خدمات
بنیاد وکلا

امکان طلاق و دریافت حضانت فرزندان به دلیل بیماری و تشنج مکرر همسر

پرسیده شده ۲۱ ساعت پیش۲۷ پاسخ ثبت شده

آیا زوجه می‌تواند به دلیل تشنج‌های مکرر و مداوم شوهر، از طریق دادگاه تقاضای طلاق کند و آیا این شرایط می‌تواند موجبات واگذاری حضانت فرزندان به مادر را فراهم سازد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

زوجه می‌تواند با اثبات غیرقابل‌تحمل شدن زندگی به دلیل تشنج‌های مکرر تقاضای طلاق کند و دادگاه موضوع را به پزشکی قانونی ارجاع می‌دهد؛ همچنین در صورت به خطر افتادن امنیت فرزندان، واگذاری حضانت به مادر ممکن است.

این یک قاعده کلی است و نتیجه پرونده به نظر پزشکی قانونی درباره شدت بیماری و میزان کنترل آن بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان طلاق و حضانت به دلیل تشنج مکرر شوهر

زوجه می‌تواند در صورت اثبات تشنج‌های مکرر و شدید شوهر که زندگی را غیرقابل‌تحمل کرده باشد، به استناد عسر و حرج تقاضای طلاق کند. دادگاه پرونده پزشکی را به پزشکی قانونی ارجاع می‌دهد تا امکان کنترل بیماری با دارو و شدت آن بررسی شود. صرف بیماری پدر موجب سلب حضانت نمی‌شود، ولی اگر تشنج‌ها توانایی مراقبت او را کاهش دهد یا سلامت فرزندان را به خطر بیندازد، حضانت به تشخیص دادگاه به مادر واگذار می‌شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲۷ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر

سعیده طاهری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱ نظر)

باسلام، بله، زوجه می‌تواند در صورت اثبات تشنج‌های مکرر و شدید زوج و تأثیر آن بر دشواری یا غیرقابل‌تحمل شدن زندگی مشترک، با استناد به ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی (عسر و حرج) تقاضای طلاق کند.
همچنین صرف ابتلای پدر به تشنج موجب سلب حضانت نمی‌شود؛ اما اگر بیماری وی توانایی مراقبت از فرزندان یا سلامت و امنیت آنان را تحت تأثیر قرار دهد، دادگاه می‌تواند با رعایت مصلحت کودکان، حضانت را به مادر واگذار کند.

فرشته نوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱۴۱ نظر)

با سلام،بیماری مذکور با دارو قابل کنترل هست.با این حال می تواند در دادگاه مطرح کند تا پرونده پزشکی به پزشکی قانونی ارجاع شود.

محسن پورعلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۱ نظر)

درود و احترام.
مواردی که زن می‌تواند تقاضای طلاق کند، محدود و مصرح می‌باشد. ولیکن اگر این بیماری موجب عسر و حرج زوجه شود، امکان طلاق وجود دارد.
در بحث حضانت، اولویت اصلی، خیر و صلاح فرزند می باشد و نمی توان گفت به صرف اینکه زوج تشنج می کند، باید حضانت به مادر داده شود.
موفق باشید.

طیبه اصغری

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۳۰ نظر)

درود
بله اگر شرایط برای شما غیر قابل تحمل وهمراه با مشقت و سختی باشد میتوانید به استناد عسر و حرج درخواست طلاق کنید ، مطالبه ی مهریه و نفقه را مطرح کنید و اگر رفتارهای پدر نامتعارف باشد و سلامت روانی کودک در خطر باشد با مدارک و مستندات خود درخواست حضانت طفل رو داشته‌باشید

نمایش ۲۳ پاسخ دیگر وکلا

سیما حشمتی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۷ نظر)

با سلام واحترام
زوجه می‌تونه با استناد به عسر و حرج و ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی درخواست طلاق بده البته باید ثابت کنه بیماری و تشنج‌های مداوم شوهر، ادامه زندگی رو براش غیرقابل تحمل کرده. در مورد حضانت هم اگر بیماری پدر باعث بشه نتونه به‌درستی از فرزندان مراقبت کنه یا سلامت و تربیت اون‌ها به خطر بیفته، طبق ماده ۱۱۷۳ قانون مدنی امکان واگذاری حضانت به مادر وجود داره. تشخیص نهایی با دادگاه و بر اساس نظر پزشکی قانونی و مصلحت فرزندانه.
البته این بیماری با مراجعه مدام به پزشک قابل کنترل است و بعید است دادگاه آن را مصداق عسر و حرج بداند.

سیده مریم موسوی دهقانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

با درود
صرف تشنج های مکرر و مداوم باعث سلب حضانت و موفقیت در طلاق نمیشود . ولی در صورتیکه بیماری به شدتی باشد که مصداق عسر و حرج داشته باشد میتواند با ارجاع به پزشکی قانونی توسط دادگاه صالح شدت بیماری و تاثیر ان بر زندگی مشترک مشخص گردد
در مورد حضانت مصلحت فرزندان مورد توجه دادگاه قرار میگیرد و در صورت شدت بیماری که منجر به عدم رسیدگی مد نظر به فرزندان شود ممکن است

نوشین تربیت

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

سلام طبق ماده 1130قانون مدنی اگر مرد بیماری روانی داشته باشد که زندگی را برای زن سخت کند زن میتواند با ارائه مدارک پزشکی ورجوع به دادگاه خانواده درخواست طلاق کند ،حضانت طفل تا هفت سالگی متعلق به مادر است پس از آن با پدر است اما اگر دادگاه تشخیص دهد سلامت، جسم وروان طفل در خطر است براساس مصلحت طفل دادگاه میتواند حضانت را به مادر یا هر شخص دیگر واگذار کند.

علیرضا ریاحی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۶ نظر)

چنانچه بیماری صعب العلاج باشد وضعیت زوج برای زوجه خطر آفرین باشد وپزشکی قانونی آنرا اعلام نماید در درخواست طلاق وحصانت شما موثر است

علی فتحی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۱ نظر)

درود
بیماری ذکر شده از موارد عسر و حرج نمی باشد و دادخواست طلاق صرفاً بابت این موضوع باشد رد خواهد شد اگر مرجع قضایی رسیدگی کننده به پرونده بر حسب بیماری مذکور رأی به طلاق صادر کند در خصوص حضانت نیز تعیین تکلیف خواهد نمود و کودک را به زوجه خواهد داد

سارا تک روستا

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۴۰ نظر)

سلام وقت بخیر اگر تشنج ها موجب عسر و حرج زوجه گردد این امکان در خصوص طلاق و حضانت وجود خواهد داشت

اسماعیل کبیری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱ نظر)

سلام . اگر این بیماری قابل درمان نباشد یا زوجه جهت درمان اقدام انجام ندهد میتواند از مصادیق عسروحرج باشد و به استناد آن زوجه میتواند تقاضای طلاق نماید . حضانت فرزند تا پایان هفت سالگی با مادر خواهد بود . پس از آن هم اگر بتوانید ثابت کنید زندگی نزد پدر به مصلحت فرزند نیست امکان ادامه حضانت شما وجود دارد

پریناز رشیدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۶ نظر)

با سلام
اگر این شرایط زوجه را در عسر و حرج شدید قرار داده باشد و این موضوع نیز به اثبات دادگاه برسد امکان طلاق وجود دارد در خصوص حضانت نیز تا ۷ سالگی با مادر است و بعد از آن با پدر ،در صورتی که پدر صلاحیت نداشته باشد مادر میتواند حضانت را دریافت نماید

الهه دریائی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

بله؛ زوجه در صورت اثبات عسر و حرج ناشی از بیماری شوهر، طبق ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی می‌تواند تقاضای طلاق کند. همچنین اگر بیماری پدر سلامت و مصلحت فرزندان را به خطر اندازد، طبق ماده ۱۱۷۳ امکان واگذاری حضانت به مادر وجود دارد.

زهره عظیمی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

سلام. اگر دادگاه و پزشکی قانونی نظر داشته باشند که بیماری همسر شما صعب العلاج است و موجب عسر و حرج زوجه می شود ممکن است حکم به طلاق داده شود.در خصوص فرزندان اگر از سن حضانت خارج شده اند که دادگاه به موضوع حضانت وارد نمی شود و خودشان حق انتخاب دادند ولی اگر در سن حضانت هستند مصلحت فرزند مورد نظر قاضی هست .

سارا جوربنیان

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۵ نظر)

با سلام
اگر بیماری زوج به درجه برسد که منجر به عسر و حرج زوجه شود، امکان صدور حکم طلاق وجود دارد. در خصوص حضانت نیز دادگاه با توجه به مصلحت اولاد تصمیمگیری خواهد کرد.

فاطمه زهرا رحیمی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۰ نظر)

زوجه در صورت اثبات عسر و حرج ناشی از بیماری شدید و تشنج‌های مکرر همسر، می‌تواند به استناد ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی تقاضای طلاق کند. همچنین طبق ماده ۱۱۷۳، در صورت اثبات به خطر افتادن سلامت یا تربیت فرزندان، امکان واگذاری حضانت به مادر وجود دارد.
ارائه مدارک پزشکی و نظریه پزشکی قانونی ضروری است.

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۶ نظر)

بله زوجه می‌تواند به استناد عسر و حرج ناشی از تشنج‌های مکرر درخواست طلاق دهد اما اثبات آن به نظر پزشکی قانونی درباره صعب‌العلاج بودن و اختلال در زندگی مشترک بستگی دارد
تشنج به‌تنهایی مانع حضانت پدر نیست و ملاک مصلحت کودک است اما اگر پزشکی قانونی خطر سلامت یا تربیت کودک را تأیید کند حضانت به مادر واگذار می‌شود

سارا علیپور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۱۵۳ نظر)

سلام وقت بخیر
باتوجه به نوع بیماری اصولا امکان درمان وجود دارد لیکن میتوانید اقدام به طرح دعوا نمایید وتا موضوع توسط پزشکی قانونی مورد بررسی قرار گیرد.

حدیث محمودی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳۹ نظر)

سلام می توانید مطرح نمایید ولی این که مورد پذیرش دادگاه قرار گیرد یا نه به تصمیم قاضی نظر پزشکی قانونی میزان شرایط دشوار زندگی شما بستگی دارد با این حال حضانت فرزندان به مصلحت طفل و میزان سن آن بستگی دارد

فرهود مدبر خاک نژاد

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۵ نظر)

با سلام
نگران نباشید، اگر بیماری همسر شرایط را برای شما سخت کرده، با مدارک پزشکی می‌توانید برای طلاق اقدام کنید. در مورد بچه‌ها هم قانون اولویت را به مادر تا هفت سالگی می‌دهد، اما اگر مصلحت کودک تشخیص داده شود، دادگاه می‌تواند برای حفظ سلامت او، حضانت را به فرد دیگری بسپارد.

محمود رئیسی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۸ نظر)

سلام
با توجه به اظهارات شما در صورت اقامه دادخواست طلاق یکطرفه به درخواست زوجه ، زوجه می بایست دلیل به دادگاه ارائه نماید ، بیماری زوج در صورت اثبات بیماری در پزشکی قانونی می تواند یکی از دلایل زوجه برای طلاق باشد ، زوجه باید با ارائه دلائل عسر و حرج خود را اثبات نماید
در مورد حضانت فرزندان دادگاه با توجه به سن فرزند ، شرایط والدین و مصلحت‌ فرزند تصمیم خواهد گرفت

محمد غلام حسینی نظری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۵ نظر)

با سلام
با توجه به اینکه بیماری مذکور با دارو قابل کنترل می‌باشد دلیلی بر عسر و حرج نیست مگر اینکه شرایط حاد بوده و قرائن و دلایل دیگری تیز موجود باشد که بتوان به عسر و حرج استناد نمود

اعلا قدیمی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳۶ نظر)

سلام
اگر بیماری زوج موجب ضرر و یا عسر و حرج باشد می‌تواند تقاضای طلاق نماید و با توجه به بیماری حضانت به مادر واگذار میشود

رفیقه بهروز گبلو

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

سلام
زوجه می‌تواند طبق ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی، در صورت اثبات عسر و حرج ناشی از تشنج‌های شدید و مکرر شوهر، تقاضای طلاق کند.
همچنین طبق ماده ۱۱۷۳ قانون مدنی، اگر بیماری پدر سلامت یا تربیت فرزندان را به خطر بیندازد، دادگاه می‌تواند حضانت را به مادر واگذار کند.
صرف تشنج برای طلاق یا سلب حضانت کافی نیست و نظر پزشکی قانونی و مصلحت فرزندان تعیین‌کننده است.

ابراهیم باقریان خوزانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۸ نظر)

بله، زوجه می‌تواند به استناد ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی، در صورتی که تشنج‌های مکرر و مستمر شوهر موجب اختلال جدی در زندگی مشترک و ایجاد مشقت غیرقابل تحمل برای وی شده باشد، تقاضای طلاق به دلیل عسر و حرج مطرح کند. به‌ویژه اگر بیماری صعب‌العلاج باشد و ادامه زندگی مشترک را مختل کرده باشد، امکان صدور حکم طلاق وجود دارد. اثبات موضوع با مدارک پزشکی، نظریه پزشکی قانونی و سوابق بستری اهمیت دارد.

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۴ نظر)

بادرود
اگر از موجبات عسروحرج باشد وادامه زندگی ممکن نباشد بله امکان درخواست طلاق وجوددارد درمورد حضانت بستگی به سن فرزندان مشترک دارد تا 7سالگی بامادر است واگر مشکل زوج به اثبات برسد امکان دادن حضانت به مادر بعداز 7 سالگی ممکن است

زهره پوتالو

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

با سلام و درود
بله زوجه می‌تواند به دلیل ابتلای زوج به تشنج‌های مکرر و مستمر، با استناد به عسر و حرج از دادگاه خانواده تقاضای طلاق کند. همچنین این وضعیت می‌تواند در صورت احراز تأثیر منفی بر سلامت و امنیت فرزندان، از موجبات واگذاری حضانت به مادر باشد.🙏🏻

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

سعیده طاهری

مشاوره از ۴۴۹٬۰۰۰ تومان