آیا انتقال سرقفلی به غیر مالک ملک امکان پذیر است؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲,۳۸۴ #6792

باسلام و ادب،
احتراماً به عرض می رساند:
اینجانب در 24فروردین سال 91، سرقفلی یکباب مغازه دودهنه را به صورت مبایعنامه از صاحب سرقفلی آن خریداری نمودم.
در 7مرداد همان سال، مالکین ملک قرارداد اجاره نامه عادی سه ساله ای (پشت همان مبایعه نامه) با بنده تنظیم و امضاء نمودند که در بند اول آن ذکر گردیده: «انتقال سرقفلی با رضایت(اجازه) مالک می باشد.»
و بالاخره در 4آبان 91، سند رسمی صلح نامه ای بین صاحب سرقفلی(مصالح) و اینجانب(متصالح) تنظیم گردید که کلیه حقوق ایشان به بنده منتقل شد و مالکین نیز در انتهای سند این انتقال را تنفیذ نمودند ولی در آن هیچگونه شرایطی مبنی بر اجازه مالک در انتقال سرقفلی توسط اینجانب مرقوم نگردیده است.
در 26شهریور93، به تقاضای اینجانب، اجاره نامه ای رسمی بین بنده و مالکین، از اول مهر93، به مدت سه سال تنظیم شده است که در بند3 شروط قید شده : «مستاجر حق واگذاری به غیر را موجر دارد.» که کلمه (موجر) توسط سردفتر در دفترجاری و نسخه بنده اصلاح شده و سردفتر عبارت: «توضیحاً ذیل عدد یک زائد است.» را در سند اینجانب ذکر و جلوی آنرا امضاء کرده و ممهور به مهرهای برجسته و جوهری دفترخانه نموده اند ولی نسخه مالکین اصلاح نشده است.
حال با این توضیحات:
1-آیا انتقال سرقفلی به اجازه مالکین نیازمند می باشد؟
2-اگر جواب خیر است، آیا لزومی به اطلاع رسانی مالکین می باشد؟ اطلاع رسانی به صورت شفاهی باشد یا اظهارنامه ای؟
4-اگر اجازه مالکین لازم نباشد، پس از انتقال سرقفلی به غیر، مالکین می توانند به اسناد قبل از اجاره نامه اخیر، استناد و علیه مالک سرقفلی جدید اقامه دعوی نمایند؟
با تشکر و سپاس فراوان

مشاوره حقوقی سرقفلی
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

هنگامی که مالک ملک خود را با دریافت سرقفلی اجاره می دهد در این جا علاوه بر اینکه حق انتفاع از ملک را به مستاجر می­دهد این امتیاز را هم به وی می دهد که در پایان مدت اجاره بتواند به اقامت خود در محل ادامه دهد و با اجاره بهای متعارف اجاره ادامه داشته باشد ؛ یا اینکه حق تخلیه ملک محل را از خود سلب کند.لذا در صورت پرداخت حق سرقفلی از جانب مستاجر به موجر در هر زمان سرقفلی خود را به شخص ثالثی بفروشد .

موید باشید