایش حقوق تغییر می‌کند، اگر وضعیت درآمد یا هزینه‌های ضروری شما تغییر کرده، امکان درخواست تعدیل اقساط طبق تبصره ۲ ماده ۱۱ قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی وجود دارد.

محمدمهدی معصومی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۲۴ مشاوره موفق

سلام
مبالغی که در اجرای حکم یا در جریان رسیدگی بابت مهریه از حقوق شما کسر و به حساب دادگستری یا زوجه واریز شده، در صورتی که بابت همان دین مهریه پرداخت شده باشد، باید در محاسبه مانده بدهی منظور شود و نمی‌توان مجددا همان مبلغ را از شما مطالبه کرد. بنابراین پرداخت‌های انجام‌شده از سال ۱۴۰۲ باید با مستندات پرداخت، در پرونده اجرایی بررسی و از مانده محکوم‌به کسر شود.

اما صرف وجود فاکتور خرید طلا برای زوجه، موجب کسر ارزش آن از مهریه نیست. اگر بتوانید ثابت کنید طلاها با قصد پرداخت تمام یا بخشی از مهریه به زوجه داده شده و زوجه نیز آن را به‌عنوان مهریه دریافت کرده است، امکان احتساب آن وجود دارد؛ در غیر این صورت خرید طلا در دوران زندگی مشترک اصولا پرداخت مهریه محسوب نمی‌شود. نسبت به رای اعسار نیز در صورت وجود دلیل مؤثر می‌توان در مهلت قانونی اعتراض یا حسب مورد درخواست تعدیل مطرح کرد، اما صرف کشف فاکتورهای خرید طلا لزوما موجب تغییر حکم اعسار نخواهد شد.

اسناد و مدارک باید توسط وکیل بررسی شود.

نمایش ۴۸ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
محمدباقر سلیمانگلی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۸۵ مشاوره موفق

با سلام دوست عزیز چنانچه شما مالی نداشته باشید صرف حقوق کارمندی باشد طبق قانو همان یک چهارم حقوق باید از شما کسر گردد و هر مبلغی که پرداخت کردید از مهریه شما کسر میگردد ولی در خصوص طلاها چنانچه دادخواست استرداد طلا مطرح نمایید و دادگاه حکم بنفع شما صادر نماید میتوانی انرا بابت بخشی از مهریه محاسبه نمایید در هر ۱ورت با توجه به معمولا میزان زیاد سکه این مبالغ طلاها تاثیری در اصل موضوع ندارد هر چند کمک کوچکی خواهد کرد ولی بیشتر مانور شما روی میزان یک چهارم حقوق باشد چنانچه بیش از ان کسر میگردد دادخواست تعدیل مطرح نمایید و دادگاه رسیدگی خواهد کرد چرا که ۱۵ میلیون از ۲۷ میلیون بسیار بیشتر از مبلغ حقوق شماست . پاینده و موفق باشید

امیر مهدی‌زاده ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۵۳ مشاوره موفق

درود بر شما؛
پرداخت‌هایی که در اجرای دستور دادگاه یا از محل توقیف یک‌چهارم حقوق به حساب دادگستری یا زوجه واریز شده، در صورت ارتباط با اجرای همان مهریه، جزء پرداخت‌های مهریه محسوب و باید از اصل محکوم‌به کسر شود. در صورت عدم احتساب این مبالغ، می‌توانید با ارائه سوابق پرداخت، تقاضای اصلاح محاسبات اجرای احکام یا اعتراض به نحوه اجرا را مطرح کنید. اما فاکتورهای خرید طلا در ایام زندگی مشترک، اصولا پرداخت مهریه تلقی نمی‌شود؛ مگر آنکه با دلیل معتبر ثابت شود طلاها به عنوان تمام یا بخشی از مهریه و با قصد ایفای تعهد مهریه به زوجه تحویل شده است. در غیر این صورت، خرید طلا هدیه محسوب شده و قابل کسر از مهریه نخواهد بود.

آسیه فتاحی امیردهی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۳٬۳۵۹ مشاوره موفق

با سلام
۱.بله مبالغ واریزی به حساب دادگستری باید با دستور اجرای احکام تعیین تکلیف و معمولا از بدهی مهریه کسر/به محکوم‌له پرداخت شود.

۲. بله مبالغی که بابت اجرای مهریه به حساب همسرتان رفته، از اصل بدهی مهریه کسر می‌شود.

۳. معمولا خیر خرید طلا برای همسر هدیه محسوب می‌شود، مگر ثابت کنید بابت مهریه یا با توافق کسر از مهریه بوده است.

ندا السادات روناسی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱۷۱ مشاوره موفق

با سلام
۱) مبالغ واریزی در دوران رسیدگی (توقیف یا واریز به دادگستری) از محکوم‌به کسر می‌شود و باید در اجرای احکام محاسبه و تهاتر گردد.
۲) وجوهی که در سال‌های قبل به حساب زوجه واریز شده نیز جزء پرداختی محسوب و از اصل مهریه کسر می‌شود و باید با ارائه مستندات به اجرای احکام اعلام گردد.
۳) خرید طلا در دوران زوجیت فقط در صورتی از مهریه کسر می‌شود که به‌عنوان پرداخت مهریه یا تهاتر توافقی/اثبات قضایی داشته باشد؛ صرف فاکتور به‌تنهایی معمولا کافی برای کسر از مهریه نیست.

شادی علی پور ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۶۸ مشاوره موفق

سلام،
۱. مبالغی که به حساب دادگستری واریز کرده‌اید، بابت بدهی مهریه محسوب می‌شود و از اصل طلب کسر می‌گردد؛ می‌توانید در اجرای حکم اعسار، استرداد یا تهاتر آن‌ها را درخواست کنید.
۲. یک‌چهارم حقوق واریزی مستقیم به حساب همسرتان نیز قطعا جزء پرداختی‌های مهریه است و باید از اصل دین (۳۴ مثقال طلا) کسر شود؛ آن را به دادگاه اعلام کنید.
۳. خرید طلا در دوران زندگی مشترک، هدیه محسوب می‌شوند و قابل کسر از مهریه نیستند، مگر اینکه سند یا توافقی مبنی بر بابت مهریه بودن آن‌ها ارائه دهید.

محسن پورعلی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۸۱ مشاوره موفق

درود و احترام. مبالغ کسر شده اگر به‌عنوان مهریه کسر شده، در کل واریزی‌ها حساب می‌شود، منتها باید این امر را به دادگاه یادآوری کنید تا در رای خود بدان تصریح نماید. طلاهای خریداری شده اگر موجود باشد، با تقدیم دادخواست رجوع از هبه و استرداد عین موهوبه، میتوانید آن‌ها را مطالبه کنید ولی نمیتوانید آن‌ها را به حساب مهریه بگذارید مگر اینکه ثابت کنید بعنوان مهریه به همسر طلا داده‌اید. پیشنهاد میشود درصورت وجود طلاها بدوا درخواست تامین خواسته بدهید. موفق باشید.

حمیدرضا قاسمی ۲ هفته پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۹۸ مشاوره موفق

مبالغ واریزی به حساب دادگستری و توقیف‌شده از حقوق، از اصل مهریه کسر می‌شوند و باید در محاسبه نهایی لحاظ گردند. خرید طلا در صورت اثبات اینکه به عنوان مهریه یا ابراء نبوده، با ارائه فاکتورها قابل کسر از مهریه است. برای اثبات، از دادگاه درخواست کارشناسی کنید تا ارزش طلاها تعیین شود. دادگاه مجموع پرداختی‌ها و ارزش طلا را محاسبه و مابقی بدهی را تعیین کنید

اکبر کولیوند ۳ هفته پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۱ مشاوره موفق

باسلام، مبالغی که در چارچوب اجرای مهریه به حساب اجرای احکام یا سپرده دادگستری واریز شده باشد، متعلق به پرونده مهریه است و باید به زوجه پرداخت یا از بدهی مهریه کسر شود؛ همچنین مبالغ کسرشده از حقوق نیز بخشی از پرداخت مهریه محسوب شده و باید از اصل محکوم‌به کسر و فقط مانده بدهی مبنای اقساط آینده قرار گیرد. اگر بتوانید ثابت کنید طلا به‌عنوان بخشی از مهریه و نه هدیه به همسرتان تحویل شده است، با ارائه رسید، اقرار، پیامک، قرارداد یا شهادت معتبر می‌توانید درخواست کنید ارزش طلا نیز از بدهی مهریه کسر شود.

مهدی شهابی نژاد ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۶ مشاوره موفق

با سلام
در خصوص سوال اول و دوم جواب مثبت است یعنی مبالغ برداشت شده از آنجا مه بابت بدهی شما برداشت شده از کل مبلغ مهریه کسر خواهد شد .
اما در خصوص سوال دوم اگر طلاجات به نحوی است که مختص خانم باشد دادگاه آنها را به عنوان هدیه در نظر می کیرد و استرداد آنها با فرض وجود و اثبات اینکه در ید زوجه می باشد امکان پذیر است اما دعوای پیچیده ای با درصد پیروزی کمتر می باشد .
اما اگر طلاجات موجود نباشد و یا زوجه ادعا کند آنها را فروخته اساسا به هیچ وجه امکان استرداد وجود ندارد.
اما اگر طلاجات از نوع سکه بوده و یا مربوط به استفاده مرد باشد و ثابت شود در اختیار زوجه می باشد امکان استرداد وجود دارد .

مصطفی فودازی ۱ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۰ مشاوره موفق

با سلام
۱. مبالغی که در دوران رسیدگی به حساب دادگستری واریز شده، در صورت تعلق به محکوم‌به، باید از بدهی مهریه کسر و در محاسبه اجرایی لحاظ شود.
۲. مبالغی که از سال ۱۴۰۲ بابت اجرای مهریه به حساب همسرتان پرداخت شده نیز اصولا جزء پرداختی مهریه محسوب و باید از مانده بدهی کسر شود.
۳. صرف وجود فاکتور خرید طلا برای همسر، باعث کسر آن از مهریه نمی‌شود؛ مگر اینکه بتوانید ثابت کنید طلاها بابت مهریه به همسر تحویل شده یا پرداخت‌ها با قصد ادای مهریه انجام شده است. خرید طلا به‌عنوان هدیه یا برای استفاده همسر، اصولا پرداخت مهریه محسوب نمی‌شود.

فرزانه ادیبی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۰ · ۵ مشاوره موفق

۱) مبالغی که در دوران رسیدگی (حدود یک‌چهارم حقوق) به حساب دادگستری واریز شده، اگر بابت اجرای همان پرونده بوده، معمولا جزو پرداختی‌های شما محسوب و از بدهی مهریه کسر می‌شود و در نهایت در اجرای حکم با حساب نهایی تهاتر می‌گردد.

۲) مبالغی که قبلا از طریق توقیف حقوق و مستقیما به حساب همسر واریز شده، قطعا پرداخت محسوب شده و از اصل مهریه کسر می‌شود (چه قبل از حکم اعسار و چه بعد از آن).

۳) خرید طلا در دوران زندگی مشترک به‌طور معمول هدیه تلقی می‌شود نه پرداخت مهریه؛ فقط اگر بتوانید ثابت کنید که این طلاها به قصد پرداخت مهریه یا جزو توافق مهریه بوده (مثلا رسید، پیام، اقرار یا سند)، قابل کسر از مهریه است؛ در غیر این صورت معمولا دادگاه آن را حساب نمی‌کند

شیما دریکوند ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۵۰ مشاوره موفق

با سلام کاربر گرامی با تقدیم یک لایحه از شعبه اجرای احکام بخواهید معادل این اقساط پرداختی را از دین شما کم کند ،در خصوص فاکتورهای طلا با توجه به اینکه عین طلاها موجود نمی باشد صرف ارایه فاکتور نمی‌تواند دلیلی بر پرداخت بخشی از مهریه توسط شما باشد ،اگر شما در دادخواست جداگانه ای بتوانید امانی بودن آنها را ثابت کنید در مرحله بعد میتوانید به تهاتر استناد کنید که این مسئله احتمال نتیجه گرفتن پایینی دارد.

محمد نصیری ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۷ · ۲۱ مشاوره موفق

۱.مبالغی که از زمان شروع پرونده و قبل از صدور حکم قطعی اعسار، به حساب دادگستری واریز شده است، از اصل دین (بدهی مهریه) کسر می‌شود.
۲.بله، از اصل مهریه کسر می‌شود؛ مشروط بر اینکه بتوانید ثابت کنید این مبالغ در راستای تامین هزینه‌های زندگی یا پرداخت بخشی از مهریه بوده است.
۳.خرید طلا برای همسر در دوران زندگی مشترک می‌تواند به دو صورت تفسیر شود:
حالت اول (هدیه/مهر)
حالت دوم (تامین نفقه/مصارف شخصی)
برای نتیجه بهتر با وکیل مشورت کنید.

زهرا رفیعی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۴۹ مشاوره موفق

مبالغی که در دوران رسیدگی از حقوق شما کسر و به حساب دادگستری واریز شده، باید از اصل بدهی مهریه کسر شود.
مبالغی که از سال ۱۴۰۲ بابت توقیف حقوق مستقیما به زوجه پرداخت شده نیز از اصل محکوم‌به کسر می‌شود.
صرف فاکتور خرید طلا، موجب کسر آن از مهریه نیست؛ مگر بتوانید ثابت کنید آن طلاها به عنوان پرداخت مهریه یا با توافق طرفین بابت مهریه به زوجه داده شده است.

سعید نقدی
سعید نقدی
۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۳۱ مشاوره موفق

درود
پاسخگویی کامل به سوالات شما، می طلبد که از خدمت مشاوره تلفنی استفاده کنید، به طور مختصر لازم به توضیح است هر پرداختی از طرف شما یا کسر از حقوق شما، باید توسط اجرای احکام بر اساس قیمت طلا در روز پرداخت وجه محاسبه و‌ از بدهی شما به طلا کسر شود. در خصوص اعسار نیز میتوانید هر شش ماه یک بار درخواست خود را به دادگاه صادر کننده حکم، تقدیم کنید.

لیلا تاجیک ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۳۹ مشاوره موفق

نسبت به حقوق فقط یکبار یک چهارم کسر میشود، پرداختیهای دیگر بعنوان پیش پرداخت محسوب میشود.
در مورد طلاها بعنوان مهریه نمیتوانید مدعی شوید زیرا هدیه بوده، صرفا درصورت قابل اثبات بودن و موجود بودن طلاها میتوانید رجوع از هبه کنید که نتیجه بعید است ولیکن محرز این است طلاها جزء مهریه محسوب نمیشود.

مرضیه صفدری ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱٬۰۶۱ مشاوره موفق

با سلام و درود
بله اقساط پرداخت شده از اصل مهریه کسر میشود. شما می‌توانید دادخواست تعدیل توسط مهریه دهید.
موضوع طلا های همسر امری جداگانه از مهریه است و بهتر است در این مورد با وکلا و متخصصین مشاوره اخذ نمایید.

مجتبی فرزانه ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۵۳ مشاوره موفق

با سلام.
هر مبلغی که قبل از صدور حکم قطعی از حساب شما بابت موضوع دین کسر گردیده از مبلغ نهایی محکومیت نیز کسر خواهد شد اما طی لایحه ای این موضوع را به شعبه متذکر بشوید.
خرید طلا برای همسر به عنوان هدیه یا هبه می باشد و ارتباطی با موضوع پرداخت مهریه ندارد مگر اینکه شما این موضوع را که خرید طلا بابت پرداخت مهریه بوده به اثبات برسانید.

آیلین عظیمی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۲۹۳ مشاوره موفق

مبالغ واریزی به دادگستری و حساب همسرتان به عنوان پرداخت بخشی از مهریه محسوب و کسر می‌شود، اما برای کسر هزینه طلاهای خریداری‌شده، باید آنها را به عنوان هبه یا بخشی از مهریه اثبات کنید، در غیر این صورت قابل کسر نیست.

ویدا سماوات ۳ ماه پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۹۶ مشاوره موفق

سلام عرض ادب هر پرداختی از طرف شما یا کسر از حقوق شما، باید توسط اجرای احکام بر اساس قیمت طلا در روز پرداخت وجه محاسبه و‌ از بدهی شما به طلا کسر شود. در خصوص اعسار نیز میتوانید هر شش ماه یک بار درخواست خود را به دادگاه صادر کننده حکم، تقدیم کنید.

احمد جوکاری ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۵۰ مشاوره موفق

با سلام
در پاسخ به سوال اول و دوم: این مبالغ از اصل مهریه کسر می شود.
پاسخ سوال سوم: این طلاها به خودی خود با مبلغ مهریه تهاتر نخواهد شد. بدوا باید دادخواست استرداد را مطرح فرمایید که البته بار اثباتی آن به عهده شماست.

امیر جعفری ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰

سلام و وقت بخیر
پرداختی های فوق از مهریه کسر می‌شود به واحد اجرای احکام مراجعه و پیگیری کنید جهت کسر از مهریه
و طلا اگر مدرک محکمه پسندی دارید دال بر این که طلاها بخشی از مهریه زوجه بوده و درصورت اقرار زوجه مبنی بر صحت آن، از مهریه قابل کسر است وگرنه خیر، و هبه و هدیه به زوجه محسوب می‌شود.

امید یوسفی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۲۶ مشاوره موفق

سلام
مبالغ کسر شده از حقوق از بدهی کسر می گردد می توانید از طریق اجرای احکام این موضوع را پیگیری نمایید تا احتساب گردد.
پس از سپری شدن ۶ ماه امکان طرح دعوی تعدیل اعسار را دارید.
در صورت ارائه فاکتور و اثبات موضوع بله از مهریه کسر می گردد.

سیده زهرا موسوی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۳ مشاوره موفق

باسلام
از طریق اجرای احکام موضوع را پیگیری نمایید تا احتساب گردد.می توانید مجدد تعدیل اعسار را بخواهید و در صورت ارائه فاکتور و اثبات آن از مهریه کسر می گردد

مهتاب صابری نیا ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۴۶ مشاوره موفق

سلام در خصوص اموال مثل یک چهارم حقوق که کسر می‌شود همه اینها برای پرداخت مهریه است در خصوص سکه ها که قبلا به همسرتان دادید نیز اگر بتوانید اثبات کنید که برای مهریه بوده کم میشود

محمود رئیسی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۵۳ مشاوره موفق

سلام
مبالغی که از حساب شما کسر و به حساب دادگستری واریز شده است به درخواست زوجه ، باید به زوج پرداخت گردد
بله مبالغی که از حساب شما کسر و به حساب زوجه واریز شده است از مهریه کسر خواهد شد

علیرضا زرینه پور ۳ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۲۶ مشاوره موفق

بادرود
تا مستهلک شدن قیمت ۳۴مثقال کسر از حقوق ادامه دارد وهمسرتان نیز میتواند تعدیل بخواد شماهم میتوانید داد خواست تعدیل تقسیط تقدیم نمایید در مورد سوال دوم خیر امکان استناد نیست

هانی ایمانی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۴۰ مشاوره موفق

عرض سلام
۱. این مبالغ به محکوم له(زوجه) پرداخت می شود.
۲. بله از میزان محکومیت کسر می شود.
۳. خیر برای استرداد تحت شرایطی می توانید طرع دعوی کنید.

جاوید محمدی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۵۶ مشاوره موفق

با سلام در مورد سوال اول و دوم بله امکان آن وجود دارد در مورد سوال آخر خیر طلا به عنوان هبه بوده و در صورت رجوع از هبه و موجود بود آن میتوانید تهاتر کنید

زینب شارعی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۱) مبالغی که در دوران رسیدگی به حساب دادگستری واریز شده، جزء پرداختی‌های مهریه محسوب می‌شود و پس از قطعیت حکم باید در محاسبه بدهی نهایی شما لحاظ و از اصل دین کسر شود.

۲) بله، هر مبلغی که از محل توقیف حقوق در سال‌های گذشته به همسر واریز شده، پرداخت محسوب شده و از اصل مهریه قابل کسر است؛ شرطش این است که مستند و قابل احراز در پرونده اجرایی باشد.

۳) صرف فاکتور خرید طلا به نام همسر، اصولا دلیل بر تهاتر یا کسر از مهریه نیست مگر اینکه ثابت کنید این پرداخت‌ها بابت مهریه یا به قصد ادای دین بوده (نه هبه و هدیه).

حسین مظاهری تهرانی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۵۱ مشاوره موفق

با سلام
مبالغ مذکور از اصل دین کسر می گردد. پیش از محکومیت زوجه به استرداد طلاها، امکان تهاتر وجود ندارد.

محمد اکبری ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۱۱۰ مشاوره موفق

پرداخت‌های رسمی و قابل اثبات از اصل مهریه کم می‌شود؛ ولی فاکتور طلا فقط وقتی مؤثر است که ثابت شود بابت مهریه بوده، نه هدیه.

مجتبی نصیری نیا ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۷ مشاوره موفق

مبالغ کسر از حقوق بابت مهریه بوده که از ان کسر می شود. استرداد طلاها هم شرایط خودش را دارد. برای ان بهتر است با وکیل مشورت بگیرید تا دادخواست بدون نقص تنظیم شود.

سعید قیطانی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۷۵۶ مشاوره موفق

سلام
قطعا واریزی های مذکور از اصل دین کسر خواهد شد
تا وقتی وجود طلاها محرز و مسجل نشده امکان تهاتر نیست

زهرا فرج ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۸۸ مشاوره موفق

سلام و احترام؛
این مبالغ به زوجه پرداخت می گردد.
از میزان محکومیت کسر می گردد.
برای استرداد تحت شرایطی می توان طرع دعوی نمود.

علی دریانی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۸ مشاوره موفق

درود در رابطه با فاکتور ها باید گف اصل طلاها ایا موجوده یا خیر که الزام به استرداد مطرح کنید تا تهاتر شود با مهریه
در رابطه با تعدیل مهریه هم باید درخواست تعدیل دهید

اعلا قدیمی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۵۶ مشاوره موفق

سلام
به اجرای احکام مراجعه و درخواست محاسبه همه مبالغ پرداخت شده شوید
استرداد طلا بستگی به مدت زندگی مشترک دارد

شادی احسانی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۰

سلام کاربرگرامی پرداختی های قبل در اجرای احکام محاسبه واز کل محکوم به کسر میگردد اما درخصوص طلاها چون هبه در نظرگرفته می شوند نیاز به بررسی و رسیدگی جداگانه دارد

مینا مشایخی کرهرودی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۴۸ مشاوره موفق

سلام پرداختی ها را باید با اجرای احکام صحبت کنید کم کنند در خصوص اعسار هر ۶ ماه می توانید تعدیل بزنید

منصور شایانی منش ۳ ماه پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

با سلام

مبالغی که در فرایند رسیدگی به پرونده از حساب شما کسر شده به عنوان بخشی از مهریه محاسبه و لحاظ میشود. در صورتی که توقیف یک چهارم از حقوق شما بابت مهریه بوده، این هم ماننده مورد پیش گفته می‌باشد. اصولا طلاهای خریداری شده در طول زندگی مشترک هبه قلمداد میشود مگر اینکه بتوانید اثبات کنید که طلاهایی که به همسرتان دادید بابت مهریه بوده است.

اکبر صادقی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۴ مشاوره موفق

با سلام
هر کدام از کسوراتی که اتفاق افتاده قابل پیگیری است.
امکان طرح دعوای طلای خریداری شده متصور است‌.

سارا تک روستا ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۳۵ مشاوره موفق

سلام کاربر گرامی بله از اصل مبلغ مهریه کسر می گردد در خصوص طلاها خیر باید طرح دعوی کنید

کاربر بنیاد وکلا
۱ ماه پیش

سلام اگر مبالغ از طریق اجرای احکام یا حساب سپرده دادگستری پرداخت شده باشد جزو پرداخت‌های مهریه محسوب می‌شود و باید از محکوم به کسر شود. همچنین اگر ثابت کنید طلا بابت پرداخت بخشی از مهریه تحویل زوجه شده و نه به عنوان هدیه دادگاه می‌تواند ارزش آن را نیز از بدهی مهریه کسر کند.

سیده زهرا محسن‌زاده ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

مهم‌ترین اقدام شما این است که ریز مبالغ توقیف‌شده از حقوق و مبالغ واریزی به حساب دادگستری را از اجرای احکام یا اجرای ثبت اخذ و درخواست احتساب آن‌ها در مانده مهریه کنید. این مبالغ به‌طور معمول از اصل بدهی مهریه کسر می‌شوند.

محدثه صفائی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام بله بابت کسر از حقوق سه سال پیش اگر از طریق اجرای ثبت اقدام شده باید از مرجع مربوط استعلام گرفته شود یا اجرای احکام مربوطه
در مورد طلا هم باید مدارکی دال بر اینکه به عنوان مهریه خریداری شده داشته باشید

الهه طاهائی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

هر مبلغی از حسابتان کسر شده بابت مهریه محاسبه می‌شود. مستندات آن را جمع آوری کنید و نگه دارید.
در خصوص طلا اگر بتوانید اثبات کنید که نزد همسرتان هست و بابت بخشی از مهریه دادید بله میتوان کسر کرد.

زهرا یوسفی ۳ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

با سلام صورتحساب کسر مبالغ رو به واحد اجرای احکام ارائه کنید.
راجع به اعسار هم هر ۶ ماه یک بار می‌توانید درخواست تعدیل کنید

محمد عشقی ۳ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

باسلام
فاکتورهای خرید طلا رو‌نمیتونید از اصل مهریه کسر کنید

۲۲ وکیل متخصص اعسار از پرداخت مهریه آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال