شرایط قانونی قیم شدن چیست؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۸۴۶ #74066111

سلام
داداشم فوت کرده و الان خانومش ۲۵ سالشه که یه بچه ۶ ساله دختر داره.
الان این زن میخواد بره. آیا ما حق این رو قانونا داریم که بچه رو به ما بدن؟
اگر این خانوم بگه قیم میشم، میتونه دوباره ازدواج کنه یا نه؟
ما چجور میتونیم بچه رو پیش خودمون نگه داریم؟
پدر و مادرمون هم فوت شدن. عمو های این بچه فقط درقید حیات هستن

مشاوره حقوقی قیومیت فرزند
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام محضر شما بزرگوار
عنایت داشته باشید قیم شدن مانع ازدواج نیست .

سلام حضانت با مادر طفل است و ازدواج مجدد این حق را ساقط نمی کند . و شما فقط در صورت اثبات عدم صلاحیت مادر می توانید از وی سلب حضانت کنید و خودتان درخواست کنید تا قیم بچه بشوید .

بچه مال مادراست . ونزدمادرش نگهداری می شود.
قیم شدن مانع ازدواج نیست .

با سلام و احترام
مادر پس از پدر حق نگهداری و حضانت از طفل را به عهده دارد و این حق را هیچ کس نمی تواند بگیرد مگر اینکه عدم صلاحیت مادر و سورفتار وی اثبات شود ازدواج مجدد مادر خللی به این حق حضانت وارد نمی کند مگر اینکه پدر در هنگام واگذری حق حضانت ذکر کند در صورت ازدواج دایم زوجه حق حضانت از وی سلب خواهد شد

حضانت کودک با مادرش است و شما میتوانید فقط حق ملاقات فرزند را داشته باشید .

حضانت یعنی نگاهداری و مراقبت جسمی ، روحی ، مادی و معنوی اطفال و تعلیم و تربیت آنها می باشد.

وفق ماده ۱۱۶۸ قانون مدنی ایران حضانت هم حق و هم تکلیف والدین است.

بنابر این کسانی که حضانت بر عهده ی آنان می باشد نه تنها امور مالی فرزندان بلکه باید از نظر جسمی و روحی از فرزندان تحت حضانت مراقبت و نگهداری کنند.

و تمام امور فرزندان از هر لحاظ به کسی که حضانت را بر عهده دارد سپرده می شود.

پدر در حضانت فرزند خود اولویت دارد و پس از مرگ پدر حق حضانت به مادر داده می شود و هیچ کس نمی تواند این حق را از وی بگیرد مگر آنکه در دادگاه صالح عدم صلاحیت مادر اثبات شود.

نکته قابل توجه این است که حتی ازدواج مجدد مادر نیز خللی در حضانت وی ایجاد نمی کند.

بنابراین حتی جد پدری نیز نمی تواند به دلیل ازدواج مجدد مادر حضانت را از وی بگیرد مگر اینکه در دادگاه اثبات کند وی صلاحیت نگهداری فرزند را ندارد و پس از مادر حضانت با جد پدری است