اخذ تعهد محضری و سفته توسط کارفرما برای کار قانونی است؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۱۶,۷۶۹ #82707

با سلام.
شرکت من دو سال پیش، پس از دوره آموزشی اقدام به اخذ تعهد محضری از ما نمود که ما متعهد هستیم پنج سال با شرکت قرارداد کار مدت معین ببندیم و از بابت این تعهد 50 میلیون سفته و برای دوره آموزشی 7 میلیون سفته (در کل 57 میلیون تومان سفته) از ما گرفت. لازم به ذکر است که در حین اخذ تعهد ما قرارداد موقت داشتیم ولی اعلام شد در صورت عدم تعهد اجازه ادامه کار نداریم و ما در آن زمان مجبور به دادن تعهد شدیم.
الان بعد از گذشت دو سال، با توجه به اینکه از شرایط کار و قرارداد راضی نبودم اقدام به ترک شرکت کردم و در جای دیگری مشغول به کار می باشم.

حال شرکت اظهارنامه ای فرستاده و گفته است که یا برگردید و یا طبق تعهد سفته شما به اجرا گذاشته خواهد شد.

خواستم ببینم اصلا اخذ تعهد محضری قانونی است یا نه؟ و اینکه حال من در این رابطه چه اقدامی انجام دهم. (در ضمن با مراجعه به اداره کار منطقه ویژه عسلویه به ما اعلام شد که اخذ تعهد غیرقانونی است ولی در جاهای دیگر دیده ام که ربطی به اداره کار ندارد و بحث حقوقی می باشد)

لازم به ذکر است تعهد کاملا یکطرفه بوده و نه از بابت ضمانت و حسن انجام کار بلکه از بابت پنج سال تعهد حضور گرفته شده است. اجازه نوشتن چیزی روی سفته هم به ما داده نشد! :(

خیلی ممنون میشم اگه راهنمایی بفرمایید

مشاوره حقوقی اداره کار
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام، اگر تعهدی مبنی بر انجام کار برای شرکت نموده اید، باید به تعهد خود عمل نمایید. در غیر این صورت، کارفرما میتواند سفته شما را واخواست نماید.

با سلام در خصوص سفته ضمانت حسن کار حتما از صفحه خود کپی بگیرید در قرارداد ذکر کنید در متن آن بنویسید در صورت تقصیر و اثبات از طریق دادگاه قابل وصول است

سلام
اخذ سفته توسط کارفرما میبایست در قرارداد کار مکتوب شود در غیر اینصورت کارفرما متاسفانه میتواند اقدام به وصول نماید

با سلام
کارفرما بخاطر اینکه در آینده کارمند یا کارگرش بدون دلیل و بدون اطلاع ترک کار ننماید ، اگر خسارتی برای شرکت بوجود بیاورد آن خسارت را جبران نماید و نیز نظایر این موارد ، اقدام به اخذ ضمانت کاری یا حسن انجام کار مینماید
اما بهتر است در صورت اخذ ضمانت کاری از شما ، قراردادی تنظیم و به نوع ضمانت در متن قرارداد اشاره گردد .

۱-با توجه به دوره آموزشی و یا کارآموزی مستند به قانون کار، کارآموزی مختص افراد بین ۱۵ تا ۱۸ می باشد در این صورت کارفرما می تواند از کارآموز به میزان دوبرابر آموزش تعهد بگیرد.

۲-لکن در خصوص عدم تعهد کارآموز فقط می تواند به اداره کار محل مراجعه و طرح شکایت کند.

۳- اخذ اسناد بدون امضا یا سفید امضا ممنوع بوده و در صورت اثبات موجب مجازات های کیفری برای کارفرما می باشد.

قانونی نیست ،مگر اینکه نسبت به کارفرما تعهد مالی داشته باشد که بخواهد از آن طریق وصول کند

مستحضر باشید که به دلیل اینکه قرارداد تنظیم شده میان شما و کارفرما 5 ساله میباشد لذا در صورتیکه زودتر از موعد مقرر بخواهید کار خود را ترک کنید باید یا به صورت توافق باشد و یا ضرر ایشان را جبران کنید.