آیا وصیت با شهادت قابل قبول هست یا نه؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۳۳۲ #69579532

سلام
چند نفر ادعا دارند که پدر بزرگ من دو ماه قبل از فوتش در صحت و سلامتی جسم و روان وصیت کرده به تقسیم ما ترکش بین وارثینش طبق شرع هیچ نوشته ی نمی نویسند. بعد از سه ماه از فوتش اون چند نفر در شورای روحانیت شهادت میدن که پدر بزرگم این وصیت رو کردن. آیا این وصیت نامه قابل قبول است؟وصیت نامه بعد از سه ماه از فوتش نوشته شده و در زمان وصیت کردن هیچی نوشته نشده

مشاوره حقوقی ارث
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

باسلام اگر شهادت شفاهی مقبول همه وراث باشد معتبرخواهد بود.

در صورت تایید سایرین قبول است

وصیت شفاهی در صورتی معتبر که وراث دیگر ان را تایید کنند والا خیر

درقانون ما وصیت نامه رسمی و وصیت نامه خودنوشت معتبر است
سایر وصیت نامه ها باید تایید تمامی وراث راداشته باشد تا معتبروقابل استناد باشد.

باتوجه به ماده ۲۷۶‌ تا ۲۹۱,قانون امور حسبی وصیت در۵فسم قابل بحث است واگربرابر مواد فوق الذکر تنظیم نشود ارزش قانونی ندارد مگر کل وراث آنرا قبول کند دربحث شما هم وصیت مذکور نمیتواند اعتبار یک وصیت حقوقی راداشته باشد بنابراین اگربعض وراث قبول کند درسهم اون بعض معتبر است واگر همه اون را بپذیرند معتبر است وگرنه کمترین اعتباری را ندارد چرا که مطابق شرایط مقرر در مواد ۲۷۶الی۲۹۱,تنظیم نشده است

مطابق قانون تنها وصیت نامه رسمی و وصیت نامه خودنوشت معتبر بوده و سایر وصیت نامه ها تنها در صورت تایید تمامی وراث دارای اعتبار خواهد بود .

با سلام
پدر بزرگ شما حتی اگر وصیتی در باب ماترک نموده فقط شامل ثلث ماترک میشود