بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

دعوای خلع ید باید بطرفیت تمام ورثه اقامه شود ویا بطرفیت فقط ورثه متصرف؟

پرسیده شده ۴ سال پیش ۸ پاسخ ثبت شده

با سلام خدمت تمامی وکلا واساتید محترم بنیاد وکلای عزیز وارجمند سروران عزیز سوالی داشتم. اگر ملکی ۶ دانگ دارای سند رسمی بصورت مشاع بصورت ۳دانگ مادر و۳ دانگ یکی از پسرانش مالکیت داشته باشند ومادر قبل از فوت ۳ دانگ خودش را بصورت صلح بنام یکی دیگر از فرزندانش انتقال دهدپس از فوت مادر این انتقال صلح نامه دستی توسط دادگاه اصالت صلح نامه تایید شود وچون تمام ۴واحد ملک در تصرف یکی از ورثه که ۳دانگ مشاع بنامش است میباشد ،پسری که ۳دانگ بنامش صلح شده دادخواست خلع ید بطرفیت تمام ورثه داده آیا قاضی میتواند رای به ابطال این دادخواست بدهد به این دلیل که قاضی در رای صادره نوشته چون هیچ یک ازورثه مالکیت رسمی ندارند رای به بطلان دادخواست خلع ید داده درصورتی که یکی ازورثه بصورت رسمی ۳دانگ آن ملک بنام ایشان میباشد آیا این رای قاضی قانونی ودرست است یا اینکه غیر قانونی واشتباه است و آیا چون همه ورثه را طرف خلع ید قرارداده است قاضی این رای را داده است با تشکر وسپاس فراوان.

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

پذیرش دعوای خلع ید مشروط به داشتن سند رسمی مالکیت از سوی خواهان است و دعوا باید علیه شخص متصرف طرح شود. میان وکلا درباره اینکه آیا حکم تایید اصالت صلح‌نامه جایگزین سند رسمی ثبتی می‌شود یا خیر اختلاف نظر وجود دارد و برخی طرح دعوای تصرف عدوانی را پیشنهاد داده‌اند.

این قواعد کلی به شرایط اسناد شما بستگی دارد و تصمیم دادگاه با توجه به نوع مدارک مالکیتی ثبت‌شده تعیین می‌شود.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

شرایط طرح خلع ید و وضعیت سند رسمی خواهان

برای طرح دعوای خلع ید، خواهان باید مالک رسمی ملک باشد و دعوا را به طرفیت متصرف واقعی اقامه کند نه تمام ورثه. گروهی از وکلا معتقدند حکم قطعی دادگاه در تایید صلح‌نامه در حکم سند رسمی است و رد دعوا اشتباه بوده است. با این حال، گروه دیگری از وکلا رای قاضی را به دلیل نداشتن سند رسمی ثبتی صحیح دانسته و پیشنهاد می‌کنند ابتدا سند رسمی از اداره ثبت گرفته شود یا به جای خلع ید، دعوای رفع تصرف عدوانی مطرح گردد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۸ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۴ سال پیش
معصومه حیدری هفشجانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

با سلام
با توجه به این که صلح نامه سه دانگ شما در دادگاه تایید شده، که دادنامه ی آن مصداق سند رسمی محسوب می گردد لذا به نظر می رسد دادخواست شما ایرادی نداشته است و به نادرستی رد گردیده لکن اگر رویه دادگاه مربوطه به این شکل است و داشتن سند رسمی مالکیت از اداره ی ثبت را برای تمامی مالکین در دادخواست خلع ید ضروری می داند و به دادنامه تایید صلح اکتفا نمی کند ابتدا اقدام به گرفتن سند رسمی از اداره ثبت نموده و بعد دادخواست خلع ید مطرح کنید.
در صورتی که امکان اخذ سند رسمی در حال حاضر برای شما وجود ندارد ابتدا برای متصرف ملک اظهارنامه بفرستید و سپس دادخواست تصرف عدوانی مطرح نمایید.

مریم مرادی
مریم مرادی تأیید‌شده
۴ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱٬۸۷۲ مشاوره موفق

سلام خواهان دعوی خلع ید میبایست سند رسمی بنامش باشد تا دعوی خلع ید پذیرفته شود رای صحیح صادر شده است .دعوی تصرف عدوانی مطرح شود

هدی فرخی هنزکی
هدی فرخی هنزکی تأیید‌شده
۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۳۹۲ مشاوره موفق

شما باید دعوای رفع تصرف مطرح می کردید نه خلع ید البته دعاوی ثلاثه بسیار تخصصی است بهتر است از متخصصین سایت مشاوره دریافت نمایید

آرش جیحون
آرش جیحون تأیید‌شده
۴ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۳۴۲ مشاوره موفق

وارثی که مالکیت رسمی سه دانگی داشته، می توانسته به طرفیت متصرف دعوای خلع ید بدهد. بنابراین رای صادره به نظر درست نمی رسد.

نمایش ۴ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
دانیال تمیزالنیا ۴ سال پیش

کارشناس ارشد حقوق

۴٫۹ · ۶۰۴ مشاوره موفق

بهتر است مدارک و آرا صادره بررسی شود زیرا دادنامه دادگاه سند رسمی محسوب میشود.

مجتبی عاشوری
مجتبی عاشوری
۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱٬۴۹۰ مشاوره موفق

با درود دعوای مالکین رسمی علیه متصرفین با عنوان خلع ید قابل پذیرش است

حسین مظاهری تهرانی ۹ ماه پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱٬۸۵۱ مشاوره موفق

با سلام
مستندات و آرای صادره بایستی بررسی شود.

رسول رضایی ۴ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۱ مشاوره موفق

مالکیت رسمی خواهان در خلع ید شرط است نه خواندگان،دعوی رفع تصرف عدوانی طرح کنید.

۲۳ وکیل متخصص ملکی آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال