بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

مهلت شکایت از ضامن چک تا چه زمانی است؟

پرسیده شده ۷ سال پیش ۷ پاسخ ثبت شده

سلام
اگر کسی پرداخت چکی را ضمانت کرد ( توجه کنید ضمانت نه ظهر نویسی ) آیا مهلت ۱۵ روزه پس از تاریخ چک برای وی هم صدق می کند یا هر زمان می توان علیه وی اقامه دعوی نمود. تشکر

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

درباره مهلت اقدام علیه ضامن چک اختلاف‌نظر وجود دارد؛ برخی وکلا معتقدند باید ظرف ۱۵ روز گواهی عدم پرداخت گرفته شده و ظرف یک سال دادخواست داده شود، در حالی که برخی دیگر ضمانت را محدود به زمان خاصی ندانسته یا آن را مشمول مهلت یک‌ساله ظهرنویسی نمی‌دانند.

این قاعده بسته به اینکه امضای پشت چک صرفاً ضمانت تلقی شود یا ظهرنویسی انتقال، در پرونده شما متفاوت خواهد بود.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

مهلت قانونی برای شکایت و دعوا علیه ضامن چک

گروهی از وکلا بر این باورند که برای استفاده از حق مطالبه علیه ضامن یا ظهرنویس، باید ظرف ۱۵ روز از تاریخ چک گواهی عدم پرداخت دریافت شود و حداکثر ظرف یک سال از تاریخ گواهی دادخواست داد. همچنین برای شکایت کیفری مهلت ۶ ماهه مطرح شده است. با این حال، برخی وکلا تأکید دارند که اگر امضا صرفاً بابت ضمانت باشد، مشمول این مهلت یک‌ساله نبوده و پیگیری دعوا علیه ضامن محدود به زمان خاصی نیست.

منابع: قانون تجارت، مواد ۲۸۶، ۳۱۴ و ۳۱۵

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۷ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ سال پیش
سعید سیسکانی
سعید سیسکانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

در رابطه با ظهرنویس، یک مهلت ۱۵ روزه برابر ماده ۳۱۵ قانون تجارت داریم که از تاریخ چک شروع می شود و ۱۵ روز ادامه دارد که دارنده چک، اگر بخواهد از حق مطالبه وجه چک از ظهرنویسان استفاده کند باید در این مدت (یعنی ظرف ۱۵ روز از تاریخ صدور چک) اقدام به دریافت گواهینامه عدم پرداخت چک نماید. در رابطه با اصل مبلغ چک، دارنده چک، برابر ماده ۲۸۶ و نیز ماده ۳۱۴ قانون تجارت تا یک سال از تاریخ گواهی عدم پرداخت چک، حق خواهد داشت که در دادگاه علیه ظهر نویس یا ضامن، دادخواست بدهد و مطالبه وجه چک را از آنان درخواست کند.

مجتبی عابدی فیروزجائی
مجتبی عابدی فیروزجائی
۷ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۳ · ۶ مشاوره موفق

۱۵ روز در محل بانک محال علیه، ۳۰ روز در شعبات دیگر در شهرهای دیگر رو باید لحاظ کنید تا حق طرح دعوی علیه ظهرنویس را (آن هم تا ۱ سال پس از گواهی) از دست ندهید البته ناگفته نماند اگر ظهرنویسی بابت ضمانت باشد مشمول مهلت ۱ ساله نیست و دائمی است.

محمد هادی معماری ۷ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵ · ۹ مشاوره موفق

باید حداکثر طی ۱۵ روز گواهی عدم پرداخت صادر و طی یکسال طرح دعوا نمود.

محمدرضا پیرمحمدی ۷ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۸۶ مشاوره موفق

با سلام
تا ۱۵ روز از تاریخ چک گواهی عدم پرداخت صادر و سپس طرح دعوا نمایید

نمایش ۳ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
هادی سالاری ۷ سال پیش

کارشناس حقوقی

۵٫۰ · ۴ مشاوره موفق

سلام جهت شکایت کیفری از چک بی محل و عدم موجودی تا ۶ ماه فرصت دارید.

رفعت بشارتی ۷ سال پیش

کارشناس حقوقی

بعد از گذشت ۱۵ روز گواهی عدم پرداخت صادر وطی یکسال طرح دعوی نمایید.

مجتبی عاشوری
مجتبی عاشوری
۵ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱٬۴۹۰ مشاوره موفق

با درود محدود به زمان خاصی نیست

۱۳۶ وکیل متخصص چک آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید