خدمات
بنیاد وکلا

امکان مطالبه خسارت کاهش تخفیف بیمه شخص ثالث از خریدار خودرو

پرسیده شده ۲۲ ساعت پیش۱۶ پاسخ ثبت شده

این‌جانب خودروی خود را فروخته و وکالت یک‌هفته‌ای تعویض پلاک به خریدار اعطا کردم. متاسفانه خریدار در این مدت تصادف کرده و از بیمه‌نامه شخص ثالث استفاده نموده است که در نتیجه، ۲۰ درصد از تخفیف عدم خسارت بیمه بنده کسر شده است. آیا از نظر قانونی می‌توانم خسارت ناشی از کسر تخفیف بیمه را از خریدار مطالبه کنم؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

امکان مطالبه خسارت کاهش تخفیف بیمه از خریدار وجود دارد، مشروط بر اینکه اثبات شود تصادف در زمان تحویل خودرو به خریدار رخ داده است.

امکان دریافت این خسارت وجود دارد، اما نتیجه پرونده شما به مستندات تاریخ وقوع تصادف و نحوه برآورد ریالی این کاهش تخفیف بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان دریافت خسارت کسر تخفیف بیمه از خریدار

شما از نظر قانونی حق دارید خسارت ناشی از افت تخفیف بیمه شخص ثالث را از خریدار مطالبه کنید. برای این کار باید ثابت کنید که تصادف در زمان تصرف خریدار و پس از تحویل خودرو اتفاق افتاده است. بهتر است ابتدا میزان ریالی دقیق خسارت را از شرکت بیمه استعلام بگیرید. سپس با ارسال اظهارنامه رسمی خواهان پرداخت مبلغ شوید و در صورت خودداری خریدار، با استناد به مدارک معامله و بیمه، دادخواست مطالبه خسارت ثبت نمایید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۶ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر

فاطمه زهرا رحیمی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۰ نظر)

بله، با استناد به مواد ۱ و ۲ قانون مسئولیت مدنی، می‌توانید خسارت ناشی از کاهش تخفیف بیمه را از خریدار مطالبه کنید؛ مشروط به اثبات تصادف در زمان تصرف وی و میزان خسارت. ابتدا اظهارنامه ارسال و در صورت عدم پرداخت، دادخواست مطالبه خسارت مطرح کنید.

علی فتحی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۳ نظر)

سلام وقت بخیر بله، در صورتی که تصادف در زمان تصرف خودرو توسط خریدار و پس از انجام معامله رخ داده باشد، می‌توانید با استناد به مسئولیت قراردادی و قواعد اتلاف، خسارت ناشی از کاهش تخفیف بیمه را از وی مطالبه کنید. بهتر است ابتدا میزان خسارت را از شرکت بیمه استعلام و سپس با ارائه مبایعه‌نامه و مستندات بیمه‌ای، دادخواست مطالبه خسارت مطرح نمایید.

سارا تک روستا

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۴۲ نظر)

سلام کاربر گرامی بله، با توجه به اینکه تصادف پس از فروش خودرو و در زمان تصرف خریدار اتفاق افتاده، می‌توانید خسارت ناشی از کاهش تخفیف بیمه را از وی مطالبه کنید. ابتدا میزان خسارت و تأثیر آن بر حق بیمه‌های آتی را از شرکت بیمه استعلام بگیرید و سپس با استناد به مبایعه‌نامه و مدارک بیمه‌ای، دادخواست مطالبه خسارت مطرح نمایید.

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۴ نظر)

بادرود
شما بلافاصله بعداز فروش باید به بیمه گر خود اعلام می کردین تا نسبت به توقف تخفیفات شما اقدام میکرد
در قانون چنین موردی پیش بینی نشده است

نمایش ۱۲ پاسخ دیگر وکلا

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲۰ نظر)

بله می‌توانید مطالبه کنید طبق ماده ۶ قانون بیمه شخص ثالث تخفیف عدم خسارت متعلق به فروشنده است و تصادف خریدار در مدت وکالت نباید آن را از بین ببرد بنابراین کسر ۲۰ درصد تخفیف خسارت مستقیم است و با اثبات تقصیر خریدار قابل مطالبه از اوست

محمد کمالی شلوه سفلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام.بله امکان مطالبه رو دارید به قانون مسئولیت مدنی.فقط باید رابطه ی سببیت بین تصادف و ورود خسارت به خودرا بتوانید منتسب به خریدار نمایید.دراین فرض خودرو داخل در مهلت تعویض پلاک و درتصرف خریدار بوده یا نه در رسیدگی مهمه.

حسین جعفرپیشه

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

با سلام
مبلغ دقیق را سوال کنید و طی اظهارنامه مطالبه نمایید در صورت عدم پرداخت نسبت به ارایه دادخواست مطالبه وجه اقدام نمایید

علیرضا حاتمی نژاد

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۵ نظر)

درود بله با توجه به قانون مسئولیت مدنی میتوانید طرح دعوای خود را مطرح کنید. و درصد کاهش یافته مطالبه کنید مدارک خود را از بیمه دریافت کرده و درصورت گزارش مرجع انتظامی پیوست کنید

محمد غلام حسینی نظری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۶ نظر)

با سلام
بله مدر صورتی که تصادف بعد از معامله و در تصرف خریدار اتفاق بیافتد میتوانید با استناد به مواد ۱و ۳ قانون مسولیت مدنی خسارت کاهش ۲۰ درصدی تخفیف بیمه را تقاضا کنید

جاوید محمدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۵۶ نظر)

باسلام کاربر گرامی
بله مطلقا از باب مسئولیت مدنی میتوانید بابت کسزی بیمه از ایشان مطالبه نمایید

تهمینه جعفری زرمهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱ نظر)

با توجه به اینکه پس از فروش و وکالت تعویض پلاک، خودرو در تصرف و مسئولیت خریدار بوده و کسر تخفیف عدم خسارت ناشی از فعل اوست، می‌توانید خسارت را از خریدار مطالبه کنید و در صورت عدم پرداخت، با ارائه مستندات بیمه و قرارداد، دعوی حقوقی مطالبه خسارت مطرح نمایید.

منصور محمدی

کارشناس حقوقی

۵٫۰(۵ نظر)

سلام دوست خوب پرسشگرم
خیر چنین چیزی امکان ندارد
چون با فروش ماشین بیمه ماشین همراه با ماشین منتقل میشود فقط تخفیفات برای صاحب پلاک می مانند که این هم از بین رفته یا کسر شده
شما تصور کن یک ساعت بعد از معامله تصادف شده باشه ؟آیا راننده نباید از بیمه استفاده کند

علی قاسمی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱ نظر)

بله از باب مسئولیت مدنی میتوانید خسارت را مطالبه کنید

محسن پورعلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۲ نظر)

درود و احترام.
بیمه ماشین، برای پرداخت خسارت است. نمی توانید چنین وجهی را از خریدار مطالبه کنید. پس از فروش خودرو، تا زمان انقضای بیمه‌نامه، خریدار قائم‌مقام شما در مقابل شرکت بیمه است.
موفق باشید.

محمد نصیری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۷(۱۵ نظر)

با سلام
بله، در صورت اثبات اینکه تصادف در زمان تصرف خریدار و بر اثر تقصیر او رخ داده و موجب کاهش تخفیف بیمه شما شده است، می‌توانید با استناد به قواعد مسئولیت مدنی، خسارت وارده را از وی مطالبه کنید. ابتدا میزان خسارت ناشی از کاهش تخفیف را از شرکت بیمه استعلام و مستندات تصادف و پرداخت خسارت را دریافت کنید؛ سپس با ارسال اظهارنامه و در صورت عدم پرداخت، دادخواست مطالبه خسارت مطرح نمایید.

الهه دریائی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱ نظر)

بله؛ با استناد به ماده ۱ قانون مسئولیت مدنی، در صورت اثبات ورود خسارت، می‌توانید هزینه ناشی از کاهش ۲۰ درصدی تخفیف بیمه را از خریدار مطالبه کنید. ابتدا اظهارنامه ارسال کنید.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

الهه دریائی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه۵٫۰(۱ نظر)