بنیاد وکلا
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا بعد از ضرب و شتم شوهر در جریان اجرای حکم تمکین، ناشزه بودن من لغو می‌شود؟

پرسیده شده
۴۷ پاسخ ۳۳۵

حکم تمکین به نفع شوهرم صادر شد. ابتدا از رفتن امتناع کردم و قاضی مرا ناشزه اعلام کرد، اما بعد اعلام آمادگی کردم و با مأمور اجرا به عنوان تمکین به منزل رفتم. شوهرم گوشی و کیفم را گرفت، در را قفل کرد و شروع به کتک زدن من کرد. مادرم که جواب تماس‌هایش را نگرفتم، با کلانتری تماس گرفت و مأموران آمدند. گزارش ضرب و شتم توسط مأمور کلانتری تنظیم شد. این گزارش را به پرونده تمکین ارائه دادم. حال می‌خواهم بدانم آیا قاضی با این مدرک، حکم ناشزگی را لغو می‌کند؟ همچنین شوهرم ادعا کرده که من خودم خانه را ترک کرده‌ام و قاضی دستور داده گزارش ترک منزل بیاورد. آیا کلانتری می‌تواند جداگانه گزارش دیگری در این خصوص بنویسد؟

۴۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام اگه ثابت بشه برای تمکین رفتید، ولی به خاطر کتک خوردن مجبور شدید خونه رو ترک کنید، گزارش کلانتری می‌تونه ناشزه بودن شما رو منتفی کنه. درباره گزارش ترک منزل هم، کلانتری فقط واقعیت رو گزارش می‌کنه و تصمیم نهایی با قاضیه.

گفتگو با وکلای آنلاین ۱۲ وکیل آنلاین
پیشنهاد بنیاد وکلا
آنلاین
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار خانواده قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک شرکت و کسب‌وکار ثبت اسناد و املاک قرارداد و تعهدات بانکی و مطالبات
شروع قیمت از
۸۴۰,۰۰۰ تومان
۶۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
خانواده قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم ملکی و املاک بانکی و مطالبات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۶۰,۰۰۰ تومان
۵۵۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۶۶۰,۰۰۰ تومان
۵۴۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
بانکی و مطالبات خانواده ملکی و املاک قرارداد و تعهدات کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
شرکت و کسب‌وکار ملکی و املاک خانواده داوری و حل اختلاف قرارداد و تعهدات
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک دیوان عدالت اداری کار و تأمین اجتماعی خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۵۰۰,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۵۸۰,۰۰۰ تومان
۴۷۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک ارث و وصیت بانکی و مطالبات خانواده داوری و حل اختلاف خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۷۲۰,۰۰۰ تومان
۵۹۸,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ارث و وصیت ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده داوری و حل اختلاف
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۹,۰۰۰ تومان
پیشنهاد بنیاد وکلا
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۶۰۰,۰۰۰ تومان
۴۹۸,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک بانکی و مطالبات کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خانواده
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۴۰۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک بانکی و مطالبات کیفری و جرایم خانواده ثبت احوال و هویت
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۳۹۸,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک بانکی و مطالبات کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خانواده
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۵۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم قرارداد و تعهدات خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۵۰,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۵۰,۰۰۰ تومان
ملکی و املاک ارث و وصیت بانکی و مطالبات خانواده خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۳۹۹,۰۰۰ تومان
آنلاین
بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم جرایم علیه اشخاص ملکی و املاک خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۸۰,۰۰۰ تومان
۴۰۰,۰۰۰ تومان
ملکی و املاک بانکی و مطالبات کیفری و جرایم خانواده
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان
ملکی و املاک بانکی و مطالبات خانواده کیفری و جرایم جرایم علیه اموال خودرو و حمل‌ونقل
شروع قیمت از
۴۲۰,۰۰۰ تومان
۳۴۹,۰۰۰ تومان

باسلام
از طریق ارسال اظهارنامه درخواست تهیه و معرفی مسکن نمایید.

بله، گزارش ضرب‌وشتم می‌تواند به رفع اثر از نشوز کمک کند؛ و کلانتری برای ادعای ترک منزل، فقط بر اساس مشاهده یا ثبت واقعی خود گزارش می‌دهد، نه به‌صرف درخواست شوهر.

بله، اگر ثابت شود شما برای اجرای حکم تمکین به منزل رفته‌اید و شوهر با ضرب‌وجرح یا رفتار غیرمتعارف ادامه زندگی را غیرممکن کرده است، امکان دارد آثار ناشزه بودن از آن تاریخ به بعد از بین برود. گزارش کلانتری و سایر ادله در این خصوص مؤثر هستند، اما تصمیم نهایی با قاضی است.
درباره ادعای ترک منزل، کلانتری فقط می‌تواند آنچه را شخصا مشاهده کرده یا بر اساس مراجعه و گزارش همان زمان ثبت شده، صورت‌جلسه کند. کلانتری نمی‌تواند صرفا برای اثبات ادعای شوهر، گزارشی خلاف واقع یا بدون مبنای واقعی تنظیم کند. اگر شوهر مدعی ترک منزل است، باید آن را با دلایل خود اثبات کند.

بادرود
سوال تکراری است دوباره باید همان اقدامات انجام شود

باسلام؛
برای اینکه حکم ناشزه بودن منتفی شود می بایست دادخواست تهیه مسکن جداگانه مبنی بر فقدان امنیت جانی مطرح نمائید.

سلام
گزارش کلانتری مدرک مهمی است اما به‌تنهایی حکم ناشزگی را لغو نمی‌کند؛ قاضی با توجه به کل ادله تصمیم می‌گیرد (پزشکی قانونی را حتما انجام دهید). شوهرتان می‌تواند گزارش ترک منزل بگیرد، ولی آن گزارش به‌تنهایی برای اثبات ادعایش کافی نیست.

عرض سلام
شما باید ابتدا به دلیل نبود امنیت جانی دادخواست تهیه مسکن مجزا مطرح نمایید. بعد از صدور حکم از ناشزه بودن خارج می شوید.

نسبت به ضرب و شتم به استناد مدارک و گزارش کلانتری شکایت نمایید و عدم امنیت در منزل مشترک را نیز مطرح نمایید.

پاسخ توسط یکی از وکلای بنیاد وکلا

باید شکایت ضرب و جرح علیه همسرتان نمایید و پس از صدور رای قطعی نسبت به حکم تمکین آماده دادرسی کنید تا ناشزه بودن شما مرتفع گردد

با سلام بله با توجه به حضور شاهد بدوا شکایت کیفری مبنی بر ضرب و جرح عمدی مطرح شود

سلام بله گزارش ضرب وشتم شوهر برای رد دعوی تمکین کافیست

درود .چون صورتجلسه کلانتری تنظیم شده و مادر نیز بعنوان شاخد حضور داشته می توانید ضرب و شتم توسط زوج و عدم امنیت را اثبات کنید و تقاضای تهیه منزل جداگانه بدهید

با سلام
بله، اگر ضرب‌وشتم و ممانعت از زندگی مشترک با گزارش کلانتری و دلایل دیگر اثبات شود، می‌تواند موجب زوال اثر نشوز و بی‌اثر شدن وضعیت ناشزه‌بودن از زمان وقوع آن شود (چون تمکین با وجود عسر و سوءرفتار زوج الزام‌آور نیست).

اما تشخیص نهایی با قاضی است و ممکن است فقط از همان تاریخ به بعد اثر بگذارد، نه لزوما کل حکم قبلی.

در مورد گزارش کلانتری: بله، کلانتری می‌تواند گزارش جداگانه درباره ادعای ترک منزل (بر اساس تحقیقات، اظهارات طرفین و سوابق مراجعه مامور) تنظیم کند، اما این گزارش به‌تنهایی تعیین‌کننده نیست و باید با سایر ادله ارزیابی شود.

باسلام
شما باید شکایت کیفری نموده و در صورت موفقیت و محکومیت همسر خود نسبت به دادنامه تمکین درخواست اعاده دادرسی نموده و آن را نقض نمایید.

سلام در بدو امر ضرب و جرح اثبات شود سپس نشوز منتفی می گردد

با سلام
اثبات ضرب‌وشتم و عدم امنیت جانی، عذر موجه برای ترک منزل محسوب شده و می تواند موجب لغو آثار نشوز و برقراری مجدد حق نفقه شما ‌گردد.

سلام
با وجود اعلام آمادگی و رفتن به منزل ایشان، گواهی نشوز بلااثر شده است

سلام
صرف گزارش کلانتری ملاک نیست در صورت اثبات ضرب و جرح شما ناشزه تلقی نخواهید شد.

سلام، وقت بخیر
اینکه همسرتان نسبت به شما ضرب وشتم انجام داده است و ضرر جانی برایتان ایجاد نموده است با ترک منزل ناشزه تلقی نخواهید شد

با سلام و احترام
نشوز یک حالت متغییر است و با توجه به شرایط فعلی دیگه نیاز به بازگشت شما به منزل وجود ندارد . و با توجه به اینکه گزارش شما مبنی بر ضرب و جرح مقدم بر گزارش شوهر تون مبنی بر ترک منزل هست ، احتمالا به گزارش ایشون توجه نشود .
نکته ی دیگر اینکه صرف دریافت گزارش ضرب و جرح به نظر کافی نمیرسد و مراجعه به پزشکی قانونی یا حداقل مراجعه به درمانگاه لازم می باشد تا به صورت قطعی ضرب و جرح ثابت بشود .

سلام، چنانچه ضرب و جرح اثبات شود ناشزه محسوب نمی شوید..

باسلام در صورت اثبات ضرب و شتم این امکان وجود دارد

باسلام
در صورت وجود خطر جانی و ترک منزل ، نفقه تعلق می گیرد.

سلام ابتدا می‌بایست ابن ادعای شما مبنی بر ضرب و جرح توسط زوج احراز و اثبات گردد باید مشخص گردد که ایا زوج ، شما را منزل اخراج کرده است و یا خیر
شما می توانید اعلام نمایید که از زوج خوف و ترس خواهید داشت،

سلام چنانچه اثبات نمایید ماندن در خانه برایتان ضرر جانی ایجاد میکند. و باوجود ترک منزل نیز مستحق نفقه خواهید بود.

این وضعیت بسیار حساس و پیچیده‌ای است و نیاز به پیگیری دقیق حقوقی دارد. بیایید مراحل را بررسی کنیم:

### لغو حکم ناشزه:
بله، **ضرب و شتم شما توسط همسرتان، به خصوص اگر در جریان اجرای حکم تمکین رخ داده باشد و توسط مامور کلانتری صورت‌جلسه شده باشد، دلیل بسیار محکمی برای لغو حکم ناشزه بودن شماست.**

* **مدرک شما:** صورت‌جلسه کلانتری مبنی بر ضرب و شتم، سند بسیار مهمی است. این صورت‌جلسه نشان می‌دهد که همسر شما به جای تمکین به حکم، مرتکب جرم شده و رفتارش خارج از چارچوب قانونی و اخلاقی بوده است.
* **وظیفه قاضی:** قاضی پرونده تمکین باید این گزارش را بررسی کند. رفتار همسر شما (ضرب و شتم) نه تنها دلیل موجهی برای عدم تمکین شما تلقی می‌شود، بلکه می‌تواند موجبات اثبات جرم نیز برای همسر شما باشد.
* **اثر بر حکم تمکین:** ضرب و شتم، حتی پس از صدور حکم تمکین، می‌تواند نشان‌دهنده عدم وجود شرایط لازم برای زندگی مشترک از سوی مرد باشد و دادگاه را به تجدیدنظر در حکم تمکین یا لغو کامل آن وادارد.

### گزارش ترک منزل:
* **گزارش کلانتری:** گزارش کلانتری در خصوص ضرب و شتم، به تنهایی می‌تواند ادعای ترک منزل توسط شما را رد کند، چون نشان می‌دهد شما در آن زمان قربانی خشونت بوده‌اید و حضور شما در منزل با مامور کلانتری برای اجرای حکم بوده است.
* **گزارش جداگانه:** اگر قاضی دستور «گزارش ترک منزل» داده است، کلانتری ممکن است بر اساس مشاهدات خود (مثلا اگر شما پس از حادثه منزل را ترک کرده باشید) گزارشی بنویسد. اما **گزارش اولیه ضرب و شتم، اولویت بیشتری دارد** و ماهیت حضور شما در منزل را روشن می‌کند.
* **اثبات با شماست:** اگر همسرتان ادعا کند شما منزل را ترک کرده‌اید، بار اثبات این ادعا با اوست. شما با ارائه صورت‌جلسه ضرب و شتم، نشان می‌دهید که دلیل خروج احتمالی شما (اگر صورت گرفته باشد) ناشی از رفتار نادرست همسرتان بوده است.

### توصیه مهم:
۱. **پیگیری در پرونده تمکین:** صورت‌جلسه کلانتری را فورا به شعبه رسیدگی‌کننده به پرونده تمکین ارائه دهید و از قاضی بخواهید آن را مد نظر قرار دهد.
۲. **شکایت کیفری:** به شدت توصیه می‌شود با استناد به صورت‌جلسه کلانتری، **شکایت کیفری جداگانه برای ضرب و جرح** علیه همسرتان در دادسرای مربوطه ثبت کنید. این کار هم به پرونده تمکین شما کمک می‌کند و هم حقوق شما را در قبال تعرض همسرتان پیگیری می‌کند.
۳. **مشاوره با وکیل:** با توجه به پیچیدگی موضوع و حساسیت آن، اکیدا توصیه می‌شود در اسرع وقت با یک وکیل متخصص در امور خانواده مشورت کنید. وکیل می‌تواند با تنظیم لوایح مناسب و پیگیری قانونی، از حقوق شما به بهترین نحو دفاع کند.

**خلاصه:**
ضرب و شتم شما توسط همسرتان، به شرط ثبت شدن در صورت‌جلسه کلانتری، **می‌تواند حکم ناشزه بودن را لغو کند** و حتی علیه همسرتان جرم تلقی شود. گزارش کلانتری در خصوص ضرب و شتم، مهم‌ترین مدرک شماست. حتما از طریق وکیل پیگیری کنید.

سلام وقت بخیر
اگر ضرب و جرح در دادگاه اثبات شود و بیم خطر جانی وجود داشته باشد ملزم به تمکین نخواهید بود

سلام کاربر گرامی در صورت وجود بیم ضرر جانی نشوز منتفی و نفقه به شما تعلق می گیرد.

سلام


در صورت اثبات مراتب نشوز به جهت خوف ضرر جانی لغو خواهد شد

با سلام، در حال حاضر مهمترین کار برای شما اخذ گواهی از پزشکی قانونی در صورت وجود جراحت است. این گواهی را با صورتجلسه کلانتری ضمیمه کرده و شکایت کنید، در صورت داشتن شاهد او را معرفی نمایید (این یک پرونده جداست). در همین اثنا همراه با یک نسخه از این مدارک و شکوائیه خود نزد قاضی که برای شما حکم ناشزه بودن صادر کرده بروید و او را مجاب کنید که علت عدم تمکین شما به خطر افتادن جان شماست. در این زمینه مهارت شما در گفت و گو و اقناع قاضی بسیار موثر حائز اهمیت است.

بهتر است اقدامات زیر را اگر تا کنون انجام نداده اید :
گزارش کلانتری را به طور رسمی در پرونده ارائه کنید.
در صورت وجود آثار جراحت، گواهی پزشکی قانونی اخذ کنید.
در صورت وقوع ضرب و جرح، شکایت کیفری مستقل مطرح کنید.
رونوشت صورتجلسه اجرای حکم تمکین و حضور مامور اجرا را به پرونده ضمیمه کنید.
توضیح دهید که خروج شما ناشی از خشونت و خوف ضرر بوده است.

سلام در وضعیتی که توضیح دادید چند نکته حقوقی مهم وجود دارد:

## ۱. تاثیر گزارش ضرب و شتم بر حکم نشوز
اگر قبلا **حکم تمکین صادر و شما ناشزه اعلام شده باشید**، اما بعدا:

- اعلام آمادگی برای تمکین کرده‌اید،
- با **مامور اجرای احکام به منزل رفته‌اید**،
- و در همان زمان **مورد ضرب و شتم قرار گرفته‌اید** و **گزارش کلانتری تنظیم شده است**،

این موارد می‌تواند برای دادگاه **دلیل بر وجود خوف ضرر بدنی یا سوءرفتار شوهر** باشد.

طبق ماده ۱۱۱۵ قانون مدنی:
اگر زن در یک منزل با شوهر **خوف ضرر بدنی، مالی یا شرافتی داشته باشد**، می‌تواند جداگانه سکونت کند و در این حالت **ناشزه محسوب نمی‌شود**.

بنابراین:
- گزارش کلانتری درباره **ضرب و شتم** می‌تواند **دلیل موجه برای عدم تمکین** محسوب شود.
- قاضی ممکن است بر اساس این مدرک **اثر نشوز را رفع کند** یا **ادامه الزام به تمکین را منتفی بداند**.

اما لغو کامل حکم قبلی معمولا به یکی از این شکل‌ها انجام می‌شود:
- **اثبات تمکین یا آمادگی برای تمکین**
- یا **اثبات عذر موجه برای عدم تمکین (خوف ضرر)**

گزارش کلانتری در اینجا **مدرک مهمی است ولی تصمیم نهایی با قاضی است**.

## ۲. اهمیت حضور مامور اجرا
این نکته خیلی به نفع شماست که:
- **با مامور اجرای احکام برای تمکین رفتید.**

این موضوع نشان می‌دهد:
- شما **قصد تمکین داشته‌اید**،
- و اگر بعدا از منزل خارج شده‌اید، می‌تواند **به دلیل رفتار شوهر** باشد.

اگر در صورتجلسه اجرای حکم این موضوع ثبت شده باشد، **ارزش اثباتی زیادی دارد**.

## ۳. درباره ادعای ترک منزل
شوهر شما گفته که **شما خودتان منزل را ترک کرده‌اید** و قاضی از او خواسته **گزارش ترک منزل بیاورد**.

چند نکته:

- **کلانتری معمولا گزارش ترک منزل صادر نمی‌کند** مگر اینکه:
- در همان زمان **اعلام مفقودی یا گزارش رسمی ثبت شده باشد**،
- یا ماموران **در صحنه حضور داشته باشند**.

بنابراین:
- اگر **هیچ گزارش رسمی قبلی وجود نداشته باشد**، معمولا کلانتری **نمی‌تواند برای گذشته گزارش ترک منزل صادر کند**.
- نهایتا ممکن است **اظهارنامه یا ادعای شوهر** ثبت شود، نه یک گزارش واقعی مامور.

## ۴. کاری که بهتر است انجام دهید
برای قوی‌تر شدن موقعیت شما:

- **گواهی پزشکی قانونی از ضرب و شتم بگیرید** (اگر هنوز امکانش هست).
- **کپی گزارش کلانتری** را در پرونده بگذارید.
- اگر مامور اجرا حضور داشته، **صورتجلسه اجرای حکم تمکین** را هم ارائه دهید.
- اگر امکان دارد **شکایت ضرب و جرح علیه شوهر ثبت کنید**.

این کارها می‌تواند:
- نشوز را **بی‌اثر کند**،
- و حتی در آینده برای **عسر و حرج یا طلاق** هم مؤثر باشد.

## ۵. نکته مهم در پرونده شما
از نظر قضایی، مهم‌ترین بخش پرونده شما این است:

- **شما برای تمکین رفته‌اید**
- اما **بلافاصله مورد خشونت قرار گرفته‌اید**

اگر این موضوع برای قاضی محرز شود، معمولا **ادامه الزام به تمکین منطقی تلقی نمی‌شود**.

.

درود بر شما ؛
ناشزه بودن با ضرب و شتم خودبه خود لغو نمی شود، اما با اثبات عذر موجه و خوف ضرر بدنی و عدم امنیت در منزل، اثر حکم تمکین برای آینده از بین می رود و امکان مطالبه نفقه از زمان اعلام آمادگی برای تمکین تقویت می شود.

مبنای حقوقی، ماده ۱۱۱۵ قانون مدنی است، اگر بودن با شوهر در یک منزل متضمن خوف ضرر بدنی یا مالی یا شرافتی برای زن باشد زن می تواند مسکن جداگانه اختیار کند و در این صورت تا وقتی که در بازگشت معذور است نفقه بر عهده شوهر خواهد بود, همچنین مواد ۱۱۰۲ و ۱۱۰۸ قانون مدنی در بحث نفقه و تمکین, و برای پیگیری ضرب و جرح مواد ۶۱۴ و ۶۱۷ قانون مجازات اسلامی تعزیرات حسب مورد.

اقدام راهبردی, همزمان سه مسیر را جلو ببرید, یک, شکایت ضرب و جرح و مطالبه دیه با ارجاع به پزشکی قانونی, گزارش کلانتری به تنهایی کافی نیست و نظر پزشکی قانونی وزن اصلی را دارد, دو, دادخواست الزام شوهر به تهیه مسکن امن و منع تعرض و مزاحمت, و در صورت تداوم خطر دادخواست طلاق به علت عسر و حرج با استناد به ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی و ادله ضرب و جرح, سه, در پرونده تمکین لایحه بدهید که شما تمکین را با اجرای احکام آغاز کرده اید, سپس به علت خوف ضرر موضوع ماده ۱۱۱۵ قادر به ادامه زندگی مشترک در آن منزل نیستید و خروج شما ترک منزل محسوب نمی شود.

درباره ادعای ترک منزل, کلانتری گزارش را بر مبنای مشاهدات و اظهارات همان زمان می نویسد, اگر در همان عملیات ورود ماموران وضعیت قفل کردن در, گرفتن گوشی و کیف, آثار ضرب و جرح, و نحوه خروج شما ثبت شده باشد همان گزارش بهترین سند است, کلانتری معمولا گزارش جدیدی به عنوان ترک منزل در تاریخ دیگر بدون ماموریت و مشاهده مستقیم تنظیم نمی کند, اما می تواند گواهی حضور ماموران, زمان مراجعه, و اظهارات طرفین را در قالب صورتجلسه تکمیلی یا پاسخ استعلام مرجع قضایی اعلام کند.

نتیجه عملی, شما برای لغو عنوان ناشزگی باید ثابت کنید که ابتدا برای تمکین حاضر شده اید و سپس به دلیل خوف ضرر بدنی ادامه تمکین ممکن نبوده است, در این حالت دادگاه معمولا حکم به الزام به تمکین را غیرقابل اجرا یا متوقف می داند و نفقه را از زمان وجود عذر موجه قابل مطالبه می شمارد, ولی نفقه ایام امتناع اولیه غالبا قابل برگشت نیست مگر اثبات شود همان زمان هم عذر موجه داشته اید.

برای اینکه دقیق و قابل اتکا راهنمایی کنم, فقط این چند نکته را بفرمایید, تاریخ صدور حکم تمکین و تاریخ مراجعه شما با مامور اجرا چه روزی بوده, آیا صورتجلسه اجرای حکم تنظیم شده, آیا پزشکی قانونی رفته اید و نظریه دارید, و در گزارش کلانتری به قفل کردن در و گرفتن گوشی و کیف تصریح شده است؟

بله، گزارش ضرب و شتم مستند محکمی برای اثبات عدم امکان ادامه تمکین به دلیل رفتار غیرمتعارف همسر است و قاضی احتمالا حکم ناشزگی را لغو می‌کند. کلانتری نمی‌تواند برخلاف واقعیت دو گزارش متضاد (ضرب‌وجرح و ترک منزل) صادر کند؛ درخواست همسرتان تاثیری در اعتبار گزارش موجود ندارد.

سلام
در صورت وجود بیم ضرر جانی نشوز منتفی و نفقه به شما تعلق می گیرد.

با سلام
در صورتی که اثبات نمایید ماندن در خانه برایتان ضرر جانی ایجاد میکنه
باوجود ترک منزل نیز مستحق نفقه خواهید بود

پاسخ توسط یکی از وکلای بنیاد وکلا

سلام
با گزارش پلیس باید حکم تمکین شما تغییر و مشمول نفقه میشوید

پس از مراجعه به منزل عنوان ناشزه به شما اطلاق نمی‌شود و نیازی به استناد به ضرب و شتم نیست
اگر آقا مجددا دعوی الزام به تمکین طرح نمود، با گزارش ضرب و شتم به عدم حسن معاشرت و بیم و خوف جانی استناد نمایید

پاسخ توسط یکی از وکلای بنیاد وکلا

با سلام
چنانچه خوف زیان جانی احراز گردد نشوز منتفی و نفقه پابرجاست.

بله اگر اثبات شود وبه دادگاه اعلام شود ناشزه لغومیشود

با سلام
در صورت اثبات وجود خوف و ضرر جانی شما در صورت ترک منزل نیز مستحق نفقه خواهید بود

باسلام در صورت اثبات ضرب و شتم می توانید نسبت به حکم تمکین اقدام کنید؛ در خصوص نوع اقدام مشورت بگیرید

درود ابتدائا شما باید اثبات کنید که بودن در آن منزل برای شما خوف جانی دارد. در این صورت نیاز به تمکین و زندگی مشترک در یک خانه ندارید و نفقه شما هم پابرجا خواهد بود

باید اثبات کنید که بودن در آن منزل برای شما خوف جانی دارد. در این صورت نیاز به تمکین و زندگی مشترک در یک خانه ندارید و نفقه شما هم پابرجاست.

شما باید اثبات کنید که بودن در آن منزل برای شما خوف جانی دارد. در این صورت نیاز به تمکین و زندگی مشترک در یک خانه ندارید و نفقه شما هم پابرجاست. موفق باشید.ـــــ

درود و احترام. شما باید اثبات کنید که بودن در آن منزل برای شما خوف جانی دارد. در این صورت نیاز به تمکین و زندگی مشترک در یک خانه ندارید و نفقه شما هم پابرجاست. موفق باشید.

مشاوره‌های حقوقی مرتبط

۳,۴۰۷ مشاوره حقوقی الزام به تمکین تا کنون در بنیاد وکلا پاسخ داده شده
۲,۸۵۶ وکیل الزام به تمکین آماده ارائه خدمت در بنیاد وکلا