مسئولیت پرداخت این مبالغ زیان اصل سرمایه و سود علی الحساب سرمایه گذار بر عهده فاعل است؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱۸۶ #71491063

ضمن عرض سلام
آیا در صورتیکه یک قرارداد تجاری که مابین سرمایه گذار و فاعل منعقد شده به ضرر منجر شود ولی سرمایه گذار تقاضای دریافت کامل اصل سرمایه و سود علی الحساب مشخص شده در قرارداد را داشته باشد ( که با پیش بینی سودآور بودن فعالیت نوشته شده اما در عمل سودی به دست نیامده و بخشی از اصل سرمایه نیز به زیان منجر شده است)
اولا: مسئولیت پرداخت این مبالغ (زیان اصل سرمایه و سود علی الحساب سرمایه گذار) بر عهده فاعل است؟
ثانیا: دریافت چنین سودی برای سرمایه گذار (با علم و اطلاع از زیان ده بودن موضوع سرمایه گذاری) در حکم ربا است یا خیر؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام..
در اینخصوص بنظر می رسد که موضوع مطروحه قرارداد مضاربه بوده که در اینصورت به لحاظ وجود سود یک طرفه باطل بوده و در صورتیکه سود مشخص بر آن معین گردیده باشد در آنصورت جزد قرارداد ربوی محسوب خواهد گردید..
موفق باشید..

اگر مقصود دوطرف قرارداد مضاربه باشد بلحاظ یک طرفه بودن سود باطل است . اگر سود مشخص تعیین شده قرارداد ربوی است

ظاهرا موضوع شما قرارداد مضاربه بوده که با این وصف قرارداد با لحاظ سود یک طرفه باطل است و از طرفی چنانچه سود مشخص تعیین شده باشد قرارداد ربوی خواهد بود

باسلام طبق قرارداد عمل میشود ولی اگر عنوان قراردادشما مضاربه باشد این شرط باطل خواهد بود

سلام . اگر قرارداد مضاربه باشد قرارداد باطل است چون امکان چنین شرطی خلاف ذات عقد مضاربه می باشد و باید سرمایه گذار و عامل در سود و زیان شریک باشند اما اگر یک عقد تابع ماده ده قانون مدنی باشد بنظر می رسه اگر عمل تجاری در آن قید شده ربا نیست