آیا معاملات گذشته محجور خود به خود باطل می شود ؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۱۸,۷۷۲ #77437

سلام،

اخیراً حکم حجر پدرم صادر شده و شروع حجر نیز از اردیبهشت 95 قید شده. ما تا الان و قبل از صدور حکم، به جهت حفظ اموال (پدرم داشت همه رو به باد میداد !) با وکالتی که از پدرم گرفته بودیم، خونه و مغازه رو به نام مادرم منتقل کردیم. (من و برادرم و مادرم هر سه وکالت تام بلاعزل گرفته بودیم به تاریخ فروردین نود و پنج، شروع وکالت ما قبل از زمان حجر بوده، ولی خود انتقال سند به علت تسویه حساب دارایی و ... در بعد از زمان حجر قید شده در حکم و البته قبل از صدور حکم انجام شده).
درخواست حجر رو خود من به عنوان خواهان داده بودم (پزشک معالج و پزشکی قانونی هم تایید کردن ...) و قراره که من قیم بشم.
حالا تو حکم اولیه صادر شده نوشته شده طبق ماده 72 قانون سردفتران ...، نسخه ای از رای به سازمان ثبت اسناد ارسال میشه. میدونم که وکالت با حکم حجر باطل میشه، ولی الان معاملاتی که ما با وکالت رسمی از پدرم بعد از اردیبهشت نود و پنج و قبل از صدور حکم، انجام دادیم و همه رو به نام مادرم منتقل کردیم، خود به خود باطل میشه ؟!! قابل تنفیذ نیست ؟! اگه باطل میشه تکلیف هزینه هایی که انجام دادیم اعم از دارایی و دفترخانه و ... چی میشه ؟!

مشاوره حقوقی قیومیت فرزند
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود
برحسب نوع حجر باطل یا غیر نافذ می گردد

باسلام محجور کسی است که به دلایل قانونی اهلیت انعقاد معامله راندارد که به سه دسته صغیر، مجنون ، غیررشید تقسیم می شود طبق ماده۱۲۰۷ صغیر ، مجنون ، غیررشید محجور محسوب می شود ولذا حق تصرف دراموال وحقوق مالی خودراندارد ومعاملات گذشته وی غیرنافذ می باشد .

باسلام معاملات محجور غیرنافذ است .

سلام معاملات قبل از حکم حجر چون تاریخ حجر و‌محجوریت مشخص است صحیح است و زمان حجر نیز بستگی دارد که مجنون محسوب شود یا سفیه .

با سلام و احترام
غیر نافد است و باید درخواست بطلان ان ها داد
موفق باشید

معاملات قبل از صدور حکم حجر باید درخواست بطلان آنها شود

مخاطب محترم و گرامی عنایت داشته باشید معاملات مذکور غیر نافذ می باشد و احتیاج به تنفیذ دارد.

موید و پیروز باشید