چه تفاوتی بین اختیارات مستاجر و کسی که سرقفلی مغازه را خریده وجود دارد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۴۱۷ #60202071

مثلا آیا در سرقفلی می توان تغییراتی بدون اجازه مالک در مغازه داد یا آن را به کس دیگری اجاره داد؟

مشاوره حقوقی سرقفلی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

نباید تغییراتی انجام دهید که تعدی و تفریط محسوب شود در صورت سلب حق انتقال از شما ,نمی توانید آنرا به غیر اجاره دهید.

بستگی به قرارداد منعقده دارد
ولی در کل ملزم به رعایت مفاد قرارداد اجاره و قوانین مربوطه خواهید بود. بنابراین تغییرات در مورد اجاره نباید در حدی باشد که تعدی و تفریط تلقی شود
همچنین در صورتی که در اجاره نامه حق واگذاری به غیر سلب شده باشد، امکان انتقال به غیر را ندارید

در اجاره، مستاجر صاحب منافع هست و نمی تواند بدون اجازه مالک تغییرات داده و یا به کس دیگری واگذار کند ضمن اینکه هزینه اجاره پایین و مدت اجاره محدود است اما در سرقفلی شرایط متفاوت است. کاملا بستگی به قراردادی دارد که منعقد شده اما دست صاحب سرقفلی بازتر بوده و امکان تغییرات و واگذاری اگر در قرارداد ذکر نشده باشد وجود دارد. ضمن اینکه سرقفلی در بعضی از املاک از قیمت ملک اصلی بالاتر می باشد.

سلام
دارنده سرقفلی در هر حال مستاجر است و ملزم به رعایت مفاد قرارداد اجاره و قوانین مربوطه خواهد بود. بنابراین تغییرات در مورد اجاره نباید در حدی باشد که تعدی و تفریط تلقی شود. همچنین در صورتی که در اجاره نامه حق واگذاری به غیر سلب شده باشد، دارنده سرقفلی ملزم به رعایت آن است.