قیومیت پسر۴ ساله بعد از فوت پدر بر عهده چه کسی میباشد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۰۹ #84779588

ایا مادر میتواند قیومیت را بر عهده بگیرد؟
اگر مادر کودک را نخواهد و برعهده جد پدری این مسئولیت بیافتدو پدر بزرگ نتواند مسئولیت بچه را به جهت زیادی عایله و کهولت سن و فقر مالی بر عهده بگیرد میتواند وکالت به یکی از پسران که عموی کودک محسوب میشود بدهد ؟
و اینکه الان بعداز گذشت سی روز از فوت پدر چگونه باید انحصار وراث انجام دهند درصورتیکه هیچ ملک یا ماشینی ازمتوفی باقی نمانده
و اگر مادر مهریه خود را طلب کند چگونه مخریه وصول میشود و برذمه ی چه کسی میباشد در صورتیکه جد پدری نیز در فقر بسر میبرند و توان پرداخت مهریه را ندارند

مشاوره حقوقی قیومیت فرزند
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
عموی ایشان باید نسبت به تقاضای تعیین قیم و معرفی خودشان به عنوان قیم اقدام نمایند
در خصوص سوال دوم نیز با توجه به اینکه هیچ اموالی از متوفی شناسایی نشده است و همچنین با لحاظ قرار دادن این موضوع که پرداخت مهریه زوجه فقط بر ذمه زوج می باشد لذا امکان مطالبه آن از شخص دیگری مانند جدپدری و سایرین وجود ندارد

درصورت فوت پدر ، جدپدری و سپس مادر می تواند قیمومت فرزند را برعهده بگیرد.البته حضانت مادر بر فرزند وجود دارد و درصورتی که عدم صلاحیت وی در مرجع صالح اثبات شود ازوی سلب حضانت می شود .