ملک خریداری کردم ولی الان فروشنده ادعا می کند زیر قیمت داده است می تواند معامله را فسخ کند؟

پرسیده شده
۱۷ پاسخ ۲,۶۵۸ #32718438

سلام
ملک خانه ویلایی را قبل عید خریداری کردیم و پول را پرداخت کرده ایم و فقط پول سند مانده و فروشنده پس از حدود ۲ ماه بعد به جای سند زدن رفته شکایت کرده که ملک را زیر قیمت فروخته ام و در صدد فسخ قرارداد است الان باید چکار کنیم؟

مشاوره حقوقی الزام به تنظیم سند رسمی
۱۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام‌اگر فروشنده خیار غبن را از خود ساقط ننموده باشد میتواند معامله را به استناد خیار غبن فسخ نمایید والبته که خیار غبن فوری می باشد

با درود بستگی به مفاد قرارداد دارد

سلام شما بر اساس قراردادی که دارید فروشنده حق فسخ معامله را ندارد مگر در قرارداد قید کرده باشید

با سلام، چنانچه در قرارداد، واژه‌ی اسقاط کافه خیارات ذکر نشده باشد، ودر همان زمان انعقاد قرارداد، فروشنده، ملک را پایین‌تر ازقیمت واقعی همان روزفروخته باشد، وبعد متوجه شده باشد، می‌تواند دادخواست فسخ بر مبنای خیار غبن بدهد، در غیراین صورت نمی‌تواند، وخریدار، با لحاظ اینکه فروشنده از انتقال سند رسمی امتناع می کند، می‌تواند دادخواست الزام به انتقال وتنظیم سند رسمی بدهد

بسته به مفاد قرارداد دارد اگر پیش بینی فسخ یا خیار غبن شده باسد میتواند حق خود را اعمال نماید.

با درود..
در صورتیکه ملک در زمان معامله به قیمت عادلانه روز معامله گردیده باشد، معامله صحیح و نافذ بوده و فروشنده نمی تواند به استناد خیار غبن اقدام به فسخ معامله نماید.. مگر اینکه غبن فاحش قیمت واقعا در زمان معامله وجود داشته باشد..
لازم به توضیح است با توجه به تورم افسار گسیخته بخصوص در حوزه معاملات املاک و اطلاع دادگستری از این امر و افزایش طرح پرونده هایی از این نوع...
نوسات قیمت املاک از موارد فسخ نبوده، مگر اینکه فروشنده غبن فاحش خود را در زمان معامله اثبات نماید..
موفق باشید..

با سلام. در صورتی که در حین قرارداد،ملک به میزانی که در آن روز ارزش داشته است معامله شده باشد، معامله صحیح است و ایشان حق فسخ قرارداد را ندارند. حق فسخ به علت خیار غبن زمانی محقق می شود که فروشنده از قیمت واقعی حین معامله اطلاعی نداشته است نه اینکه صرفا به علت نوسانات قیمت بخواهد معامله را فسخ نماید. دفاع موثر داشته باشید.