بنیاد وکلا
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا شهادت‌نامه محضری می‌تواند جایگزین حضور شاهد در دادگاه شود؟

پرسیده شده
۴۸ پاسخ ۳۳۷

پس از احراز اصالت سند عادی ابراء مهریه در کارشناسی خط، قاضی از زوج خواسته است شهود خود را معرفی کند. سه شاهد وجود دارند: پدر و مادر زوج و یک شخص غریبه. شاهد سوم به دلیل فاصله زیاد تا دادگاه قادر به حضور نیست. آیا اخذ شهادت ایشان در محضرخانه و ارائه شهادت‌نامه محضری می‌تواند جایگزین حضور در دادگاه باشد؟

۴۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

شهادت‌نامه محضری به‌تنهایی معمولا کافی نیست؛ بهتر است از دادگاه بخواهید به‌صورت رسمی از شاهد استماع شهادت کند.

گفتگو با وکلای آنلاین ۲۱ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار خانواده قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم ملکی و املاک بانکی و مطالبات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۶۰,۰۰۰ تومان
۵۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار ثبت اسناد و املاک قرارداد و تعهدات بانکی و مطالبات
شروع قیمت از
۸۴۰,۰۰۰ تومان
۶۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۶۶۰,۰۰۰ تومان
۵۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
بانکی و مطالبات خانواده ملکی و املاک قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شرکت و کسب‌وکار ملکی و املاک خانواده داوری و حل اختلاف قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک دیوان عدالت اداری کار و تأمین اجتماعی خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۵۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک ارث و وصیت بانکی و مطالبات خانواده داوری و حل اختلاف خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۵۸۰,۰۰۰ تومان
۴۷۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ارث و وصیت ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده داوری و حل اختلاف
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۸,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک بانکی و مطالبات کیفری و جرایم خانواده ثبت احوال و هویت
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۳۹۸,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک بانکی و مطالبات کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خانواده
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۵۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۵۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک ارث و وصیت بانکی و مطالبات خانواده خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۳۹۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم جرایم علیه اشخاص ملکی و املاک خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۴۰۰,۰۰۰ تومان
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۵۰,۰۰۰ تومان
ملکی و املاک کیفری و جرایم جرایم علیه اشخاص خانواده قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۵۰۰,۰۰۰ تومان
خانواده اجرای احکام کیفری و جرایم ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
جرایم علیه اشخاص قرارداد و تعهدات خانواده ملکی و املاک
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان

خیر. در اصل، شهادت باید در دادگاه و نزد قاضی ادا شود و شهادت‌نامه محضری جایگزین شهادت در دادگاه نیست.
اگر شاهد امکان حضور ندارد، می‌توانید از دادگاه بخواهید:
نیابت قضایی برای استماع شهادت در محل اقامت شاهد صادر کند،
بنابراین صرف تنظیم شهادت‌نامه در دفترخانه، معمولا برای اثبات شهادت کافی نیست.

باسلام؛
شهادت محضری صرفا یک سند می باشد. لذا، شهود می بایست در دادگاه حضور یابند.

عرض سلام
خیر شهادت محضری در حد یک سند است. حضور شاهد در دادگاه الزامی است.

باسلام با توجه به تایید سند توسط کارشناس و ابرا مهریه شهادت شهود تاثیری در اصل موضوع و اصالت ندارد مگر انکه شهاد حول اراده و صحت ان باشد و یا اکراه و اجبار ووو خانواده شخص حق شهادت را دارند و مانعی برای شهادت انها وجود ندارد ولی بهتر است غریبه شهادت دهد در خصوص شاهدی که در دفتر اسناد رسمی گواهی داده است معمولا اثرش کمتر از حضور وی در جلسه است ولی بی تاثیر نیست و بستگی به حصول علم و یقین قاضی دارد و میتواند در صورت بعد مسافت تقاضای نیابت قضایی برای شهر سکونت شاهد نمود تا شهادتش اخذ گردد در صورت لزوم و صلاحدید دادگاه

با سلام و احترام، بر اساس ماده ۱۳۹ قانون آیین دادرسی مدنی، شهادت شهود باید در جلسه دادگاه و به صورت حضوری اخذ شود و شهادت‌نامه محضری جایگزین حضور در دادگاه نمی‌شود، مگر اینکه دادگاه به دلیل عذر موجه (نظیر بیماری یا فاصله زیاد) اجازه اخذ شهادت به صورت کتبی یا ویدئوکنفرانسی را صادر کند که در این صورت باید از دادگاه درخواست تجویز این روش را بنمایید. در صورت نیاز به تنظیم لایحه درخواست اخذ شهادت غیرحضوری، بنده در خدمت شما هستم. امیدوارم پاسخ مفید واقع شده باشد.

خیر، شهادت عندالقاضی باید باشد . ولی میتوانند از قاضی استماع شهادت شهود درمحل وی انجام پذیرد.

با سلام
شهادت عند الحاکم معتبر است ولی می توانید از نیابت بهره بگیرید.

سلام اصل بر این است که شهادت باید نزد دادگاه استماع شود و شهادت‌نامه محضری به‌تنهایی معمولا جایگزین ادای شهادت در دادگاه نیست؛ زیرا قاضی باید امکان پرسش از شاهد و ارزیابی مستقیم اظهارات او را داشته باشد. با این حال، اگر شاهد به علت بعد مسافت یا عذر موجه قادر به حضور نباشد، می‌توانید از دادگاه درخواست کنید که نیابت قضایی به دادگاه محل اقامت شاهد اعطا شود تا شهادت وی در آن مرجع اخذ و صورتجلسه به دادگاه رسیدگی‌کننده ارسال گردد. شهادت‌نامه تنظیم‌شده در دفترخانه می‌تواند به عنوان قرینه و مؤید مطرح شود، اما معمولا ارزش و اعتبار آن به اندازه شهادت استماع‌شده توسط مرجع قضایی نیست. بنابراین بهترین راهکار، درخواست نیابت قضایی برای استماع شهادت شاهد سوم است.

سلام

شهادت عندالحاکم معتبر است.

شهادت نامه محضری را نمیتوان جایگزین ادای شهادت نزد دادگاه نمود

در صورتی که امکان حضور شاهد به دلیل طولانی بودن مسافت یا عذر موجه وجود نداشت می‌توان از دادگاه درخواست اخذ شهادت از طریق نیابت قضایی در محل اقامت شاهد یا استماع وی به روش‌های قانونی دیگر را درخواست نمود.

بهترین و رایج ترین راهکار ارائه لایحه دایر بر خواسته نیات قضایی به جهت استماع شهادت شهود مبنی بر دلایل موجه عدم امکان حضور شاهد است.

شهادت‌نامه محضری به عنوان قرینه مورد استناد قرار می گیرد و لزوما ارزش شهادت قضایی را ندارد.

بادرود
سند عادی برای ابرا مورد پذیرش نیست گاها در رویه دادگها سند رسمی نیز مورد پذیرش نیست

ببنید شهادت محضری با شهادت حضوری برابری نمیکنه و خب بستگی به نظر قاضی داره ممکنه قاضی شهادت محضری رو بدون ادای شهادت حضوری قبول کنه

در موارد اینچنینی اگر قاضی صلاح بداند منع قانونی وجود ندارد

با سلام
شهادت عندالحاکم معتبر است.

خیر
شهادت معتبر فقط در محضر دادگاه است
حتی به نظر بنده قرینه مثبتی هم نخواهد داشت زیرا این تصویر را ایجاد میکند که فرد از ادای سوگند می‌ترسد که ظن دروغ را افزایش می‌دهد

با درود شهادت نامه محضری را نمیتوان جایگزین ادای شهادت نزد دادگاه نمود در صورتی که امکان حضور شاهد به دلیل طولانی بودن مسافت یا عذر موجه وجود نداشت می‌توان از دادگاه درخواست اخذ شهادت از طریق نیابت قضایی در محل اقامت شاهد یا استماع وی به روش‌های قانونی دیگر را درخواست نمود شهادت‌نامه محضری به عنوان قرینه مورد استناد قرار میگیرد و لزوما ارزش شهادت قضایی را ندارد.

درود خیر
شهادت میبایست عندالحاکم باشد.
شهادت محضری، شهادت خارج از دادگاه بوده و مولفه ایی از قرائن محسوب میشود

بسم تعالی
شهادت نامه محضری را نمیتوان جایگزین ادای شهادت نزد دادگاه نمود در صورتی که امکان حضور شاهد به دلیل طولانی بودن مسافت یا عذر موجه وجود نداشت می‌توان از دادگاه درخواست اخذ شهادت از طریق نیابت قضایی در محل اقامت شاهد یا استماع وی به روش‌های قانونی دیگر را درخواست نمود شهادت‌نامه محضری به عنوان قرینه مورد استناد قرار میگیرد و لزوما ارزش شهادت قضایی را ندارد.

با سلام
بدوا شهادت محضری اخذ و به همراه لایحه و‌ذکر تعذر شاهد از حضور از مقام قضایی درخواست کنید در صورت ضرورت دستور اعطای نیابت به حوزه قضایی محل سکونت شاهد صادر گردد.

سلام
در رویه موجود غالبا حضور شاهد نزد مقام قضایی الزامی است و در مواردی خاص بستگی به نظر مقام قضایی ممکن است شهادت نامه محضری مورد پذیرش واقع گردد ولی احتمال آن ضعیف است.

با درود شاهد سوم بدلیل بعد مسافت معذور از حضور در دادگاه بعنوان شاهد هستند ولیکن ارائه شهادت نامه محضری کفایت نمی کند در نتیجه با اعطای نیابت به دادگاه محل اقامت شاهد سوم و ادا شهادت مشکل مرتفع خواهد شد.

پاسخ توسط یکی از وکلای بنیاد وکلا

سلام شما شهادت محضری اخدنمایید و بعد طی لایحه با پیوست این مدرک تقاضای نیابت قضایی به دادگاه محل اقامت شاهد نمایید

سلام، اصولا شهادت نامه محضری پذیرفته نمی شود و شاهد بایستی در محضر دادگاه حاضر شود...

سلام
متاسفانه خیر حضور شاهد برای ادای شهادت الزامی است و برای حل مشکل بعد مسافت می‌توانید از مقام قضایی تقاضا نمایید که با نیابت قضایی شهادت شاهد مربوطه را در محل اقامت وی استماع نماید

درود بر شما
شاهد می بایست در دادگاه و نزد قاضی شهادت دهد

خیر، شهادت‌نامه محضری به طور معمول جایگزین ادای شهادت نزد دادگاه نیست. در صورت عدم امکان حضور شاهد به دلیل بعد مسافت یا عذر موجه، می‌توان از دادگاه درخواست اخذ شهادت از طریق نیابت قضایی در محل اقامت شاهد یا استماع وی به روش‌های قانونی دیگر را نمود. شهادت‌نامه محضری صرفا می‌تواند به عنوان قرینه مورد استناد قرار گیرد و لزوما ارزش شهادت قضایی را ندارد..

سلام.خیر، اصولا شهادت‌نامه محضری جایگزین شهادت در دادگاه نیست؛ زیرا دادگاه باید امکان احراز هویت، شرایط شاهد و طرح سؤال از وی را داشته باشد.
با این حال، می‌توانید شهادت‌نامه محضری را به عنوان قرینه و مؤید ارائه کنید و از دادگاه درخواست نیابت قضایی یا استماع شهادت شاهد در محل اقامت وی را داشته باشید. تصمیم نهایی در این خصوص با دادگاه رسیدگی‌کننده است.

خیر، شهادت‌نامه محضری به طور معمول جایگزین ادای شهادت نزد دادگاه نیست. در صورت عدم امکان حضور شاهد به دلیل بعد مسافت یا عذر موجه، می‌توان از دادگاه درخواست اخذ شهادت از طریق نیابت قضایی در محل اقامت شاهد یا استماع وی به روش‌های قانونی دیگر را نمود. شهادت‌نامه محضری صرفا می‌تواند به عنوان قرینه مورد استناد قرار گیرد و لزوما ارزش شهادت قضایی را ندارد.

با سلام خیر حضور شاهد برای ادای شهادت ضروری است..

سلام
اصولا نیاز به شهادت حضوری است ولی به نظر قاضی بستگی دارد.

سلام و وقت بخیر
ببنید اصولا شاهد باید در دادگاه حاضر بشه ، و حداقل به دادگاه دیگه نیابت داده بشه تا دادگاه دیگه شهادت رو اخذ کند .
ولی شما با قاضی شعبه صحبت کنید در صورت قبول ایشان ، ارائه ی سند رسمی هم میتونه مفید واقع شود .

پاسخ توسط یکی از وکلای بنیاد وکلا

با سلام
خیر کفایت نمی کند.

سلام بر اساس قانون اصل بر این است که شهادت در محضر مرجع قضایی استماع گردد ولی اگر شهادتنامه رسمی که در دفترخانه اسناد رسمی تنظیم شده است به دادگاه ارائه گردد قاضی می تواند دستور بدهد که شاهد در محضر دادگاه حاضر و شهادت استماع گردد

سلام، بستگی به نظر قاضی دارد و اصولا نیاز به ادای شهادت حضوری است.

با سلام
اصل بر حضور شاهد در دادگاه است و شهادت‌نامه محضری به‌تنهایی جایگزین شهادت حضوری نیست؛ مگر با پذیرش قاضی و در صورت عدم امکان حضور، به‌عنوان اماره و قرینه قابل استناد خواهد بود.

سلام کاربر گرامی باید در حضور قاضی باشد

سلام عرض ادب قاضی ملزم به پذیرش آن نیست، زیرا اصل بر استماع شفاهی شهادت در جلسه دادرسی است.

یکی از شرایط شهادت صحیح این است که در محضر دادگاه انجام شود. البته در برخی موارد که امکان حضور شاهد نیست، شهادت بر شهادت نیز معتبر است.

با سلام و عرض ادب ،اصولا خیر اما تصمیم با دادگاه هست

با سلام
تصمیم با مقام قضایی است ، حضورا پیگیری کنید که آیا حضور دو شاهد کافی است .

با سلام بستگی به نظر قاضی دادگاه دارد

سلام
توصیه می شود به صورت حضوری انجام گردد

درود بستگی به نظر قاضی دارد و یکی از شرایط شهادت صحیح این است که در محضر دادگاه انجام شود

درود و احترام. یکی از شرایط شهادت صحیح این است که در محضر دادگاه انجام شود. البته در برخی موارد که امکان حضور شاهد نیست، شهادت بر شهادت نیز معتبر است. موفق باشید.

سلام


بسته به نظر قاضی است و اصولا نیاز به ادای شهادت حضوری است

باسلام
تصمیم با مقام رسیدگی میباشد.

درود بر شما ؛
خیر، در اغلب موارد شهادت نامه محضری جایگزین ادای شهادت در دادگاه نمی شود. گواهی امضا در دفترخانه صرفا انتساب امضا را تقویت می کند، اما دادگاه برای احراز شرایط شهادت، از جمله اهلیت شاهد، نبودن نفع شخصی، نحوه اطلاع، و امکان طرح پرسش از شاهد، معمولا حضور شاهد و ادای سوگند را لازم می داند.

مطابق قانون آیین دادرسی مدنی، شهادت باید در دادگاه و تحت رسیدگی قاضی اخذ شود و دادگاه اختیار دارد شاهد را احضار کند و از او تحقیق نماید. همچنین اگر شاهد در محل دیگری باشد، راهکار قانونی و مورد پذیرش رویه، نیابت قضایی برای استماع شهادت در دادگاه محل اقامت شاهد است، یا در صورت فراهم بودن زیرساخت، استماع از طریق سامانه های الکترونیکی قضایی با تشخیص دادگاه. در این چارچوب، شهادت نامه محضری نهایتا می تواند اماره و قرینه باشد، نه دلیل کامل شهادت.

راهکار عملی این است که از دادگاه تقاضای صدور نیابت قضایی به دادگاه محل اقامت شاهد سوم برای اخذ شهادت کنید، و همزمان اگر دادگاه موافقت کند درخواست استماع برخط را مطرح نمایید. برای تنظیم دقیق درخواست نیابت و نحوه صورت بندی آن، باید متن ابراء مهریه، نحوه تنظیم سند عادی، نتیجه کارشناسی خط، و نسبت و نفع احتمالی شهود بررسی شود.

اگر بفرمایید پرونده در کدام شهر رسیدگی می شود و شاهد سوم در کدام شهر ساکن است، و نیز آیا دادگاه تاکنون قرار استماع شهادت صادر کرده یا صرفا معرفی شاهد خواسته، متن درخواست آماده و قابل ثبت در پرونده را به شما می دهم، یا اگر مایل باشید در تماس کوتاه، راهبردی که بیشترین شانس پذیرش نزد قاضی دارد را بر اساس جزئیات پرونده تنظیم می کنم.
⚖️ درمسیر قانون ، اجرای عدالت و احقاق حقوق همواره پاسخگوی شما هستم. ⚖️

باسلام در صورت موافقت مقام قضائی امکان پذیر است

مشاوره‌های حقوقی مرتبط

۱۲,۶۳۲ مشاوره حقوقی مهریه تا کنون در بنیاد وکلا پاسخ داده شده
۲,۸۵۶ وکیل مهریه آماده ارائه خدمت در بنیاد وکلا