آیا قاضی میتواند پرونده ملکی را مختومه کند؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۳۵۹ #66082243

سلام،دو تا سند ۳ دانگ زمین مزروعی از پدربزرگم و برادرش بعد فوتشان پیدا شد که در حال حاضر در وسط شهر واقع شده که بنده و چند نفر دیگر وراث شناخته شدیم و گواهی انحصار وراثت هم گرفتیم چند سال قبل، اما دیروز یه درخواست نوشتیم برای قاضی دادگاه متن درخواست به شرح زیر میباشد
( اینجانب .... مالک پلاک.... تقاضای تعیین ابعاد، مختصات، متراژ، و مکان پلاکم را طبق سند پیوستی دارم ) قاضی بعد از مطالعه درخواستم گفت بزارید من استعلام بگیرم از ثبت اسناد ببینم سند به اسم شماست اگه نباشه پرونده رو مختومه میکنم ( همین درخواست منظورش بود ) گفتم سند به اسم من نیست اما وارث شناخته شدم اینم گواهی انحصار وراثتم گفتم شخصی که فوت میکنه اموالش میرسه به وراثش دیگه قرار نیست که همینجوری بمونه حالا قاضی دادگاه که گفت مختومه میکنم درخواستتون رو، داره تخلف میکنه از نظر قانونی؟ اگه بله که به مقامات مربوطه از ایشون شکایت کنم اگر هم که خیر پس تکلیف زمین بنده چی میشه ثبت اسناد میگه به من مربوط نیست شهرداری میگه برید ثبت اسناد، دادگاه هم که میگه مختومه میکنم؟!!

مشاوره حقوقی ملکی
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام شما ابتدا باید طبق انحصاروراث ان ملک را تقسیم کنید و با مراجعه به اداره ثبت نمایید و بعد هم برای تحدید حدود باید به اداره ثبت بعد از تعیین تکلیف سند ملک مراجعه نمایید و قاضی این پرونده را به جهت عدم صحت اطلاق مختومه می کند.

با سلام
ما ترک متوفی به ورثه خواهد رسید و ورثه مالک شناخته خواهند شد.

به مهر
شما به عنوان مالک اقامه دعوی نموده اید
درحالی که ثبت هنوز شما را بعنوان مالک نمی شناسد

خیر نمیتواندمختومه کند

با سلام..
در خصوص موضوع مطروحه.. اولا: بعید بنظر می رسد که قاضی بخواهد پرونده مذکور را مخت مختومه نماید..
در ثانی: شما با وجود گواهی انحصار وراثت و طبق ماده ۲۲ قانون ثبت، در حال حاضر مالک شناخته می شوید و مجاز به هر اقدامی در خصوص پیگیری پرونده می باشید..
موفق باشید..

با سلام
مطابق ماده ۲۲ قانون ثبت «همین که ملکی مطابق قانون در دفتر املاک به ثبت رسید، دولت فقط کسی را که ملک به اسم او ثبت شده و یا کسی را که ملک مزبور به او منتقل گردیده و این انتقال نیز در دفتر املاک به ثبت رسیده یا این که ملک مزبور از مالک رسمی ارثا به او رسیده یا اینکه ملک مزبور از مالک رسمی ارثا به او رسیده باشد، مالک خواهد شناخت. در مورد ارث هم ملک وقتی در دفتر املاک به اسم وراث ثبت می‏شود که وارث و انحصار آنها محرز و در سهم الارث بین آنها توافق بوده و یا در صورت اختلاف حکم نهایی در آن باب صادر شده است».
بنابراین اصولا قاضی پرونده را مختومه نمیکند

با سلام
مطابق ماده ۲۲ قانون ثبت «همین که ملکی مطابق قانون در دفتر املاک به ثبت رسید، دولت فقط کسی را که ملک به اسم او ثبت شده و یا کسی را که ملک مزبور به او منتقل گردیده و این انتقال نیز در دفتر املاک به ثبت رسیده یا این که ملک مزبور از مالک رسمی ارثا به او رسیده یا اینکه ملک مزبور از مالک رسمی ارثا به او رسیده باشد، مالک خواهد شناخت. در مورد ارث هم ملک وقتی در دفتر املاک به اسم وراث ثبت می‏شود که وارث و انحصار آنها محرز و در سهم الارث بین آنها توافق بوده و یا در صورت اختلاف حکم نهایی در آن باب صادر شده است».
بنابراین اصولا قاضی پرونده را مختومه نمیکند