عدم پرداخت بیمه و حقوق توافقی توسط کارفرما چگونه قابل پیگیری است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۹۵ #33441755

با سلام.
بنده به مدت ۹ ماه برای یک مجموعه پیمانکاری کار کردم و مبلغ حقوق توافقی بنده به ازای هر ماه کارکرد و با ساعت کار قانونی ۵ میلیون تومان بود. کارفرمای بنده از ابتدا قول پرداخت بیمه رو دادن اما همش امروز و فردا میکردن و گفتن که بخاطر اینکه نمیخوایم مالیات بدیم نمیتونیم بیمه کنیم. ولی اگه مالک پروژه رضایت بده اسامی نفرات رو بهشون میدیم تا شما رو بیمه کنن که اینو هم خیلی امروز و فردا کردن در نعایت گفتن باید ماهی حدودا ۵۰۰ هزار تومن بدید تا بیمه شما رو رد کنن. این مشکل بیمه بود. در مورد حقوق، ایشون با کلی اذیت و آزار بابت نه ماه کارکرد بمن سی و شش میلیون پرداخت کردن و بعد از نه ماه گفتن حقوق توافقیمون پنج تومن نبوده و چهار و پونصد بوده که با احتساب واریزیهامون، فقط چهار میلیون مانده که تا یک ماه دیگه برات واریز میشه. در صورتیکه نه میلیون تومن دیگه مانده و اضافه کاریها و بیمه و عیدی و سنوات رو هم حساب نکردن. این مشکل رو مابقی نفرات هم دارن و حاضر هستن برای شکایت اقدام کنیم. با این تفاسیر، چه کاری باید بکنیم؟ ممنون میشم کمکمون کنید

مشاوره حقوقی اداره کار
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
با فرمایشات شما معلوم میشود قراردادکاری بین شما و کارفرما موجود نیست.شما به همراه کلیه همکارانتان که آماده شکایت و گرفتن حقوق خویش هستند با مراجعه به اداره کار اقدام نمایید و تقاضای حق و حقوق خویش را بنمایید

شما اگر قرارداد کتبی ندارین باید استشهادیه محلی .گزارش ورود خروج به محل کار و فیش های واریزی را جهت اثبات کارگری پیوست دادخواست کنین و همه موارد را در اداره کار مطرح کنین