بنیاد وکلا
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

عدم حضور شاکی در جلسه شورای حل اختلاف چه تبعاتی دارد؟

پرسیده شده
۴۳ پاسخ ۶۳۶

در پرونده‌ای شاکی هستم و پرونده به شورای حل اختلاف ارجاع شده است. قصد سازش ندارم و به همین دلیل تمایلی به مراجعه به شورا ندارم. آیا عدم حضور من در جلسه شورا تبعاتی برای پرونده دارد یا حضور الزامی است؟

۴۳ + ۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

پاسخ بنیاد وکلا
پاسخ بنیاد وکلا

عدم حضور شاکی در جلسه شورای حل اختلاف تبعات مستقیمی دارد. اگر بدون عذر موجه در جلسه شورا حاضر نشوید، شورا می‌تواند پرونده را مختومه اعلام کند یا آن را به عنوان انصراف از شکایت تلقی کند؛ در نتیجه ممکن است حق پیگیری شما در همان مرحله ساقط شود.

بر اساس قانون شوراهای حل اختلاف، حضور طرفین در جلسات رسیدگی الزامی است و غیبت شاکی بدون عذر موجه می‌تواند به سقوط دعوا یا رد شکایت منجر شود.

اگر قصد سازش ندارید، بهترین رویکرد این است که در جلسه حاضر شوید، موضع خود را صریحاً اعلام کنید که حاضر به سازش نیستید، و بخواهید پرونده برای رسیدگی ماهوی به مرجع قضایی صالح ارسال شود. این روش هم حق شما را حفظ می‌کند و هم از مختومه شدن پرونده به ضرر شما جلوگیری می‌کند.

این پاسخ توسط هوش مصنوعی تولید شده است. لطفاً توجه داشته باشید که ممکن است اطلاعات ارائه‌شده به‌طور کامل دقیق یا قابل اعتماد نباشد. توصیه می‌شود برای تأیید صحت اطلاعات، به مشاوره وکلای مجرب مراجعه کنید.

اگر شورا صرفا برای ایجاد صلح و سازش پرونده را بررسی می‌کند، عدم حضور شما معمولا به معنای از بین رفتن حق یا رد دعوا نیست. شورا موضوع را به مرجع رسیدگی‌کننده اعاده می‌کند؛ هرچند حضور می‌تواند موجب تسریع در روند پرونده شود.

گفتگو با وکلای آنلاین ۳۴ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار خانواده قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۸۴۰,۰۰۰ تومان
۶۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم ملکی و املاک بانکی و مطالبات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۶۰,۰۰۰ تومان
۵۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار ثبت اسناد و املاک قرارداد و تعهدات بانکی و مطالبات
شروع قیمت از
۱,۰۸۰,۰۰۰ تومان
۸۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک خانواده کیفری و جرایم دیوان عدالت اداری کار و تأمین اجتماعی خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۱۰,۰۰۰ تومان
۵۸۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۶۶۰,۰۰۰ تومان
۵۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شرکت و کسب‌وکار ملکی و املاک خانواده داوری و حل اختلاف قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ارث و وصیت ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده داوری و حل اختلاف
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک دیوان عدالت اداری کار و تأمین اجتماعی خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۸۲۰,۰۰۰ تومان
۶۷۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
بانکی و مطالبات خانواده ملکی و املاک قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۸,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار خانواده قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۸۴۰,۰۰۰ تومان
۶۹۸,۰۰۰ تومان
آنلاین
خانواده بانکی و مطالبات قرارداد و تعهدات ملکی و املاک کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم ارث و وصیت
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۵۰۰,۰۰۰ تومان
ملکی و املاک دیوان عدالت اداری بانکی و مطالبات خانواده کار و تأمین اجتماعی
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
بانکی و مطالبات خانواده ملکی و املاک قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار کیفری و جرایم اجرای احکام قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۴۰۰,۰۰۰ تومان
ملکی و املاک ارث و وصیت بانکی و مطالبات خانواده کار و تأمین اجتماعی
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
ملکی و املاک دیوان عدالت اداری بانکی و مطالبات خانواده ثبت اسناد و املاک
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۳۹۸,۰۰۰ تومان
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده ثبت اسناد و املاک قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۳۹۸,۰۰۰ تومان
بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم ملکی و املاک
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان

عدم حضور معمولا پرونده را از بین نمی‌برد، اما بهتر است یک لایحه عدم تمایل به سازش بدهید تا موضوع روشن باشد.

سلام و احترام؛
شورای حل اختلاف صرفا صلاحیت صلح و سازش دارد و عدم حضور شاکی مانعی جهت ارجاع پرونده به دادسرا نمی باشد.

سلام وقت بخیر
تبعاتی متوجه شما نمیباشد.

طی لایحه ای به شورا اعلام کنید که قصد سازش ندارید و پرونده رو جهت رسیدگی به مرجع صالح ارسال کنند و حضور نیازی نیست

با سلام و احترام، حضور شما در شورای حل اختلاف الزامی است و عدم حضور بدون عذر موجه، ممکن است موجب صدور رای به نفع طرف مقابل یا قرار رد دعوا شود. امیدوارم پاسخ مفید واقع شده باشد و در صورت نیاز به تنظیم لایحه، بنده در خدمت شما هستم.

با سلام خیر هیچگونه تبعاتی ندارد.
عدم حضور شما باعث ارجاع پرونده به دادگاه میشود و سعی کنید در آنجا حتما حضور داشته باشید

سلام
خیر تبعاتی علیه شما نخواهد داشت‌. در صورت عدم حضور، صرفا سازش انجام نمی‌شود و پرونده برای ادامه رسیدگی به مرجع قضایی ارسال می‌گردد.

با سلام
خیر تبعاتی علیه شما نخواهد داشت‌.

پاسخ توسط یکی از وکلای بنیاد وکلا

خیر .شورا صورتجلسه عدم امکان سازش تنظیم می کند و پرونده به دادگاه ارسال می نماید.

سلام و احترام
هیچ الزام و تکلیفی جهت حضور در جلسات شورا برای اصیل و وکیل وجود ندارد. معمولا بعد از چند جلسه پرونده به علت عدم حصول سازش به دادسرا یا حسب مورد دادگاه صلح ارجاع می شود.
ضمنا جهت تسریع در فرآیند دادرسی می توانید یک لایحه از دفتر خدمات قضایی با موضوع عدم تمایل به سازش و ارسال پرونده به مرجع صالح ارسال فرمایید.

با سلام

جلسات شورا به منظور ایجاد صلح و سازش تشکیل میشود و الزامی به حضور وجود ندارد.

طی یک لایحه اعلام نمایید قصد سازش با طرف مقابل را ندارید و خواهان پیگیری و رسیدگی موضوع از طریق دادگاه یا دادسرا حسب مورد هستید.

با سلام
حضور الزامی نبوده و اگر در جلسه شورای حل اختلاف حاضر نشوید،صرفاسازشی صورت نگرفته و پرونده برای ادامه رسیدگی به مرجع قضایی ارسال میشود

با سلام
جلسات شورا صرفا جهت صلح و سازش است. طی لایحه ای بیان کنید که قصد و سازش ندارید و پرونده به مرجع قضایی جهت رسیدگی ارسال شود.

سلام کاربر گرامی خیر نیازی به حضور شما در شورا نیست میتوانید تقاضا کنید پرونده به دادگاه ارجاع شود

سلام
عدم حضور شاکی در جلسه شورای حل اختلاف هیچ تبعه منفی برای پرونده شما ندارد و باعث رد شکایت یا از بین رفتن حق نمی‌شود. حضور در شورا الزامی نیست و چون شورا فقط برای صلح و سازش است، اگر حاضر نشوید، پرونده بدون سازش به مرجع قضایی اصلی برمی‌گردد و روند رسیدگی ادامه پیدا می‌کند.

با سلام
حضور شاکی الزامی نیست و در صورت عدم حضور، صرفا سازش انجام نمی‌شود و پرونده برای ادامه رسیدگی به مرجع قضایی ارسال می‌گردد.

با سلام
خیر حضور شما الزامی نیست اگر در جلسه شورای حل اختلاف حاضر نشوید، فقط سازشی انجام نمی‌شود و پرونده برای ادامه رسیدگی به مرجع قضایی می رود

سلام
رویه غالب عدم حضور شاکی در جلسه شورا به منزله عدم سازش است نهایتا برخی از شعبات شورا جلسه رسیدگی مجدد می گذارند و باعث تاخیر در ارسال پرونده به مرجع صالح می گردد

ممکن است صرفا باعث تجدید جلسه شود

سلام، عدم حضور شاکی بمنزله عدم سازش تلقی و پرونده مرجع صالح ارسال می گردد.

سلام عرض ادب عدم حضور شما به معنی عدم سازش بوده و شکواییه به مرحله بالاتر( دادسرا/صلح/ک۲) ارسال میشود موفق باشید

عدم حضور شما به معنی عدم سازش بوده و شکواییه به مرحله بالاتر( دادسرا/صلح/ک۲) ارسال میشود

باسلام
با ارسال لایحه عدم امکان سازش و ارسال پرونده به مرجع قضائی را درخواست نمایید.

سلام و وقت بخیر
اگر به منظور صلح سازش باشد خیر هیچ گونه تبعات ندارد و عدم حضور شما دلیل بر عدم اراده شما بر سازش تلقی شده و پرونده به شعبه از دادگاه که صلاحیت رسیدگی به دعوای مربوطه را دارد فرستاده می‌شود تا رسیدگی صورت گیرد.

باسلام
طی لایحه عدم سازش خود را اعلام و ارسال نمایید.

با سلام
اگر قصد حضور ندارید حتما از طریق ارسال لایحه درخواست خود رامبنی بر عدم سازش به اطلاع شعبه برسانید

با سلام و عرض ادب خدمت شما ،عدم حضور شما در جلسه هیچگونه تبعاتی ندارد و شما میتوانید جهت سهولت کار یا حضورا در جلسه حاضر شوید و بخواهید که پرونده را به دادسرا ارسال نمایند یا طی لایحه ایی خواسته خود را به شورا ارجاع دهیدموفق باشید

خیر، حضور فیزیکی شما الزامی نیست.
تبعات عدم حضور (اگر به جلسه نروید)
صدور گزارش عدم سازش (نتیجه مثبت برای شما)
رد درخواست یا بایگانی)(نتیجه منفی)
برای نتیجه بهتر با وکیل مشورت کنید

باسلام حضور درشورای حل اختلاف صرفا بخاطر صلح و سازش میباشد درصورتی که تمایل بحضور ندارید طی لایحه ای از شورا درخواست ارسال پرونده به دادسرا بدهید و از طریق شعبه در دادسرا نسبت به ادامه شکایت اقدام نمایید ضرورتی به حضور در شورا نمیباشد

پاسخ توسط یکی از وکلای بنیاد وکلا

درود
با قانون جدید شوراهای حق اختلاف، شورای حل اختلاف فاقد صلاحیت. رسیدگی است، صرفا، برای صلح و سازش پرونده‌ها را به شورا ارسال میکنند. شما اگر حضور پیدا نکنی ایرادی ندارد، آما ممکن است عدم حضور شما را نه از سر عدم موافقت با صلح و سازش بلکه ، از جهت عدم اطلاع شما تلقی کنند و دعوت مجددی بنمایند. بنا بر این بهتر است، طی لایحه ای از طریق دفتر خدمات قضایی به صورت صریح اعلام نمایید که قصد سازش ندارید و درخواست کنید که پرونده را به دادگاه اعاده نمایند.

بسم تعالی
عدم حضور شما در جلسه هیچگونه تبعاتی ندارد و شما میتوانید جهت سهولت کار یا حضورا در جلسه حاضر شوید و بخواهید که پرونده را به دادسرا ارسال نمایند یا طی لایحه ایی خواسته خود را به شورا ارجاع دهید .

درود و احترام. عدم شرکت در جلسه، هیچ تبعاتی ندارد منتها ممکن است جلسه را تجدید کنند. جهت تسریع در روند رسیدگی بهتر است در جلسه حاضر شوید و بخواهید پرونده را به دادسرا بفرستند. موفق باشید.

سلام
الزامی جهت مراجعه به شورا وجود ندارد

عدم حضور مشکلی ندارد لکن لایحه ارسال کنید که قصد سازش ندارید وپرونده جهت رسیدگی به شعبه ذی صلاح ارسال گردد

درود بر شما؛
عدم حضور شاکی در جلسه شورای حل اختلاف، الزاما به معنای رد شکایت یا از بین رفتن حق نیست، اما بسته به ماهیت پرونده، مرحله رسیدگی و اقداماتی که شورا مامور انجام آن است، می تواند تبعات عملی مهمی ایجاد کند.
اگر پرونده در شورا صرفا برای سازش ارجاع شده باشد، عدم حضور شما معمولا فقط موجب ثبت عدم حصول سازش و ارسال پرونده به مرجع صالح می شود. با این حال، در عمل ممکن است باعث طولانی شدن فرایند، تجدید وقت، یا تضعیف موقعیت شما از حیث ارائه توضیحات و پاسخ به ادعاهای طرف مقابل شود، به ویژه اگر طرف مقابل حاضر شود و صورت جلسه به نفع او تنظیم گردد.
اگر شورا در مقام رسیدگی و صدور رای باشد، عدم حضور شاکی می تواند موجب رسیدگی غیابی یا تصمیم گیری بر اساس محتویات پرونده شود، و اگر برای اثبات ادعا نیاز به توضیح، ارائه اصل اسناد، معرفی شهود، یا انجام کارشناسی داشته باشید، با عدم حضور ممکن است فرصت های اثباتی از دست برود یا قرار رد یا بایگانی در برخی وضعیت ها از حیث پیگیری مؤثر صادر شود. همچنین اگر ابلاغ قانونی انجام شده باشد و شما بدون عذر موجه حاضر نشوید، شورا معمولا جلسه را با وضعیت موجود اداره و نتیجه را صورت جلسه می کند.
از حیث مبنای حقوقی، شورا در چارچوب قانون شوراهای حل اختلاف عمل می کند و ارجاع به شورا غالبا با هدف صلح و سازش است، اما هرجا شورا صلاحیت رسیدگی داشته باشد، رعایت ابلاغ و مواعد و ارائه ادله مطابق قواعد آیین دادرسی و رویه عملی محاکم اهمیت دارد. برای کاهش ریسک، اگر قصد حضور ندارید، حداقل لایحه کتبی دقیق، مستند و زمان دار ثبت کنید و ادله خود را پیوست نمایید و صراحتا اعلام کنید که سازش را نمی پذیرید، اما رسیدگی ماهوی و ارجاع به مرجع صالح را درخواست دارید.
درنهایت؛
برای اینکه دقیق و مسئولانه راهکار بدهم، لطفا بفرمایید موضوع پرونده حقوقی است یا کیفری؟ و شورا فقط برای سازش دعوت کرده یا در دعوتنامه عبارت رسیدگی و صدور رای هم آمده است؟ و ابلاغ به شما واقعی بوده یا قانونی؟ اگر این سه مورد را بگویید، متن لایحه کوتاه و کاملا قابل استفاده برای ثبت در شورا را هم برایتان تنظیم می کنم.
سرافرازو پیروز باشید.

سلام نیازی به حضور نیست شورای حل اختلاف صرفا ماهیت سازشی دارد

لایحه ارسال نمایید و اعلام کنید قصد سازش نداشته و درخواست ارسال پرونده به دادگاه را داشته باشید

ماهیت دعوت از طرفین به قصد سازش است،درصورت عدم رضایت لایحه ای ارسال نمایید و عدم رضایت و عدم سازش و تقاضای پیگیری و ادامه دادرسی را خواستارشوید تا پرونده به دادسرا ارجاع شود.

عرض سلام
باتوجه به اینکه شورای حل اختلاف صرفا ماهیت سازشی دارد و عدم حضور شاکی مانع ارجاع پرونده به دادسرا نمی باشد.

خیر فقط باعث تجدید جلسه میشود اگر لایحه ارسال کنین و عدم سازش خود را اعلام بفرمایید و پرونده جهت حل اختلاف به دادگاه ارسال شود تا سریع تر به شعله رسیدگی کننده ارجاع شود

سلام، در حالت فعلی پرونده فقط برای صلح و سازش به شورا ارسال می شود. حضور شما الزامی نبوده و در صورت عدم حضور و عدم سازش، پرونده جهت طی مراحل رسیدگی به مرجع صالح ارسال می شود.

مشاوره‌های حقوقی مرتبط

۱,۱۷۱ مشاوره حقوقی شورای حل اختلاف تا کنون در بنیاد وکلا پاسخ داده شده
۲,۵۹۲ وکیل شورای حل اختلاف آماده ارائه خدمت در بنیاد وکلا