مگر در ملک مشاعی می شود هر کسی برای خود یک ساکن بیاورد بدون اذن شریک دیگر؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۲۶۰ #70282550

سلام من با یک نفر دیگر که اتفاقا وکیل دادگستری است صاحب یک ملک هستیم و در این ملک یک خانواده افغانی ساکن هست و من چون با شریکم اختلاف پیدا کردیم تقاضای خلع ید کردم ولی دادگاه در مرحله تجدید نظر قرار عدم استماع صادر کرده و گفته که این به عنوان نگهبان از سوی شریک من تصرف دارد و این ملک را غصب نکرده مگر در ملک مشاعی می شود هر کسی برای خود یک ساکن بیاورد بدون اذن شریک دیگر؟باتشکر

مشاوره حقوقی خلع ید و تخلیه
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در موارد مربوط به مال مشاعی ویا به اصطلاح شریکی حتما در انجام کارها می بایست با رضایت وهماهنگی هر دو طرف صورت پذیرد چون هر دو در کل ملک به یک اندازه برابری دارند ونباید نظر یک نفر تحمیل گردد مگر توافقی از قبل باشد

سلام
احتمالا دعوای مطروحه ایراد داشته است
شریک شما حق ندارد بدون اذن شا اقدام به تصرف در ملک نماید

با سلام
چنانچه از نامش مشخص است ملک مشاعی بوده و برای ذره ذره آن با شرکاء شریک هستید و لذا بدون اذن و اطلاع شما نمیتواند اقدامی برای این امر نماید

سلام.هر نوع تصرفی در ملک مشاع باید با اذن سایر مالکین مشاعی انجام شود.

سلامدر نخیر در ملک مشاعی بدون اذن سایر مالکین نمشه بهر نحوی تصرف شدلیکن باید تمامی شرکا اذن در تصرف دهند

خیر ملک مشاعی بدون اذن سایر مالکین قابل تصرف نیست لذا باید تمامی شرکا اذن در تصرف دهند

مواد متعددی در قوانین مختلف وجود دارد که استفاده از اموال مشاعی را مستلزم اذن و رضایت تمامی مالکین و شرکا دانسته است . منجمله مواد ۵۷۶، ۵۸۱ و ۵۸۲ قانون مدنی . همینطور بند ۱ ماده ۵۸۸ قانون مدنی صراحتا تصرف در اموال مشترک بدون اذن شرکا را
میسر نمیداند .