چگونه از کارفرما بابت حق و حقوق شکایت نمایم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۸۳ #74226071

با سلام و عرض ادب و احترام
بنده در یک شرکت پیمانکاری به مدت ۱۶ ماه مشغول بکار بودم عیدی و سنوات خود را دریافت کرده ام (البته بصورت تعداد روزهای حضور در کارگاه محاسبه شده)و کلا حق و حقوق ماهانه را بصورت دستمزدی حساب کرده بدین صورت که به ازای ۲۷ روز حضور در کارگاه‌حقوق کامل بود، در غیر اینصورت به ازای هر روز کارکرد از حقوقمان کم میشد.کارفرما به دلخواه خود کارگاه را چند روز تعطیل میکرد و حقوق آن روزها رو حساب نمیکرد، بعنوان مثال عید‌سال ۹۶ بمدت ۱۸ روز کارگاه را تعطیل و حقوق اون روزهارو نداد. در ضمن چیزی بعنوان مرخصی نداشتیم و در صورت عدم حضور در کارگاه حتی با داشتن برگه مرخصی از حقوقمان کم میشد.در ضمن حق بیمه‌بصورت حداقلی واریز شده.

مشاوره حقوقی اداره کار
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بامراجعه به اداره کار نسبت به الباقی مطالبات خویش اقدام کنید

با درود تعطیلی ۱۸ روزه عید قانونی نیست و شما استحقاق حقوق روزهای یاد شده را دارید ضمنا با توجه میزان دستمزد واقعی شما کارفرما بایستی حق بیمه پرداخت نماید. و طبق قانون کار مرخصی استحقاقی سالانه کارگران با استفاده از مزد و محاسبه چهار روز جمعه، جمعا یک ماه است. سایر روزهای تعطیل جزو ایام مرخصی محسوب نمی‌شود و برای کار کمتر از یک سال مرخصی مزبور به نسبت مدت کار انجام یافته محاسبه می‌شود. و در مورد کارگران "مشاغل سخت و زیان‌آور" قانون‌گذار مرخصی سالیانه را پنج هفته در نظر گرفته که استفاده از این مرخصی حتی الامکان در دو نوبت در پایان هر شش ماه کار صورت می گیرد.

میتوانید شکایت خود را از طریق اداره کار مطرح و پیگیری نمایید .

با سلام ووقت بخیر
شعبه بیمه گذار تامین اجتماعی خود را پیدا کنید. (مرکز بیمه تامین اجتماعی شما ارتباط مستقیمی‌ با اداره کار و امور اجتماعی دارد)
به اداره کار مربوطه بروید و از واحد ارجاع آن یک نامه برای شعبه بیمه گذارتان بگیرید. و اقدامات حقوقی خودرا به طرفیت کارفرما انجام دهید .