آیا مادرم می تواند با اتکا به مبایعه نامه مذکور، اقدام رسمی جهت انتقال سرقفلی به نام خود نماید یا خیر؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۹۹ #84458454

پدرم در زمان حیات خود، سرقفلی مغازه خود را به صورت مبایعنامه دستی و با امضای جمعی از شاهدین از جمله برخی فرزندان به مادرم انتقال داده است. ولیکن هیچگاه در این خصوص اقدام رسمی در دفترخانه رسمی انجام نداده و مالک خود رو هم از این موضوع با خبر نساخته است.
حالا با فوت ایشان آیا مادرم می تواند با اتکا به مبایعانه مذکور، اقدام رسمی جهت انتقال سرقفلی به نام خود نماید یا خیر؟
آیا رضایت تمامی وراث پدرم در این خصوص موضوعیت دارد (به ویژه نفراتی که مبایعنامه را به عنوان شاهد امضاء نکرده اند)؟
آیا نظر مساعد مالک در این خصوص موضوعیت دارد؟

مشاوره حقوقی سرقفلی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در صورتی که وراث نسبت به این موضوع اعتراضی نداشته باشند میتوانید با تنظیم تقسیم نامه قانونی مالکیت سرقفلی را به مادرتان منتقل نمایید . اگر هم که بعضی از ورثه مخالفتی داشته باشتد مادرتان باید به طرفیت تمام وراث دعوی الزام به انتقال سرقفلی را مطرح کرده و با صدور حکم از طرف دادگاه اقدامات لازم انجام خواهد یافت .
در خصوص هرکدام از راههای فوق ، نیازی به موافقت و اطلاع مالک نیست چرا که نقل و انتقال میان وراث به عنوان انتقال به غیر محسوب نمی شود تا شامل بحث تخلیه شود .

با توجه به این امر که مورث در قید حیات بوده دارای آزادی کامل در نقل و انتقالات مایملک خود می باشدمطابق ظاهر صورت مسله انتقال سرقفلی از مرحوم به صورت قانونی محقق گردیده و هیچگونه منافاتی با حقوق مالکانه مالک در ملک مذکور ندارد