آیا موجر حق قطع انشعابات آب و برق و گاز مستاجر را دارد؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۵,۲۵۷ #78872942

با سلام

در صورتیکه در اجاره نامه عادی که به امضاء دو شاهد رسیده است ذکر شده باشد که: بر طبق توافق طرفین قرارداد، موجر در پایان مدت قرارداد این حق را دارد که بدون مراجعه به دادگاه و مقامات قضایی نسبت به قطع کامل انشعابات آب و برق و گاز مستاجر اقدام نماید و مستاجر با امضاء ذیل این قرارداد این حق را به موجر می دهد و مستاجر حق بیان هر گونه شکایت و اعتراض در اینباره را در هر زمانی به طور کامل از خود سلب می نماید.

آیا با ذکر این بند در قرارداد موجر می تواند نسبت به قطع انشعابات مستاجر اقدام کند؟ آیا از لحاظ قانونی مشکلی ایجاد نمی شود؟

با تشکر از پاسخگویی شما وکیل محترم.

مشاوره حقوقی قرارداد اجاره
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
این شرط به این دلیل که خلاف نظم عمومی و اخلاق حسنه میباشد قابل ترتیب اثر نمیباشد

با سلام به هیچ عنوان موجر حق چنین کاری ندارد و بلکه به عنوان مجرمانه هم دارد

این شرط مخالف با قوانین راجع به روابط موجر و مستاجر است.

با سلام
اصولا قید هرگونه شرطی که مخالف نظم عمومی واخلاق حسنه وقانون نباشد میتوان در قرارداد شرط نمود ولیکن در مانحن فیه انچه شرط شده مخالف قانون واخلاق حسنه تلقی میگردد و قابلیت اجرایی نخواهد داشت

سلام. شرط درستی نیست و مخالف قانون روابط موجر و مستاجر است. همچنین ادارات آب و برق از شرط موجر تبعیت نخواهند کرد.

سلام
نظر بنده در این خصوص منفی است. زیرا قانون روابط موجر و مستاجر که از زمره قوانین آمره است، چنین حقی به موجر نمی دهد و طرفین قرارداد نمی توانند بر خلاف قانون آمره توافق نمایند. لذا در این مورد صرفا می توان از ساز و کارهای پیش بینی شده در قانون موجر و مستاجر بهره برده و در اسرع وقت ملک را تخلیه نمود.

با سلام
با توجه به اینکه دو طرف موجر و مستاجر توافق کتبی خود را امضا و دو شاهد ذیل توافق کتبی ( قولنامه ی عادی ) را امضاء نمودند توافق صحیح واقع شده و بندهای آن قابل اعمال هستند مگر اینکه توافق و یا شرط دیگری نیز در بین بوده باشد