دیدن اطلاعات شخصی گوشی چه حکمی دارد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۳۳ #42998817

با سلام. گرفتن رمز گوشی برای ورود به آن و دیدن اطلاعات شخصی گوشی چه مجازاتی دارد؟

مشاوره حقوقی کیفری
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و احترام
بیانات آقای زیولایی محترم از حیث ماهوی جامع و مانع است لذا توضیحات ایشان را مد نظر قرار دهید.
پیروز باشید

سلام
نفوذ به تلفن همراه و دسترسی به اطلاعات آنها چه به قصد اخاذی و چه به قصد کنجکاوی و تفریح هم یک جرم قابل مجازات است؛ فصل یکم قانون جرایم رایانه‌ای تحت عنوان «جرایم علیه محرمانگی داده‌ها و سیستم‌های رایانه‌ای و مخابراتی» ذیل مبحث خود یعنی دسترسی غیرمجاز به این جرم اشاره کرده است؛ ماده ۱ قانون فوق در این‌خصوص مقرر کرده است «هرکس به طور غیرمجاز به داده‌ها یا سیستم رایانه‌ای یا مخابراتی که به‌وسیله تدابیر امنیتی حفاظت شده است دسترسی یابد به حبس از ۹۱ روز تا یک سال یا جزای نقدی از ۵ تا ۲۰ میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد» پس با توجه به اینکه تلفن‎های همراه امروزه نوعی رایانه محسوب می‌شود مجرمان و هکرهای تلفن همراه هم مشمول این قوانین خواهند شد.»