آیا این تبصره رسمیت و سندیت داره؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۰۸ #74299883

وقتتون بخیر
من ۲ سال پیش مقداری پول به عنوان قرض به مادرم دادم، و ایشون چون پولی نداشتن که برگردونن، بجای اون یه قطعه زمینی بهم داد که ارث پدری ایشون بوده، حال قصد فروش این زمین رو دارم، که متوجه شدم مثل اینکه در قولنامه هایی که پدربزرگم بابت تقسیم زمین ها به بچه هاش میداده ذکر کرده که خرید و فروش این زمین ها فقط بین بچه ها باید انجام بشه و نباید کسی غیر از اعضای این خانواده مالک بشوند
تکلیف من چیه؟!

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

چنین شرطی باطل است معامله یا قرارداد ،وصیعت نامه باید دارای شرایط ذیل باشد بر اساس ماده ۱۹۰ قانون مدنی «برای صحت هر معامله شرایط ذیل اساسی است:

قصد طرفین و رضای آنها.
اهلیت طرفین.
موضوع معین که مورد معامله باشد.
مشروعیت جهت معامله.
بنا بر این چنین شرطی که وراث نتوانند ماترکه خودرا به افراد دیگر بفروشند باطل است با عث بطلان وصیت نامه شده و از طرفی میتوان از دادگاه اقدام قانونی لازم بر همین اساس انجام شود

با سلام
طبق وصیت یا شرط پدربزرگ ، فقط خرید و فروش منع شده اما هبه و صلح اشاره ای نشده است میتوانید از این طریق اقدام بفرمایید
و نیز مادر شما میتواند سهم خود را به خواهر و برادر خود فروخته و ثمن ان را به عنوان بدهی خود به شما پرداخت نماید

سلام. می توانید بچه های مرحوم راضی کنید. با این تفسیر که مگر بچه های مرحوم تا ابد که زنده نیستند که ملک فقط در دست آنها باشد. با مرگ هر کدام به اجبار به ورثه منتقل می شود.. شاید هدف مرحوم حفظ اموال در بین افراد خانواده باشد که با انتقال آن به شما هم که جزئی از افراد خانواده هستید انتقال طبق شرط پدربزرگ شما صورت گرفته است۲_در صورت عدم موافقت در دادگاه شکایت کنید. الزام به تحویل مبیع و الزام به تنظیم سند..

با توجه به اینکه وصی صرفا خرید و فروش را منع کرده باشد شما می توانید صلح یا هبه کنید.

با سلام و احترام
از اعضای خانواده درخواست خرید زمین را کنید
اگر قبول نکردند از دادگاه الزام ایشان را بخواهید و در نهایت به حکم دادگاه اقدام به فروش کنید