اگر عمو بعدا مطلع بشه از فروش منزل؛ میتونه اقدام قانونی بر علیه سایر فرزندان کند؟

پرسیده شده
۱۳ پاسخ ۶۴۵ #02089333

سلام و عرض ادب و ممنون بابت وقتی که میذارید
بنده یک مادربزرگ دارم که بیوه هستن، یک منزل دارن، جدیدا زمین گیر شدن و قصد فروش منزل رو داریم تا پولش رو بذاریم بانک که از سود بانکیش هزینه ی پرستار و زندگیشون تامین شه.

خریداری پیدا شده که منزل رو میخره و تعهد میده تا مرگ مادربزرگ بنده ایشون رو از خونشون بیرون نکنه، ایا این تعهد قانونیه؟ نمیتونه فردا بزنه زیرش؟

دوم اینکه، یکی از عموهای بنده اعتیاد داره و به محض مطلع شدن از فروش خونه، سهم الارث رو طلب خواهد کرد، منزل به نام مادر بزرگ هست، اگر عمو بعدا مطلع بشه از فروش منزل میتونه اقدام قانونی بر علیه سایر فرزندان کنه؟

و سوم پدربزرگ بنده قبل از مرگ وصیت میکنن که ارث بین همه مساوی تقسیم شه، اگر پس از مرگ مادربزرگ با انحصار ورثه تقاضای دو به یک بودن سهم پسرها رو بکنیم امکان پذیر است یا خیر؟
با تشکر

مشاوره حقوقی فروش ملک مشاعی
۱۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود اگر تمام منزل بنام مادر بزرگ باشد هرگونه تصرفی می‌تواند در آن بکند و کسی نمی‌تواند مدعی آن بشود.
الناس مسلطون علی اموالهم.
بله میتوانید با شخصی قراردادی تنظیم کنید که نگهداری نمایند، بهتر است این قبیل قرارداد ها را وکیل دادگستری تنظیم یا به دفترخانه اسناد رسمی مراجعه نمایید.

با درود
به دفترخانه بروید و در قالب حق انتفاع عمری خریدار متعهد شود. بیشتر از یک سوم اموال قابل وصیت نیست مابقی طبق قانون تقسیم می شود.
تا مادربزرگ در قید حیات هستن کسی نمی تواند در خواست ارث کند
ی توصیه با این شرایط جسمی مادربزرگ عاقلانه و بهتر هست در خانه سالمندان تحت نظر پرستار و پزشک قرار بگیرد. موفق باشید

اولا چنین شرطی معتبر است و در قالب حق انتفاع عمری قابل تنظیم است، ثانیا شما نمیتوانید سهم دیگری را بدون رضایت او بفروشید غیر از اینکه معامله غیر نافذ است مرتکب جرم فروش مال غیر نیز خواهید شد، ثالثا انجام وصیت شرعا واجب است اما در قانون وصیت تا یک سوم اموال نافذ بوده و بیشتر از آن را کلیه وراث باید تنفیذ کنند و انجام وصیت های غیر مالی و بیش از یک سوم علیرغم اینکه واجب شرعی است اما الزام قانونی ندارد

درود
_ انتقال ملک و تعهد خریدار را در غالب صلح عمری اجرا نمایید .
_عمویتان در زمان حیات مادرش نمیتواند تقاضای سهم الارث داشته باشد و فرد زنده اختیار اموالش را دارد که بفروشد یا نگه دارد .
_وصیت تا ثلث اموال قابل پذیرش است و مازاد بر ان نیاز به تنفیذ ورثه دارد .

با سلام

۱- ایجاد حق انتفاع در قالب عمری برای مادربزرگ امکان پذیر بوده و این نحوه واگذاری از مصادیق بیع مال مسلوب المنفعه خواهد بود و صحیح و لازم الاجراست

۲- با توجه به اینکه ملک به نام مادربزرگ است و ایشان در قید حیات هستند عموی شما حق مطالبه سهم الارث ندارند. توارث صرفا پس از فوت برقرار می‌شود نه در حال حیات

۳- وصیت متوفی تا یک سوم ماترک نافذ بوده و مازاد بر آن منوط به اجازه وراث است. بر این اساس بدون رضایت ورثه ذکور، نمیتوان از سهم الارث ایشان کسر و به سهم الارث وراث اناث اضافه نمود

و نکته پایانی اینکه شما یا شخص دیگری که قصد انعقاد قرارداد را دارید حتما می باید از مادربزرگ خود وکالت یا نمایندگی قضایی داشته باشید

با سلام
اولا تعهد خریدار باید در قالب حق عمری در دفترخانه به مادربزرگتان اعطا شود. ثانیا عموی شما نمی تواند معامله ای را که مادربزرگتان در زمان حیات در مورد ملک خود انجام داده، پس از مرگ ایشان با ادعای سهم الارث زیر سؤال ببرد. ثالثا تقسیم ارث بصورت مساوی با وصیت امکانپذیر نیست مگر این که تمام ورثه چنین وصیتی را بپذیرند.

با سلام بهتراست تمام ورثه زیر قراردا امضاء کنند و در ضمن این شرط در برابر این شخص صحیح است ولی اگر به شخص دیگری بفروشد به مشکل خواهید خورد