آیا واحد دیگه ای میتونه از آنجا استفاده کنه وقتی درب ورود به آنجا از واحد من است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۷۷۱ #05013616

با سلام و خسته نباشید من یک واحد در طبقه اول دارم که تمام نور خودش را از پاسیو میگیرد و پنجره آشپزخانه و درب ورود به پاسیو و طرف دیگه پنجره اتاق خواب به پاسیو راه دارد و برق و آب از واحد ما تامیین میشود و حتی پکیج واحد ما در پاسیو قراردارد و تنها من میتونم از آن استفاده کنم و واحد های بالا فقط دو پنجره به پاسیو دارند خانه ما ۴۹ متر هست و زمانی که پنجره و یا درب را باز میکنیم برای تهویه هوا از طرف دو آپارتمان پشت به داخل واحد ما دید مستقیم دارند من خواستم سقف شیشه ای مشجر و یا سقف سبک بزنم ولی با مخالفت واحد طبقه چهارم مواجه شدم حتی ایشون میگفت چون مشاع هست من میتونم با نردبان از بالا بیام داخل حیاط خلوت و از انجا استفاده کنم زدن سقف هیچ گونه مزاحمتی برای واحدها ندارد حالا برای من چند سعوال پیش اومده ۱- آیا واحد دیگه ای میتونه از آنجا استفاده کنه وقته درب ورود به آنجا از واحد من است ۲ - با زدن سقف میتونه مخالفت کنه چون این سقف فقط برای آرامش و آسایش ما است ۳ - اگر با زدن سقف مخالفت بشه و قانون این حق را بده میتونم من با اعلام نارضایتی از دید همسایگان دو آپارتمان پشت بخوام که با هزینه تمام واحدها ی ساختمان ادامه دیوار نورگیری که سمت اون دو آپارتمان مشرف به واحد ما دیوار شیشه ای کشیده بشه خواهش میکنم یک راهکاری در اختیار من بگذارید

مشاوره حقوقی قوانین آپارتمان ها
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام وارادت
شما میتوانید اذن انجام این موضوع را طی دادخواستی از دادگاه بخواهید تا با بررسی کارشناس رسمی اعلام نظر گردد .

درود.
با توجه به این که از آشپزخانه واحد شما به پاسیو توسط درب ، ارتباط برقرار شده است ،
توجه داشته باشید که اگر ، و ( تاکیدا اگر):
این درب و ارتباط در نقشه های مصوب ملاک صدور پروانه ساخت و پایانکار ساختمانی بوده است ،
و چنانچه در سند رسمی واحد شما ، مساحت پاسیو متعلق به واحد شما می باشد ، لذا مشاع نبوده و اختصاصی شما می باشد.
اما شما حق مسقف کردن آن را به دلیل این که تخلف ساخت زیربنای مازاد خواهد بود را ندارید.
از طرفی دیگر طبقات فوقانی حق بهره مندی و تامین نور از محل فضای پاسیو را دارند و می بایست بر اساس ضوابط معماری ، آنها نسبت به نصب شیشه مشجر در پنجره های خود اقدام نمایند یا این که okb پنجره ی آنها ( ارتفاع کف پنجره از کف واحد خودشان ) ۱۸۰ سانتی متر باشد. ( این اندازه بسته به ضوابط معماری شهرداری شهرتان می باشد.)

با سلام
اگرچه حیاط خلوت ساختمان عموما در اختیار ساکنین طبقه اول است، اما ایجاد هرگونه تغییر در این حیاط از جانب این ساکنین ممنوع می باشد.
استفاده آزادانه ساکنین طبقه اول از حیاط خلوت و ایجاد مزاحمت برای سایر طبقات ممنوع و خلاف قانون است.
اگر ساکنین طبقه اول آپارتمان قصد داشته باشند که حیاط خلوت را مسقف کنند، باید از سایر ساکنین ساختمان اجازه بگیرند، در غیر این صورت، اهالی و مدیر ساختمان می توانند علیه او شکایت کنند.
البته ساکنین سایر طبقات به خاطر استفاده نکردن از حیاط خلوت حق هیچ گونه شکایتی ندارند.
ساکنین سایر طبقات ساختمان با کسب اجازه از اهالی آپارتمان می توانند جهت دسترسی راحت تر به حیاط خلوت، از واحد خود به سمت حیاط خلوت پله نصب کنند.