آیا دست نوشته زیر اعتبار دارد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۵۶۶ #65241640

با سلام و خسته نباشید،
بنده در سال ۹۷ بصورت توافقی از خانومم جدا شدم و قبل از جدایی ۳دانگ از منزل مسکونی که بنامم بود بصورت وکالتی به ایشان واگذار کرد چون سند خانه بخاطر وام در اختیار بانکه والان ارزش خانه بالای یک میلیارده،۳دانگ دیگر بنام خودشان است ۳ دانگ هم بنده بهشون واگذار کردم،
در سال ۹۳ بنده سر موضوعی با خانومم دعوام شد،موضوع این بود که ایشان بنده را از طریق یکی از دوستانشان بصورت تلفنی امتحان کردن و صدای بنده را ضبط کرده بودن و روز دعوا این صدا رو در حضور دوستم و برادرم پخش کردن و گفتن میخوام ببرم به بابات هم نشون بدم و آبروتو بریزم،بنده هم کلی خواهش و التماس میکردم که اینکارو نکن چون پدر من ناراحتی قلبی داره و یه بار بستری شده،ولی ایشون قبول نمیکرد و در آخر گفت فقط به یه شرط اونم اینکه هرچی نوشتم باید قبول کنی و امضا کنی و بنده هم از ترس آبرو و اینکه مشکلی برای پدرم پیش نیاد قبول کردم،
ایشان در متن نسخه نوشتند که ۱۴۰ گرم طلا بهت قرض دادم و باید بعدا بهم پس بدی،درصورتی که هیچوقت اینقدر طلا نداشته و طلاهای سابقشم خودم براش خریده بودم،چون شاغل نبود و اوضاع مالی پدرشم طوریه که بزور خرج خودشو درمیاره،الان روی اون نوشته شکایت کرده،
در ضمن من اول نوشتم قبول دارم بعد ایشون موارد دلخواه خودشو همون لحظه اضافه کرد،
آیا قاضی حق رو به اون میده؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اصولا در متن طلاق توافقی درج می شود که زوجین در آینده نسبت به یکدیگر در آینده ادعایی ندارند لذا می توانید از طلاق توافقی استفاده و عنوان کنید که در تمام موارد توافق صورت گرفته است

با سلام
متاسفانه کار برای شما سخت شده است و صرفا در صورت اثبات اکراه میتوانید از خود دفاع نمایید که در صورت داشتن شهود آنان را به دادگاه معرفی نمایید

با توضیحاتی که ذکر کرده اید احتمال محکومیت شما زیاد است مگر آنکه بتوانید شهودی را معرفی کنید که اکراه شما در امضاء رسید غیر واقعی را در دادگاه تایید نمایند .

بله دست نوشته یک سند عادی است که اعتبار دارد مطابق ‌ماده ۱۲۸۴ قانون مدنی، سند عبارت است از هر نوشته که در مقام دعوی یا دفاع قابل استنادباشد. از طرف دیگر مطابق ‌ماده ۱۲۸۶ همان قانون، سند بر دو نوع رسمی و عادی است. بنابراین اسناد عادی نیز دارای اعتبار و ارزش قانونی می باشند.
ولی شاید بتوانید با اعلام اکراه شرایط درستی آن را زیر سوال ببرید و آن را غیر نافد نمائید
گر شخصی تحت تاثیر تهدید موثر و غیر مجاز پای عقدی نشسته و آن را امضاء کند آن معامله بی اعتبار (نه باطل) خواهد بود. به این تهدید در قانون مدنی اکراه گفته می شود و به کسی که تهدید شده و معامله را انجام دهد، مکره و شخصی که دیگری را تهدید می کند اکراه کننده اطلاق می شود. در این خصوص ماده ۲۰۲ قانون مدنی چنین می گوید: اکراه به اعمالی حاصل می شود که موثر در هر شخصی با شعوری بوده و او را نسبت به جان یا مال یا آبروی خود تهدید کند به نحوی که عادتا قابل تحمل نباشد. البته در مورد اعمال اکراه آمیز، سن و شخصیت و اخلاق و مرد یا زن بودن شخص نیز باید در نظر گرفته شود.

موفق باشید