خدمات
بنیاد وکلا

امکان تبدیل یا کاهش حکم ۶ ماه حبس تعزیری به دلیل صحنه‌سازی تصادف

پرسیده شده ۲ روز پیش۱۳ پاسخ ثبت شده

اینجانب به اتهام صحنه‌سازی تصادف به ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده‌ام. جزای نقدی را پرداخت کرده‌ام، اما درخواست پابند الکترونیکی از سوی قاضی رد شده و حکم ۶ ماه حبس قطعی شده است. آیا امکان خرید حبس وجود دارد؟ چه مدت باید در حبس بمانم و از چه تأسیسات ارفاقی قانونی می‌توانم استفاده کنم؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

خرید حبس در قانون وجود ندارد و پرداخت جزای نقدی مانع اجرای حبس نمی‌شود. با این حال می‌توانید از تأسیسات ارفاقی مانند تقاضای مجدد پابند، آزادی مشروط پس از تحمل ۲ ماه حبس، تعلیق اجرا یا نظام نیمه‌آزادی استفاده کنید.

این شرایط کلی تخفیف است و استفاده از آن‌ها در پروندهٔ شما به نداشتن سابقه و نظر قاضی در مرحلهٔ اجرا بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

رد امکان خرید حبس و راه‌های تخفیف قانونی

خرید مجازات حبس در قانون امکان‌پذیر نیست و پرداخت جزای نقدی نیز حبس شما را منتفی نمی‌کند. با این حال، می‌توانید در مرحلهٔ اجرای احکام مجدداً درخواست استفاده از پابند الکترونیکی بدهید. همچنین در صورت نداشتن سابقه کیفری، امکان درخواست تعلیق اجرای حکم وجود دارد. پس از گذراندن حداقل دو ماه از دورهٔ حبس یعنی یک‌سوم آن، می‌توانید تقاضای آزادی مشروط یا مرخصی منتهی به آزادی را مطرح کنید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۶ نظر)

خرید حبس وجود ندارد
۶ ماه حبس قطعی باید اجرا شود مگر تأسیسات ارفاقی
حداقل تحمل برای آزادی مشروط ۲ ماه است
می‌توانید تعلیق اجرای حکم بخواهید و با نبود سابقه احتمال پذیرش هست
پابند الکترونیکی را در مرحله اجرا دوباره درخواست دهید
نظام نیمه‌آزادی با رضایت شاکی و تعهد شغلی یا آموزشی ممکن است
مرخصی منتهی به آزادی در ماه‌های آخر قابل بررسی است

الهه دریائی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

خرید حبس شش‌ماهه امکان‌پذیر نیست. اما می‌توانید مجدداً درخواست پابند الکترونیکی طبق ماده ۶۲ بدهید.
پرداخت جزای نقدی، موجب حذف حبس نمی‌شود.

تهمینه جعفری زرمهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱ نظر)

خرید حبس در قانون ایران وجود ندارد؛ با قطعیت حکم، باید دوران محکومیت را بگذرانید و می‌توانید از تأسیسات ارفاقی مانند آزادی مشروط (پس از تحمل یک‌سوم حبس)، مرخصی، رأی باز و عفو مشروط استفاده کنید.

سیده زهرا حسینی کلیدسر

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام مجدد درخواست پابند الکترونیک بدید
همچنین می‌توانید تقاضای تعلیق اجرای مجازات کنید

نمایش ۹ پاسخ دیگر وکلا

سارا تک روستا

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۴۰ نظر)

سلام وقت بخیر خرید 6ماه حبس امکان پذیر نمی باشد نهایتا میتوانید مجدد درخواست پابند الکترونیکی بدهید پرداخت جزای نقدی موجب حذف حبس نمی شود

علی فتحی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۱ نظر)

سلام کاربر گرامی 6ماه حبس باید اجرا گردد لیکن می توانید از تاسیسات ارفاقی استفاده کنید مانند آزادی مشروط و غیره

حمیدرضا قاسمی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۳۴۹ نظر)

«خرید حبس» در قانون ایران وجود ندارد. با تحمل یک‌سوم از ۶ ماه حبس (حدود ۲ ماه) و داشتن حسن رفتار و جبران خسارت شاکی، می‌توانید از طریق قاضی اجرای احکام درخواست آزادی مشروط دهید.

محمد مهدی نوفرستی

کارشناس حقوقی

۴٫۹(۸ نظر)

با سلام
این امکان متاسفانه وجود ندارد اما مطابق با قانون میتوانید از اجرای احکام درخواست پابند الکترونیک نمایید و در صورتی که سابقه نداشته باشید احتمال موافقت با ان زیاد خواهد بود .

اسماعیل کبیری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱ نظر)

سلام . مجددا میتونید تقاضای پابند بدید .
بعد از گذشت دوماه از حبس میتونید تقاضای آزادی مشروط بدید .

میتونید تقاضای استفاده از نظام نیمه آزادی بدید

ملیحه شاهی وند

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۳ نظر)

درود و احترام
امکان خرید حبس :تبدیل خودسرانه پس از قطعیت حکم وجود ندارد
درصورت عدم استفاده از ارفاقات کل ۶ماه اما برای شمول ارفاقات قانونی حداقل باید ۲ ماه
سپری شود
۱-درخواست مجدد پابند: تقاضای مجدد از طریق شورای طبقه‌بندی زندان پس از ورود به ندامتگاه.
۲-گذشت شاکی
صورت وجود شاکی خصوصی و جلب رضایت او، دادگاه می‌تواند مجازات را تقلیل دهد یا تبدیل کند

حسین جعفرپیشه

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

با سلام
امکان خرید حبس وجود ندارد و پرداخت جزای نقدی نیز ارتباطی به حبس ندارد
مجددا درخواست پابند الکترونیک را مطرح نمایید و در صورت اجرای حبس حداقل پس از دو ماه میتوانید از تاسیسات ارفاقی بره مند شوید

محمد غلام حسینی نظری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۶ نظر)

با سلام
در قانون ایران چیزی به عنوان خرید حبس وجود ندارد
تنها شما می‌توانید تقاضای استفاده از نهاد های ارفاقی را بنمایید

هومن زمانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۷ نظر)

شما رضایت شاکی خود را جلب کنید و در اجرای ماده ی ۴۸۳ قانون آئین دادرسی کیفری تقاضای اعمال نهادهای ارفاقی در خصوص خود بکنید اجرای احکام درخواست شما را به دادگاه صادرکننده ی حکم قطعی ارسال، و دادگاه تصمیم مقتضی را اتخاذ مینماید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

اسماعیل کبیری

مشاوره از ۴۴۹٬۰۰۰ تومان