رای غیابی و حضوری چه تفاوتی دارد؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۱۷۵ #35589886

سلام وقت بخیر
رای صادر شده از دادگاه کیفری دو برای یکی از متهمین حضوری بوده و برای یکی دیگر از متهمین غیابی بوده به دلیل اینکه در هیچ یک از جلسات رسیدگی دادسرا و دادگاه حاضر نشده است.
سوال بنده از شما عزیزان این است که رای غیابی و حضوری چه تفاوتی دارد؟ و اینکه الان ۲۰ روز از ابلاغ دادنامه گذشته است و اعتراضی زده نشده باید چه اقدامی از طرف شاکی انجام شود؟

مشاوره حقوقی کیفری
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

رای حضوری قابل تجدید نظر خواهی است لاکن رای غیابی قابل واخواهی و تجدید نظر خواهی است

با درود..
اصولا رای غیابی صادره ظرف ۲۰روز پس از ابلاغ به متهم، قابل واخواهی در همان دادگاه بوده و پس از آن دوباره ظرف ۲۰روز پس از انقضای مهلت واخواهی، قابل تجدیدنظر خواهی در دادگاه تجدیدنظر می باشد..
ولی رای حضوری پس از ابلاغ دیگـر بلحاظ حضوری صادر شدن آن، حق واخواهی نداشـته و فقط ظرف ۲۰روز پس از ابلاغ به متهم، قابل اعتراض و تجدیدنظرخواهی در دادگاه تجدیدنظر می باشد..

رای غیابی قابل رسیدگی مجددا در همان شعبه می باشد ولی حضور فقط قابل اعتراض در شعبه تجدیدنظر صورت می گیرد

درود بر شما
رای غیابی در مهلت مقرر قابل واخواهی است و در صورت واخواهی در همان دادگاه مجددا نسبت به فردی که رای نسبت به او غیابی بوده رسیدگی صورت خواهد گرفت .

درود
رای حضوری فقط قابل تجدید نظر خواهی است حکم غیابی بیست روز علاوه بر فرصت تجدید نظر خواهی فرصت واخواهی در همان دادگاه صادر کننده را دارد.

اونیکه رای غیابی صادرشده ۲۲روز برا واخواهی و۲۲روز برا تجدیدنظر مهلت دارد ازتاریخ ابلاغ واقعی یا اطلاع

سلام اصل بر حضوری بودن احکام دادگاه است در نتیجه غیابی بودن حکم استثنائ است در حکم غیابی سه شرط خوانده یا وکیل وی یا قائم مقام وی در هیچ کدام جلسات حضور نداشته باشند ۲ هیچ گونه لایحه ای نکرده باشند ۳ دادخواست ابلاغ واقعی نشده باشد لذا غیر از این ۳شرط رای حضوری محسوب میشود موفق باشید