بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

وقتی سند مورد ادعای جعل در فرآیند کارشناسی از بین رفته باشد، تکلیف دادگاه چیست؟

پرسیده شده ۲ ماه پیش ۴۳ پاسخ ثبت شده

یک مبایعه‌نامه عادی وجود دارد که طرف مقابل ادعا می‌کند ملک را زودتر خریداری کرده است. ما ادعای جعل این مبایعه‌نامه را مطرح کردیم و معتقدیم در تاریخ، امضاها و متن اصلی آن دست‌کاری شده است. فروشنده اصلی نیز در ایران حضور ندارد. مبایعه‌نامه برای کارشناسی جعل اسناد ارسال شد؛ کارشناس اعلام کرد نشانه‌ای از جعل وجود ندارد، اما سند به دلیل استفاده از مواد شیمیایی در فرآیند بررسی از بین رفته است. کارشناس در گزارش خود اشاره‌ای به روش‌های آزمایشی به‌کاررفته مانند نین‌هیدرین، ایندان‌دیون، نور فرابنفش، نور مرئی و نور مادون قرمز نکرده است. اکنون می‌خواهیم هیئت کارشناسی هفت‌نفره تقاضا کنیم، اما سند دیگر موجود نیست. آیا قاضی می‌تواند صرفاً بر اساس گزارش کارشناس اول رأی قطعی صادر کند؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

قاضی الزامی به پذیرش قطعی نظر کارشناس اول ندارد، زیرا نظر کارشناسی طریقیت دارد؛ دادگاه می‌تواند به دلیل نقص گزارش، تلف‌شدن سند یا عدم تطابق با اوضاع‌واحوال، آن را نپذیرد یا به هیئت کارشناسی و سایر قرائن پرونده ارجاع دهد، هرچند اگر آن را کافی بداند ممکن است مبنای رای قرار دهد.

اینکه قاضی در نهایت به همان گزارش اکتفا کند یا آن را رد کند، به میزان دلایل جانبی پرونده و چگونگی اعتراض شما بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

اعتبار گزارش کارشناس پس از تلف‌شدن سند

قاضی مجبور نیست صرفاً بر اساس نظر کارشناس اول رای صادر کند. نظر کارشناسی برای دادگاه طریقیت دارد و اگر گزارش ناقص باشد، روش‌های آزمایش بیان نشده باشد یا اصل سند از بین رفته باشد، دادگاه می‌تواند برای اخذ توضیح از کارشناس، ارجاع به هیئت کارشناسی بر اساس مدارک موجود، یا استناد به سایر قرائن اقدام کند. با این حال، چنانچه دادگاه این گزارش را با اوضاع و احوال منطبق بداند و دلیل دیگری نباشد، ممکن است مبنای صدور رای قرار گیرد. شما می‌توانید به مبهم‌بودن روش‌ها و سلب حق دفاع به دلیل تلف سند اعتراض کنید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۱ ماه پیش
مریم حاج منوچهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۱۸۹ مشاوره موفق

باسلام
خیر. قاضی الزاما نمی‌تواند صرفا بر اساس نظر کارشناس اول رای صادر کند، هرچند در عمل اگر نظر کارشناسی را مستدل و قابل اعتماد بداند، ممکن است به آن استناد کند.
اگر اصل سند در جریان کارشناسی از بین رفته باشد:
شما می‌توانید به نظریه کارشناسی اعتراض کنید و ایراد بگیرید که روش‌های آزمایش، مستندات و علت از بین رفتن سند به‌طور کافی توضیح داده نشده است.
می‌توانید درخواست هیئت کارشناسی بدهید، اما چون اصل سند از بین رفته، هیئت دیگر امکان بررسی مجدد همان سند را نخواهد داشت و عمدتا ناچار است گزارش کارشناس اول و سایر قرائن پرونده را ارزیابی کند.
دادگاه مکلف است مجموع ادله را بررسی کند، نه فقط گزارش کارشناسی. اگر نظریه کارشناس ناقص، مبهم یا فاقد استدلال باشد، دادگاه می‌تواند آن را نپذیرد یا توضیح تکمیلی از کارشناس بخواهد.
اگر ثابت شود که سند به نحوی از بین رفته که حق اعتراض مؤثر شما را از بین برده است، این موضوع می‌تواند از جهات ایراد به ارزش اثباتی نظریه کارشناسی باشد.

محمدمهدی معصومی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۲۴ مشاوره موفق

سلام
از بین رفتن اصل سند در جریان کارشناسی، به‌خودی‌خود به این معنا نیست که دادگاه مکلف به پذیرش نظریه کارشناس نخست باشد. نظریه کارشناسی یکی از ادله اثبات دعواست و قاضی باید آن را در کنار سایر ادله و اعتراضات طرفین ارزیابی کند.

اگر معترض بتواند نشان دهد که:

* نظریه کارشناسی ناقص، مبهم یا فاقد استدلال کافی است؛
* روش‌های بررسی، آزمایش‌ها یا مستندات فنی به‌طور کامل در گزارش منعکس نشده‌اند؛
* یا تشریفات کارشناسی به‌درستی رعایت نشده است؛

دادگاه می‌تواند حسب مورد، موضوع را به هیات کارشناسی ارجاع دهد یا برای روشن شدن حقیقت از سایر ادله استفاده کند.

با این حال، اگر اصل سند در فرآیند کارشناسی از بین رفته باشد، امکان انجام مجدد همان آزمایش‌ها بر روی اصل سند عملا وجود نخواهد داشت و هیات کارشناسی نیز با همین محدودیت مواجه است. در این وضعیت، هیات ممکن است بر اساس تصاویر، نسخه‌های موجود، سوابق پرونده، اسناد مرتبط و گزارش قبلی اظهارنظر کند، اما دامنه بررسی آن محدودتر خواهد بود.

بنابراین، دادگاه می‌تواند بر نظریه کارشناس اول استناد کند، اما الزامی به این کار ندارد و در صورت وجود ایرادات مؤثر، مکلف است به اعتراض رسیدگی کرده و درباره لزوم ارجاع به هیات کارشناسی یا بررسی سایر ادله تصمیم بگیرد.

اسناد و مدارک، از جمله نظریه کارشناسی، اعتراض به نظریه، نحوه از بین رفتن سند، تصاویر یا رونوشت‌های موجود و سایر قرائن، باید پیش از هر اقدام توسط وکیل بررسی شود.

امیر مهدی‌زاده ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۵۳ مشاوره موفق

درود بر شما؛
خیر. صرف از بین رفتن اصل سند در فرآیند کارشناسی، دادگاه را مجاز به تبعیت بی‌چون‌وچرا از نظریه کارشناس نخست نمی‌کند. مطابق مواد ۲۵۷ تا ۲۶۵ قانون آیین دادرسی مدنی، نظر کارشناس از ادله اثبات دعواست و برای دادگاه طریقیت دارد نه موضوعیت؛ بنابراین هرگاه نظریه کارشناسی ناقص، فاقد بیان روش‌های آزمایش، مستدل نباشد یا مورد اعتراض مؤثر قرار گیرد، دادگاه مکلف به رسیدگی به اعتراض و عندالاقتضاء ارجاع امر به هیات کارشناسی است.

در فرضی که اصل سند بر اثر اقدامات کارشناسی از بین رفته باشد، امکان ارزیابی مجدد اصالت سند عملا منتفی است؛ لذا دادگاه باید ارزش اثباتی گزارش نخست را با دقت بیشتری و در کنار سایر ادله، از جمله قرائن، امارات، سوابق، اقرار، شهادت و اوضاع‌واحوال پرونده ارزیابی کند و نمی‌تواند صرفا بر مبنای همان نظریه رای صادر کند، مگر آنکه آن را مستدل، کافی و اقناع‌آور تشخیص دهد.

مستندات: مواد ۱۹۹، ۲۴۱، ۲۵۷ تا ۲۶۵ قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی. در صورت ایراد مؤثر به نظریه، درخواست هیات کارشناسی با استناد به فقدان امکان کنترل مجدد سند و نقص گزارش اولیه، از مؤثرترین راهکارهای دفاعی است.

محمدمهدی قنبری
محمدمهدی قنبری
۱ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۶۷ مشاوره موفق

سلام
خیر. نظریه کارشناس برای قاضی طریقیت دارد نه حجیت مطلق؛ قاضی باید آن را با همه دلایل و اوضاع پرونده بسنجد و اگر نظریه ناقص، مبهم یا فاقد توضیح روش‌های بررسی باشد، می‌تواند و در صورت مؤثر بودن ایرادها باید موضوع را تکمیل کند.
در لایحه اعتراض بنویسید: اصل سند در جریان کارشناسی از بین رفته، روش‌های آزمایش و علت ضرورت استفاده از مواد مخرب در گزارش ذکر نشده، بنابراین امکان کنترل نظریه و ارجاع مؤثر به هیئت ۷نفره سلب شده است. درخواست کنید نظریه تکمیلی، توضیح کتبی/حضور کارشناس، بررسی عکس‌ها و سوابق پرونده و سایر قرائن انجام شود.
اما صرف از بین رفتن سند، خودبه‌خود گزارش اول را باطل نمی‌کند؛ اگر دادگاه آن را مستدل و منطبق با سایر دلایل بداند ممکن است بر آن تکیه کند، ولی باید به اعتراض شما صریح و مستدل پاسخ دهد.

نمایش ۳۹ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
سید حجت فرجی ۲ ماه پیش

کارشناس ارشد حقوق

۵٫۰ · ۲۳ مشاوره موفق

بله، **می‌تواند**؛ اما الزامی ندارد.

اگر گزارش کارشناس اول ناقص، فاقد بیان روش‌های بررسی یا دارای ابهام باشد، می‌توانید به آن اعتراض و درخواست **هیئت کارشناسی** کنید. همچنین از بین رفتن اصل سند در جریان کارشناسی، خود موضوع مهمی است که باید درباره علت و نحوه آن توضیح داده شود.

اگر اعتراض شما مستدل باشد، دادگاه می‌تواند با وجود از بین رفتن سند، هیئت کارشناسی را بر اساس مستندات، تصاویر، اسکن‌ها و سوابق موجود تعیین کند. صرف گزارش کارشناس اول، دادگاه را ملزم به صدور رای به همان مبنا نمی‌کند.

آیلین عظیمی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۲۹۳ مشاوره موفق

خیر، با توجه به از بین رفتن سند اصلی و عدم شفافیت روش‌های آزمایشی، قاضی نمی‌تواند صرفا بر اساس گزارش کارشناس اول رای قطعی صادر کند و باید برای احراز صحت، از سایر ادله (مانند شهادت شهود، استعلام از مراجع ثبتی یا بررسی مجدد با نمونه‌های مشابه) استفاده کند. همچنین شما می‌توانید با ارائه دلایل جدید (مانند مغایرت تاریخ یا امضا) از دادگاه درخواست تعیین کارشناس جدید نمایید.

تهمینه جعفری زرمهری ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۲۸ مشاوره موفق

خیر، قاضی نمیتواند صرفا بر اساس گزارش کارشناس اول رای قطعی صادر کند، زیرا:
سند از بین رفته و دلیل اصلی (مبایعهنامه) موجود نیست.
· گزارش کارشناس فاقد جزئیات فنی (روشهای آزمایشی) است و قابل استناد کامل نیست.
· در صورت از بین رفتن سند، دادگاه باید از سایر قرائن (شهادت شهود، مدارک مالی، اظهارات طرفین) استفاده کند و در صورت ابهام، هیئت کارشناسی هفتنفره را برای بررسی گزارش قبلی (نه خود سند) منصوب کند. قاضی ملزم به اقناع وجدانی است و بدون سند و گزارش مستند، رای قطعی صادر نمیکند.

اکبر کولیوند ۳ هفته پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۱ مشاوره موفق

با سلام، قاضی الزاما نمی‌تواند صرفا بر اساس نظر کارشناس اول رای صادر کند و باید مجموع ادله پرونده را بررسی کند. اگر اصل سند در جریان کارشناسی از بین رفته باشد، می‌توان به نظریه کارشناسی اعتراض و نسبت به روش آزمایش، مستندات و علت از بین رفتن سند ایراد وارد کرد. همچنین امکان درخواست هیئت کارشناسی وجود دارد، هرچند با از بین رفتن اصل سند، هیئت عمدتا ناچار به بررسی نظریه کارشناس اول و سایر قرائن پرونده خواهد بود. در صورت ناقص یا مبهم بودن نظریه، دادگاه می‌تواند آن را نپذیرد یا از کارشناس توضیح تکمیلی بخواهد.

مصطفی فودازی ۲ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۰ مشاوره موفق

با سلام
بله، قاضی می‌تواند نظر کارشناس را بپذیرد، اما ملزم به تبعیت از آن نیست و باید همه ادله پرونده را ارزیابی کند.
اگر به نظریه کارشناسی اعتراض مستدل دارید (مثلا به علت نقص روش بررسی، عدم توضیح آزمایش‌های انجام‌شده یا از بین رفتن اصل سند)، می‌توانید درخواست ارجاع به هیئت کارشناسی را مطرح کنید. اما از آنجا که اصل سند از بین رفته، انجام کارشناسی مجدد ممکن است با محدودیت یا عدم امکان مواجه شود.
در لایحه اعتراض، بر نقص و ابهامات نظریه کارشناسی و آثار از بین رفتن سند تاکید کنید تا دادگاه درباره لزوم رسیدگی تکمیلی تصمیم بگیرد.

حدیث محمودی ۳ هفته پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۴ مشاوره موفق

قاضی الزاما نمی تواند صرفا بر اساس نظر کارشناس اول رای صادر کند و موظف است مجموع ادله را بررسی کند اگر اصل سند از بین رفته می توانید به نظریه کارشناس اعتراض کنید و ایراد بگیرید که روش آزمایش یا علت از بین رفتن سند به درستی تبیین نشده است درخواست هیئت کارشناسی هم راهکار خوبی است اما چون اصل سند موجود نیست هیئت عمدتا بر اساس گزارش کارشناس اول و سایر قرائن تصمیم می گیرد اگر گزارش کارشناس ناقص یا بدون استدلال باشد دادگاه می تواند آن را رد کند یا درخواست توضیح تکمیلی نماید

مینا مشایخی کرهرودی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۴۸ مشاوره موفق

خیر، قاضی الزامی به تبعیت از نظر کارشناس ندارد و نظریه کارشناسی فقط یکی از ادله اثبات دعوا است. در صورت اعتراض مستدل، دادگاه می‌تواند موضوع را به هیئت کارشناسی ارجاع دهد، هرچند از بین رفتن اصل سند ممکن است امکان کارشناسی مجدد را محدود کند. همچنین می‌توانید به نقص گزارش و ابهام در روش‌های به‌کاررفته استناد کنید، اما تصمیم نهایی با دادگاه است.

امیر فراستی ۲ ماه پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۵ مشاوره موفق

بله، قاضی می‌تواند در صورت اقناع، بر اساس نظریه کارشناس رای صادر کند؛ اما ملزم به تبعیت از آن نیست.

اگر به نظریه ایراد مستدل دارید، می‌توانید اعتراض کرده و درخواست هیئت کارشناسی بدهید. از بین رفتن سند ممکن است بررسی مجدد را دشوار یا حتی غیرممکن کند، اما اگر نقص روش کارشناسی یا ابهام در گزارش را اثبات کنید، دادگاه می‌تواند درباره ارجاع مجدد تصمیم بگیرد.

هومن زمانی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۹ مشاوره موفق

با توجه به توضیحات شما در شرایطی که سند اصلی در فرایند کارشناسی اولیه از بین رفته است وضعیت از نظر حقوقی بسیار حساس و پیچیده است در پاسخ به سوال شما باید گفت قاضی الزامی به پذیرش نظر کارشناس اولیه ندارد و معمولا با توجه ب از بین رفتن نمیتواند صرفا بر اساس آن رای نهایی را صادر کند از سوی دیگر موضوع کارشناسی از بین رفته و امکان ارجاع امر به هیات کارشناسی وجود ندارد لذا دادگاه با توجه به سایر دلایل و امارات مبادرت به صدور رای مقتضی خواهد نمود

حمیدرضا قاسمی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۷۹ مشاوره موفق

درود
با توجه به اینکه سند اصلی وجود ندارد، درخواست شما برای ارجاع به هیئت کارشناسی هفت‌نفره فاقد موضوعیت است. کارشناسان برای اظهارنظر نیاز به بررسی سند اصلی دارند و در غیاب آن، نمی‌توانند نظر دهند.
مسیر اصلی شما، اعتراض به گزارش کارشناسی و ارائه سایر ادله و قرائن به دادگاه است.

محمد اکبری ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۱۱۰ مشاوره موفق

عرض سلام و احترام دادگاه اگر سند از بین رفته باشد و گزارش کارشناس اول هم برای ایجاد علم کافی با اوضاع و احوال پرونده تطابق کامل نداشته باشد، نمی تواند بدون رسیدگی مؤثر و مستدل صرفا بر همان گزارش رای قطعی بدهد؛ یا باید بررسی جایگزین انجام شود یا عدم امکان آن و کفایت سایر دلایل به طور روشن برای تصمیم احراز گردد.

الیکا فخرایی لطف آبادی ۲ هفته پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۲۴ مشاوره موفق

سلام. قاضی الزامی به پذیرش نظریه ندارد و شما با اعتراض مستدل به دلیل قصور کارشناس در امحای سند و عدم ذکر روش‌های علمی، می‌توانید تقاضای نقض نظریه را مطرح کنید. از آنجا که سند از بین رفته است کارشناسی جدید عملا ناممکن است، پس بر ایرادات فنی و عدم شفافیت گزارش تاکید کنید تا قاضی با توجه به خدشه در اعتبار نظریه، آن را به عنوان مبنای صدور حکم نپذیرد.

حامد صادقیان مهر ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۶۵ مشاوره موفق

با سلام

صرف گزارش کارشناس الزام آور برای قاضی نبوده و نیست چون طریقیت دارد و نه موضوعیت

از آنجائیکه سند در راستای اقدامات کارشناس از بین رفته ، اخذ توضیح و احضار کارشناس واجب بوده (رافع مسئولیت انتظامی و مدنی کارشناس در تلف نیست) .

تمامی ادله و مستندات دیگر خود را ارائه و تاکید بر آنها بگذارید

زهرا رفیعی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۴۵ مشاوره موفق

صرف گزارش کارشناس اول الزاما دادگاه را از بررسی سایر ادله بی‌نیاز نمی‌کند؛ اما با از بین رفتن اصل سند، کارشناسی مجدد اصالت فیزیکی آن عملا با مانع جدی مواجه است. می‌توانید به نقص روش کارشناسی، درخواست بررسی سوابق و قرائن و عندالاقتضاء هیات کارشناسی استناد کنید؛ ولی دادگاه در نهایت با مجموع ادله تصمیم می‌گیرد.

محمدباقر سلیمانگلی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۸۵ مشاوره موفق

با سلام نظریه کارشناسی دلیل نیست و قاضی میتواند با وجود دلایل دیگر تصمیم بگیرد و اینکه کارشناس با روشهای لازم بررسی نکرده ایراد دارد و تلف نمودن برگه توسط کارشناس نیز مسولیت زا است و کارشناس را جهت اخذ توضیح بخواهید.

شادی علی پور ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۶۶ مشاوره موفق

...صرف گزارش کارشناس اول،الزاما مانع درخواست کارشناسی مجدد نیست؛ می‌توانید نسبت به نظریه اعتراض کرده و "توضیح کارشناس، تکمیل کارشناسی یا ارجاع به هیئت کارشناسی" را درخواست کنید. دادگاه با توجه به مجموع ادله تصمیم می‌گیرد

ندا السادات روناسی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱۷۱ مشاوره موفق

با سلام

قاضی مکلف به صدور رای صرفا بر اساس گزارش کارشناس اول نیست؛ می‌تواند با توجه به نقص گزارش، ازبین‌رفتن سند و سایر ادله موجود (تصویر، کپی و قرائن) به هیئت کارشناسی ارجاع دهد یا راسا تصمیم بگیرد.

محسن پورعلی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۷۷ مشاوره موفق

درود و احترام.
نظر کارشناس میتواند به عنوان یکی از مستندات صدور حکم استفاده شود، اما دادگاه علاوه بر نظر کارشناس، با توجه به جمیع ادله و مستندات رای صادر میکند.
موفق باشید.

مجتبی نصیری نیا ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۷ مشاوره موفق

با توجه به از بین رفتن سند ارجاع به هیات کارشناسی فاقد موضوعیت است. و چنانچه دادگاه عقیده به رد نظر کارشناس داشته باشد براساس ادله و قراین دیگر رسیدگی و نسبت به صدور حکم اقدام خواهد کرد.

ابراهیم باقریان ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۱۶ مشاوره موفق

با توجه به اینکه نظر کارشناس طریقیت دارد ،چنانچه دلایل دیگری در پرونده موجود نباشد و کارشناسی با اوضاع و احوال منطبق باشد ممکن است مبنای صدور رای قرار گیرد.نطر نهایی با قاضی است.

زهرا فرج ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۸۱ مشاوره موفق

سلام و احترام
چنانچه نظریه کارشناس با اوضاع و احوال پرونده مطابقت نداشته باشد دادگاه می تواند به دلایل دیگر استناد نموده و حکم صادر نماید.

هانی ایمانی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۳۶ مشاوره موفق

درود
نظر کارشناس دلیل محسوب نمی شود. اگر نظریه با اوضاع و احوال پرونده مطابقت نداشته باشد دادگاه می تواند به استناد دلایل دیگر حکم صادر کند.

محمود رئیسی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۵۳ مشاوره موفق

سلام .
بله با توجه به توضیحات شما قاضی بر اساس نظر کارشناس تک نفره و هیات کارشناسی ۳ و ۵ و ۷ نفره و دلایل و مستندات موجود در پرونده رای صادره خواهد کرد

سیده زهرا موسوی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۳ مشاوره موفق

با سلام
می توانید اعتراض خود را به نظریه کارشناس ارائه دهید، مقام قضایی در کنار سایر دلایل و قرائن حکم صادر میکند

مهتاب صابری نیا ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۴۶ مشاوره موفق

سلام نظر کارشناسی صرفا یک دلیل به ادله اضافه میکند اما قاضی صرفا براساس آن رای نمی دهد و امکان دارد برخلاف آن رای دهد

امید یوسفی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۲۶ مشاوره موفق

سلام
در صورتیکه نظریه کارشناسی بااوضاع و قرائن موجود در پرونده مطابقت نداشته باشد قاضی میتواند بر اساس سایر مستندات رای صادر نماید

محمد رفیعی راد ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵ · ۲ مشاوره موفق

سلام و روز بخیر
نظریه کارشناسی جز دلایل اثبات دعوا هستند
اگر در زمان انجام کارشناسی موجود بوده و نظریه ۵ نفره به ضرر باشه بله امکان صدور حکم به ضرر وجود دارد

سارا تک روستا ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۳۵ مشاوره موفق

سلام کاربر گرامی سند باید جهت ملاحظه وجود داشته باشد وگرنه ممکن است طبق نظر کارشناس سابق رای صادر گردد

سمانه مستعلی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۲ مشاوره موفق

سلام و احترام . اگر سند عادی در بنگاه مشاور املاک تنظیم شده باشد میتوانید از طریق آن نسخه کارشناسی انجام دهید ولی درهر صورت حق نقاضای کارشناسی هفت نفره را دارید و لی همزمان بابت اثبات قصور کارشناس در کارشناسی سند که منجر به تلف سند شده ، از طریق کانون کارشناسان پیگیری کنید و مدارک آن را در این پرونده نیز قرار دهید.

مائده زرخیزطلب ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۳ مشاوره موفق

باسلام
با توجه به اینکه اصل سند مورد ادعای جعل در کارشناسی از بین رفته، موضوع حساس است. قاضی می‌تواند گزارش کارشناس اول را ارزیابی کند، اما معمولا برای صدور رای باید مجموع دلایل و قرائن پرونده را بررسی کند و صرف نظریه کارشناسی (خصوصا وقتی اصل سند دیگر قابل بررسی مجدد نیست) الزام‌آور نیست.

جاوید محمدی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۵٫۰ · ۵۳ مشاوره موفق

با سلام ماربر گرامی
بله محکمه میتواند به استناد به همان اظهار نظر قبلی رای صادر نماید

فرح ناز سنگپور زنجانی ۲ ماه پیش

کارشناس حقوقی

وقت بخیر
در صورتی که کارشناس اولیه اشاره ای به روش آزمایشی نکرده است و سند از بین رفته است قاضی الزامی به تبعیت از نظر کارشناس ندارد البته نظریه کارشناسی در رای قاضی کمک حال خواهد بود
و می بایست به ادله و مستندات دیگر نیز توجه شود. کارشناسی مجدد در نبود سند بی سرانجام خواهد بود

کاربر بنیاد وکلا
۲ ماه پیش

ا سلام . بله محکمه می تواند بر اساس آن رای صادر کند ولی بهتر است اعتراض خود را ثبت کنید و در ادامه حضوری نزد قاضی توضیح دهید که اصل سند هنگام کارشناسی از بین رفته و امکان بررسی مجدد وجود ندارد. توضیح حضوری در کنار اعتراض کتبی می‌تواند موضوع را برای قاضی روشن‌تر کند.

سعید قیطانی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۷۵۶ مشاوره موفق

سلام
بله می تواند بر همین اساس نسبت به صدور رای اقدام نماید

علی فتحی ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۰ · ۷ مشاوره موفق

درود
هیئت هفت نفره مال زمانی است که سه بار به نظریه کارشناسی اعتراض شده باشد، و برای کارشناسی نیاز به اصل سند می باشد

ولی رضائی ذاکر ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۱ مشاوره موفق

بله می تواند اما الزامی برای این کار وجود ندارد
اعتراض خود را ثبت کنید .توضیح حضوری شما در کنار اعتراض کتبی می تواند موضوع را برای قاضی روشن تر کند اما چنانچه دادگاه عقیده به رد نظر کارشناس داشته باشد بر اساس ادله و قراین دیگر رسیدگی می کند

اکبر صادقی ۲ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۲ مشاوره موفق

با سلام
اعتراض به قرار کارشناسی موجب می شود نظریه کارشناس بدوی پذیرفته نشود.

کاربر بنیاد وکلا
۲ ماه پیش

نظریه کارشناس برای مقام قضایی الزام آور نیست و ایشان با توجه به قرائن و دیگر ادله مبادرت به صدور رای خواهند نمود.

محسن رئیس پور ۱ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

دادگاه برابر قرائن موجود و سایر ادله حکم صادر می نماید

۲۶۷ وکیل متخصص جعل آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید