بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

سند دستی واگذاری ملک با اثر انگشت و شهود به همراه مهر دولتی اعتبار دارد؟

پرسیده شده ۸ سال پیش ۲ پاسخ ثبت شده

با سلام
سال 86 پدر بزرگ بنده طی یک سند دست نویس طبقه بالای منزل + یه باب مغازه که همگی را پدر خودم ساخته بود را به صورت ملکی به ایشان واگذار کردن که 10 نفر شاهد و مهر شورای محل به اضافه اثر انگشت صاحب ملک پای برگه خورده است . لازم به ذکر است که سه دانگ منزل به نام پدر بزرگ سه دانگ دیگر به نام مادر بزرگ می باشد که هر دو در قید حیات نیستن و هیچ یک از دو مغازه تجاری نمی باشد و سر ملک می باشد .
از این رو وراث دیگر شکایت کرده و در خواست خلع ید داده اند در حالی که از بقیه منزل و مغازه ای که برای بقیه وراث می باشد در این هفت سال که پدر بزرگم فوت شده اند هیچ استفاده ای نکرده ایم .ضمن اینکه پدر بنده 35 سال است که ساکن این طبقه و 40 سال است که در مغازه مشغول کار می باشد .
سوالم این است آیا این نامه اعتبار دارد؟ و آیا بقیه وراث می توانند حکم تخلیه بگیرند؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

سند دست‌نویس در صورت اثبات اصالت و واقعی بودن در دادگاه معتبر است و وجود آن در کنار تصرفات طولانی‌مدت، شانس وراث برای خلع ید را کاهش می‌دهد. برای تثبیت حق، باید دادخواست اثبات مالکیت یا تنفیذ قرارداد به دادگاه ارائه شود.

اعتبار نهایی این دست‌نوشته و اثر آن بر دعوای خلع ید، به نظر قاضی و نوع واگذاری قیدشده در متن سند بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

اعتبار سند دستی و راهکار در برابر خلع ید

سند دست‌نویس با اثر انگشت و امضای شهود در صورتی که صحت و اصالت آن احراز شود، در دادگاه معتبر خواهد بود. با توجه به وجود این سند و سابقه تصرفات طولانی، احتمال موفقیت وراث در گرفتن حکم تخلیه و خلع ید کمتر است. با این حال بررسی نهایی اعتبار برگه با دادگاه است و اگر بی‌استناد بماند وراث می‌توانند اقدامات قانونی انجام دهند. برای دفاع مؤثر، بهتر است دادخواست اثبات مالکیت یا تنفیذ قرارداد واگذاری را بر اساس همان سند مطرح کنید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۱ سال پیش
سید اشکان جلالی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۷۰ مشاوره موفق

بادرود
سند شما در صورت اثبات صحت و واقعی بودن، معتبر است.
وراث حق شکایت دارند، ولی در صورت وجود سند و تصرفات، احتمال موفقیت‌شان کم می‌شود.
همچنین بهتر است دادخواست “اثبات مالکیت” یا “تنفیذ هبه/صلح/بیع” بر اساس همان سند به دادگاه بدهید

سها آگهی ۸ سال پیش

کارشناس حقوقی

۴٫۹ · ۲۶۳ مشاوره موفق

اینکه آیا این نامه اعتبار دارد یا خیر را دادگاه بررسی میکند و اعتبار آنرا دادگاه مشخص خواهد کرد و بنده نمیتوانم عنوان کنم. لذا اگر اعتبار نداشته باشد وراث دیگر میتوانند تقاضای مهر و موم ترکه کنند.

۳۱۳ وکیل متخصص خلع ید و تخلیه آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال