فروش یک باب خانه که جز مستثنیات دین است، باعث خارج شدن آن از مستثنیات دین میشود؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۸۵۴ #53486212

باسلام
سوالی برایم پیش آمده.
بنده یک باب منزل مسکونی در حد عرف و شان خود دارم که طبق تعریف جز مستثنیات دین قرار دارد. بنابراین مالی که جز مستثنیات دین باشد، بنده می توانم هرگونه دخل تصرفی در آن داشته باشم.
پس چرا با فروش آن خانه، ثمن معامله قابل توقیف است؟
چون اگر آن خانه تنها دارایی من باشد و جز مستثنیات دین هم باشد و من به آن خانه نیاز داشته باشم بنابراین به ثمن معامله ناشی از فروش آن نیز نیاز دارم. چون هیچ دارایی دیگری جز آن خانه نداشتم.
ممنونم راهنمایی بفرمایید.

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگرچنانچه جز مستثنیات دین باشد نباید آنرا فروخت

با سلام.
در صورتی که فروش جهت تبدیل به منزل دیگر باشد، مشکلی وجود ندارد ولی وقتی تنها منزل مدیون که به فروش می‌رسد، چون تبدیل به وجه نقد می‌شود قابلیت توقیف دارد.

سلام
با فروش، ملک از مستثنیات دین خارج میشود با این استدلال که اگر شخص تنها همین ملک را دارد و به آن هم نیاز دارد پس دلیلی بر فروش آن نیست.
ولی اگر بتوانید موضوع اول را اثبات کنید توقیف نمیشود.

ملک به عنوان مستثنیات محسوب شده تا از آن به عنوان سرپناه و محل سکنی استفاده شود . اگر فروش ملک برای تبدیل آن بوده و این موضوع را بتوانید به اثبات برسانید امکان توقیف وجه وجود نخواهد داشت البته اثبات این موضوع در دادگاه بسیار مشکل است .

اگر قصد تهیه موضوع نخستین را داشته باشید قابل توقیف نیست.

سلام
تنها خانه ی شما به این دلیل که تنها جایی هست که برای زندگی دارید جزو مستثنیات دین میباشد در صورت فروش از این حالت خارج میشود و ثمن آن قابل توقیف است

با سلام
طبق فرمایش خود شما ، ملکی که جزو مستثنیات دین میباشد و شخص خانه ای جز آن ندارد چرا باید این ملک را بفروش برساند ؟ در حقیقت با فروش این ملک از مستثنیات دین خارج میشود و ثمن آن قابل توقیف میباشد .