بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

به من گفتند تا ملکی پایان کار نداشته باشد آن ملک مشاع غیرقابل افراز فروخته نمیشود, آیا این صحت دارد؟

پرسیده شده ۷ سال پیش ۱ پاسخ ثبت شده

با عرض سلام و احترام.
بنده یکی از مالکین ملک مشاع غیرقابل افراز کلنگی می باشم. سهم بنده از این ملک دو دانگ میباشد. و به همین ترتیب دو دانگ متعلق به خواهرم و دو دانگ دیگر متعلق به برادرم می باشد. متاسفانه هیچکدام از شرکای دیگر راضی به فروش این ملک مشاع غیرقابل افراز نیستند. حتی با وجود اینکه خودم برای این ملک مشتری هم پیدا کردم آنها با آن قیمت راضی به فروش نبودند و قیمت های نجومی و توهمی پیشنهاد می دهند که مشتری را فراری می دهند. در ضمن این ملک مشاع کلنگی پایان کار ندارد به دلیل اینکه برخی از قسمتهای آن از نظر شهرداری خلافی دارد. که مربوط به زمانی میشود که پدرم در قید حیات بودند و این خلافی ها رو ایجاد کردند. البته از نظر شهرداری. مثلا اینکه در حیاط منزل یک توالت بنا کرده بودند که شهرداری از آن ایراد گرفته و چند خلافی دیگر. خلاصه اینکه پایان کار ندارد. به من گفتند تا ملکی پایان کار نداشته باشد آن ملک مشاع غیرقابل افراز فروخته نمیشود. آیا این صحت دارد؟ من میخواهم از طریق دفتر خدمات الکترونیک قضایی برای فروش این ملک دادخواست بدهم. آیا دادگاه میتواند این ملک را برایمان از طریق مزایده رسمی به فروش برساند. سرمایه بنده در اینجا متاسفانه در شرف از بین رفتن است. میخواهم ملک هر چه سریعتر به فروش برسد تا بتوانم با این سرمایه شغل مورد نظرم را ایجاد کنم. لطفا راهنمایی بفرمایید. بی نهایت سپاسگزارم.

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

برای فروش ملک مشاع، در صورت خاتمه جریان ثبتی و نبود محجور بین مالکان، با اخذ گواهی عدم افراز از اداره ثبت می‌توانید از دادگاه درخواست دستور فروش کنید تا ملک از طریق مزایده فروخته شود.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

مراحل درخواست فروش ملک مشاع از دادگاه

اگر جریان ثبتی ملک خاتمه یافته و دارای سند شش‌دانگ باشد و بین شرکا فرد صغیر یا محجور نباشد، باید ابتدا به اداره ثبت مراجعه و تقاضای افراز کنید. پس از صدور و قطعی شدن رای عدم امکان افراز، می‌توانید از طریق دادگاه درخواست دستور فروش ملک مشاع را ثبت کنید. دادگاه با صدور دستور فروش، پرونده را به اجرای احکام فرستاده و ملک بر اساس ارزیابی کارشناس رسمی به مزایده گذاشته می‌شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر ۷ سال پیش
مهدی مقدس

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام
اگر ملک شما جریان ثبتی آن خاتمه یافته و سند شش دانگ دارد و بین شرکا صغیر یا مجنون یا سفیه وجود نداشته باشد شما باید ابتدا به اداره ثبت اسناد و املاک مربوطه مراجعه و تقاضای افراز ملک را بنمایید و چنانچه اداره ثبت رای بر غیر قابل افراز بودن آن صادر نمود و این رای قطعی شد آنگاه به دادگاه محل ملک مراجعه و درخواست صدور دستور فروش نماید و دادگاه دستور لازم را صادر و سپس ملک از طریق اجرای احکام و از طریق مزایده و به قیمتی که کارشناس مشخص نماید به مزایده گذاشته و فروخته می شود.

۳۰۴ وکیل متخصص فروش ملک مشاعی آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

کانال تلگرام بنیاد وکلا · هر روز پرسش‌های حقوقی واقعی مردم با پاسخ وکیل

عضویت در کانال