آیا هبه بصورت مشاع اعتبار دارد؟
باسلام و احترام
از متن هبه: به مساحت ۲۰۰۰ متر از زمین زراعتی واقع در روستای x از ملک شخصی اینجانب x مساحت زراعی فوق را در مورخه ۷ دی ۷۷ با حضور معتمدین به طور دائمی به عروس خودم به نام y واگذار نمودم. انشالله تعالی از حال تاریخ تا مادامالعمر ارضی و ایمانی زمین زراعی فوق از مال عروسم باشد و از زمین ذکر شده خلع ید دائمی نمودهام. هیچگونه اعتراض ارضی ایمانی نسبت به زمین ذکر شده ندارم.
طبق متن بالا، پدرشوهر زمینی به عروس خود در جلسه خواستگاری و مقدمات ازدواج داده است که از زمین زراعی خود ذکر شده اما حدود اربعه آن مشخص نیست. به نوعی مال به صورت مشاع اعطا شده است.
اما عروس تا سال ۹۰ در زمینهای زراعتی پدرشوهر همراه شوهر خود سالیان سال بهرهبرداری میکردند و سهم برنج خود را دریافت میکردند. آیا میتوان استناد کرد که هبه بهصورت مشاع بوده و قبض و اقباض هم بهصورت مشاع صورت گرفته؟ (چون قانون کلی نظر داده و جزیی وارد چنین مسئلهای نشده) و معامله صحیح است.
و از آنجایی که داخل متن بهصورت کامل از خود خلع ید نموده، حق رجوع را هم از خود سلب کرده و حالا پدرشوهر که فوت کرده، زمین توسط سایر ورثه تصرف شده است.
و آیا راهی برای چنین متنی هست که به صلحنامه یا واگذارنامه تعبیر شود، چون در متن نوشته شده بهطور دائمی واگذار نمودهام؟ به این مضمون که در ازای عروس خانواده شدن این مورد واگذار گردید به خانم y یا بهصورت صلحنامه در نظر گرفته شود که مورد و مشکل قبض و اقباض پیش نیاید؟
پیشاپیش ممنون از پاسخگویی شما عزیزان.