خسارت کسری متراژ با عنایت به ماده ی 384 قانون مدنی

پرسیده شده
۴ پاسخ ۱۳,۰۲۶ #11981

با سلام و خسته نباشید
شرحی از اتفاقاتی که افتاده خدمت حضرتعالی عرض میکنم
اینجانب در سال 1393 طی یه مبایعنامه ملکی را درقیقا با این متن " ملک به متراژ 174 متر برابر متراژ موجود درسند و بدون عقب نشینی در چهار طبقه به صورت کاملا تجاری " معاوضه کردم با ساختمان سه طبقه ای و هرکدتم ( خریدار و فروشنده ) ملک دیگری را به صورت وکالت منتقل نمود. پس از گذشت دوماه که اینجانب برای تنظیم سند اقدام نمودم متوجه دو ایراد اساسی در ملک شدم : اول اینکه زیر زمین کاربری انباری داشت و تجاری نگردیده بود به عبارتی هزینه های تجاری پرداخت نشده بود . دوم اینکه ملک عقب نشینی شده بود و متراژموجود با متراژسند مطابقت نداشت به عباری متراژ موجود 154 متر بود که اینجانب شکایت خسارت کسری متراژ با ارجاع به کارشناس را نمودم : کارشناس هر دوملک را قیمت گذاری و ارزش کسری متراژ وزیرزمین انباری را حدود 180 میلیون تومان ارزشگذاری و اینجانب هزینه تمبر دادگستری را نیز واریز نمودم . اما بر خلاف نظر کارشناس دادگاه به استناد ماده 355 قرار منع استماع صادر ودادگاه تجدید نظر نیز رای را تائید کرد .
حال سوال اینجاست :
با توجه به اینکه ملک مذکور را اینجانب به شخص دیگری فروخته ام و امکان فسخ معامله را ندارم آیا از طریق دادخواست دیگری و به نحوه دیگری میتوانم به حقوق ضایع شده خود برسم ؟
ایا میتوان به استناد ماده 384 یا مواد دیگر بخشی از معامله (154 متر موجود ) را پذیرفت و بابت بخش کسری تقاضای بطلان بخشی از معامله نمود ؟

با تشکر فراوان از پاسخگویی حضرتعالی
مشکل اساسی اینجاست که فروشنده حاضر به پرداخت خسارت کسری نیست ؟چگونه و براسا س کدام ماده قانونی میتوان وی را به پرداخت محکوم نمود ؟؟؟؟؟

مشاوره حقوقی تخلیه املاک مشاعی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با توجه به اینکه ملک خریداری شده از سوی شما فروخته شده و حق فسخ برای شما نمی باشد صرفا با استناد به ماده ۳۸۴ می توانید نسبت به کسری مبلغ مابه التفاوت را دریافت نمایید.

باسلام به استناد ماده ۳۸۴ قانون مدنی خریدار درصورت کسری متراژ ملک می تواند اقدام به فسخ معامله نماید درغیراینصورت مبلغ مابه تفاوت قیمت ملک دریافت نموده ومعامله را تنفیذ نماید.

باسلام قبلا حکم تخلیه املاک مسکونی در صلاحیت دادگاه بود ولی درحال حاضر ، شورا حل اختلاف صلاحیت رسیدگی به حکم تخلیه ودستورتخلیه را دارند.

بله شما میتوانید قیمت موجود را با گرفتن مابه التفاوت قیمت به نسبت موجود قبول نمایید.یعنی طبق ماده ی 384 شما اختیار دارید یا معامله را فسخ کنید یا مابه الاتفاوت را دریافت کنید و معامله را تنفیذ نمایید ولی نمیتوانید بخشی از معامله را باطل کنید.

موفق باشید