آیا معامله تلفنی قابل استناد است؟

پرسیده شده
۲۰ پاسخ ۶۸۸ #54568844

قصد فروش کالایی رو داشتم.با شخصی تلفنی صحبت کردم و پشت تلفن بهشون گفتم که بهت میفروشم (فقط تلفنی هیچ معامله ای هنوز اتفاق نیفتاده) چند ساعت بعد ایشون اون کالا رو که هنوز دریافت نکردن و من هم اصلا ندیدمشون و پولی دریافت نکردم رو تلفنی به یکی دیگه میفروشه. من چند ساعت بعد اون رو به یکی دیگه فروختم و پولمم گرفتم حالا این شخص شکایت کرده و میگه من پشت تلفن اوکی رو دادم و باید به ایشون میفروختم آیا معامله ای که پشت تلفن فقط انجام شده قابل استناده؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۲۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بادرودوسلام چنین معامله ای فاقد ارزش و اعتبار می باشد.

با سلام
معامله با ایجاب و قبول حاصل شده و دارای مستندات می باشد در غیر اینصورت معامله ای حاصل نشده .
موفق و پیروز باشید .

بنام ایزد منان
در خصوص قرارداد تلفنی بدون نگارش و تنظیم مفاد و نبودن شهود باری از جهت اقدام و معتبر بودن لحاظ نمیگردد
ولی در برخی موارد هست که شهادت شهود به صورت استماع است و به اصطلاع از قوه سامعه استفاده میگردد که این امر باید در جهت انجام یک تعهد و در راستای تنظیم یک قرارداد صورت بگیرد

اگر بتوانید معامله را اثبات کنید دراینصورت معامله دارای اعتبار می باشد و می توانید به حق خود برسید

با درود..
در اینخصوص انعقاد هر گونه قراردادهایی که مبلغ ثمن‌ و یا نحوه پرداخت در آنها ذکر نگردیده، اصـــولا از اعتـبار لازم و قانونی برخوردار نمی باشند..

باسلام درصورتی که قراردادی درمیان نباشد یا ثمن پرداخت نشده باشد ایجاد حق برای مشتری تلفنی نخواهد کرد.

از نظر قانونی امکان اثبات معامله و انعقاد قرارداد برای طرف مقابل شما وجود ندارد . ولی از باب آثار حقوقی چنین روابطی ، باید گفت معاملات شفاهی نیز مورد قبول و تایید قانونگذار هستند . قبض و اقباض و تعیین دقیق ثمن باید بررسی شود اگر به واقع اظهارات شفاهی شما شرایط کامل یک معامله را داشته و شما به قصد انشاء معامله گفته اید فروختم و ایشان قبول کرده اند که می خرند انصافا عقد بیع شفاهی واقع شده است .