قانونا میشه با اتباع عقد کنم یا نه؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۳۸۹ #25810769

سلام وقتتون بخیر، دختری ۲۶ ساله هستم و میخواهم با یک آقای افغانستانی ازدواج کنم، ایشون اینجا دانشجو و افغانستان جز هیت علمی هستن. میخواستم بدونم که شرایط ازدواج چطور هست و میشه ما با هم عقد کنیم یا نه، جواب بدین ممنون میشم خیلی واجب هست؟؟

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
با درنظرگرفتن ماده ۱۰۶۰ قانون مدنی و توجه به آیین نامه زناشویی در ایران ، درخواست مجوز زناشویی (از نمایندگی کشور مرد در ایران یا از وزارت کشور ایران) دهید

با عرض سلام
مطابق ماده‌ی ۱۰۶۰ قانون‌ مدنی :«ازدواج زن‌ ایرانی با تبعه‌‌ی خارجی در مواردی هم که مانع‌ قانونی ندارد موکول به اجازه‌‌ی مخصوص از طرف دولت است.»
منظور از مانع قانونی در این ماده یعنی
اولا شرایط عمومی صحت عقد ازدواج (مانند رضایت طرفین) موجود باشد
ثانیا موانع‌ شرعی مثل قرابت (خویشاوندی) و کفر (به‌معنی عدم اسلام در ازدواج زن‌ مسلمه) وجود نداشته‌ باشد
ثالثا مرد بیگانه باید از طرق قانونی و با مجوز به کشور وارد شده و در‌ آن استقرار داشته باشد.

آیین‌نامه‌ی زناشویی بانوان‌ ایرانی، رعایت مقرراتی را برای ثبت درخواست ازدواج برای طرفین ضروری دانسته‌ است:
درخواست طرفین مبنی‌بر تقاضای صدور پروانه‌ی اجازه‌‌ی زناشویی
گواهینامه از مرجع رسمی کشوری که مرد تابع آن است، با بیان اینکه ازدواج او با زن‌ ایرانی بلامانع و رسمی است. (البته اگر مرد نتواند این گواهی را دریافت کند، اگر زن‌ ایرانی خواهان آن نباشد، وزارت‌ کشور می‌تواند بدون دریافت این مدرک پروانه را صادر کند.)

گواهی معلوم‌کننده‌ی وضعیت تاهل یا تجرد مرد، صادره از مرجع‌ رسمی‌ محلی یا از ماموران کنسولی‌‌ و سیاسی کشور‌ متبوع
گواهی نداشتن پیشینه‌‌ی بد و محکومیت‌ کیفری از مراجع رسمی کشور متبوع؛ همچنین در صورت اقامت مرد در ایران: گواهی عدم سوءپیشینه از مراجع ایران

گواهی توانایی‌ مالی زوج از مراجع کشور‌ متبوع، به‌همراه تعهدنامه‌‌ی ثبتی مرد درخصوص پرداخت هزینه‌ها و نفقه‌‌ی زن و اولاد و سایر حقوق زن

اگر مقررات فوق طی پرکردن فرم‌ها توسط طرفین رعایت و تضمین‌های‌ لازم توسط وزارت‌ کشور کسب شود، با بررسی وضعیت گذرنامه و شرط‌ اجازه‌ی اقامت مرد در ایران توسط کارشناس‌ استانداری، پروانه‌ی اجازه‌‌ی زناشویی صادر می‌شود و

لازم به ذکر است هیچ دفتر ثبت ازدواجی بدون دریافت پروانه‌ی مذکور، حق ثبت عقد بین زن ایرانی و زوج خارجی را نخواهد داشت.

با آرزوی موفقیت

سلام. بله می توانید منتها قبلش باید مجوز زناشویی براتون صادر بشه و... که می توانید از اداره اتباع و امور مهاجران خارجی بپرسید.

بله امکان آن هست ولی همان شرایطی که در ازدواج با یک ایرانی لازم است برای این ازدواج با ایشان هم لازم است از جمله رضایت پدر
موفق باشید

سلام
بله ازدواج محدودیتی ندارد اما نیازمند انجام تشریفات قبل از عقد میباشد