محدوده اختیارات پدر نسبت به دختر بالغ چقدر است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۳۸ #80949

با سلام
نمی دونم موضوع من توی این دسته بندی قرار می گیره یا نه ولی نزدیک ترین به چیزی هست که می خوام بپرسم.
من دختر ۲۹ ساله و فارغ التحصیل کارشناسی هستم دو خواهر ۲۸ و ۲۳ ساله دارم . تا الان تونستیم تحمل بکنیم و دیگه تحمل و صبر کردن غیرممکن شده. موضوع از این قراره که پدر من که بازنشسته اموزش و پرورش هستن و ۶۳ سال سن دارن به صورت دیوانه وار حاکم بر ما شدند و نه اجازه ازدواج ( حتی اجازه اومدن کسی رو نمی دهد) نه اجازه اشتغال به کار دلخواه و حتی اجازه بیررون رفتن با دوستانمونو نمیده علاوه بر اینها توی خرجی دادن که همیشه پول نداره و نمی ده ولی برای قرض دادن به دیگران و پول دادن بجای خانواده اش که همیشه خدا هم مشکل دارن اماده ست.
من ۶ ساله با پسری در ارتباطم و خواهان ازدواج با اونم پنج سال پیش با وجود خواستگاری اومدن و فرار پدرم از خانواده بخاطر روبه رو نشدن با اونا متوجه شدم که پدرم با ازدواج مشکل داره، ترجیح دادیم صبر کنیم که شاید گذر زمان موضوعو درست بکنه و اما امسال بعد از اون همه مدت دوباره اقدام به خواستگاری کردند ولی اینبار نتایج فجیعی به بار اورد باعث شد خونمون متلاشی بشه، با دخالت های برادرانش و دست بلند کردن روی ما و هیچی نگفتن پدرم و تحریک عمو ها گوشیامونو ازمون برد و مارو از بیرون رفتن منع کرد، من دانشجو و خواهرام شاغل بودن بعد از گذشت یه هفته و کلی اصرار اجازه داد با یک سری شرایط مسخره و بچه گانه برگردیم سر کار و درسمون. اما الان بعد از گذشت چهار ماه مرتبا تهدید میکنه، اگر اونکارو نکنی نمی ذارم بری سر کار یا مثلا به من اجازه نمی ده برم بیرون که اصلا برم سرکارو همچنان مارو بدون گوشی و ارتباط گذاشته که به خیال خودش با دوستامون و هرکس دیگه ای ارتباطی نداشته باشیم.
سوال من اینه که ایا من می توانم در دادگاه برعلیه همچین پدری( اینو یادم رفت بگم که به من گفته من به عنوان پدرت می تونم تورو بکشم و حتی دیه به من نعلق نمی گیره) شکایت بکنم؟ قصدم دعوا نیست و فقط قصد اصلاح دایم وضعو دارم ایا قانون از من حمایت می کنه؟

مشاوره حقوقی قیومیت فرزند
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام محضر شما بزرگوار
عنایت داشته باشید که قانون از شما حمایت می کند و اینکه شما می توانید به از وکیل در دادگاه استفاده کنید برای امر ازدواج نیز اجازه پدرتان نیاز است که اگر اجازه ندهد می توانید از طری دادگاه حکم بگیرید.

بله قانون حتما حمایت خواهد کرد و در صورت نیاز میتوانید وکیل بگیرید.
برای گرفتن اجازه ازدواج نیز میتوانید از طریق دادگاه اقدام کنید.