چطور تقاضای جرح شهود بدهم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳,۹۰۷ #32093657

با سلام محضر شما وکلای بسیار عزیز چنانچه عرض کردم یک نفر شیاد رفته علیه اینجانب شکایت طلب وجه کرده و هیچ دلیلی هم ندارد و فقط میگوید که من دو نفر شاهد دارم یکی پدرش می باشد و دیگری دوستش که شاگردش هم قبلا بود .جالب اینجاست که این آقایان قبل از اینکه علیه بنده شکایت کنند چند ماه پیش به مغازه اینجانب حمله کرده بوده و دستگاههای بنده را شکسته و بنده را کتک کاری کرده بودند و الان در دادگاه کیفری مورد رسیدگی و پیگرد قانونی هستند حال این آقایان جمع شده و برای به دردسر انداختن من ادعا کرده اند که من به آنها بدهکار هستم . حال بنده چطور ادعای جرح شهود کنم . یک یاز شهود که پدر او می باشد و شاهد دیگر هم که بنده علیه او شکایت کرده ام قبلا و الان در حال رسیدگی است و ایشان قبلا شاگرد طرف بوده اند . کمکم کنید .من تنها هستم

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

جرح شهود موردی است که بایستی در آن خصوص مواردی به شما آموزش داده شود تا از آن در روز رسیدگی استفاده نمایید ، یکی از دلایل شما میتوانید استناد به این مورد باشد که شما شاکی شهود در پرونده کیفری دیگری هستید ولی به تنهایی باعث جرح شهود نیست .

داشتن رابطه خویشاوندی جزء موارد جرح شهود محسوب نمی شود . ولی در هر حال ، تشخیص  ارزش و تاثیر شهادت خویشاوندان با دادگاه است و قاضی است که در این مورد تصمیم می گیرد.‌ازطرفی به پرونده ای که دردادگاه کیفری درحال رسیدگی است استناد کنید

با سلام خدمت شما

باید ببینید شاهدین طرف دعوای شما شرایط زیر را دارا می باشند.
۱- بلوغ
۲- عقل
۳- ایمان
۴- طهارت مولد ( حلال زاده بودن )
۵- عدالت
۶- نداشتن نفع شخصی در دعوا
۷- نداشتن دشمنی با طرفین دعوا
۸- عدم اشتغال به ولگردی و تکدی گری
تنها در صورت دارا بودن همه این شرایط است که شهادت شاهد معتبر خواهد بود و قاضی می تواند بعنوان یک دلیل شرعی به آن استناد کند.
شهادت خویشاوندان دیگر با منع قانونی مواجه نیست و در حال حاضر داشتن رابطه خویشاوندی جزء موارد جرح شهود محسوب نمی شود.تشخیص ارزش و تاثیر شهادت خویشاوندان با دادگاه است.خود دادگاه مکلف است در صورتی که نداشتن شرایط فوق را در مورد یک شاهد احراز نمود ، به شهادت اثری ندهد . اما اگر دادگاه از نبودن شرایط مقرر در مورد شاهد بی اطلاع بود ، شما میتوانید
مدعی نبودن این شرایط در شاهد یا شاهدین باشید و باید آن را اثبات نمایید.