نحوه مجازات افراد بیمار روانی چگونه است؟

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۳۶۳ #15390043

باسلام شخصی که دچار اختلالات روانی (افسردگی) میباشد اگر جرمی مرتکب شود مجازات کیفری این شخص با اشخاص معمولی یکسان میباشد به عنوان مثال قتل چگونه میشود ثابت کرد که این فرد فرد بیماری بوده که مرتکب این چنین جرمی شده و چنین انگیزه ای نداشته فقط به خاطر این اختلالات گرچه شخص مقابل با تحریک وی باعث اوج گرفتن خشم او شده آیا قانون مدنی از این چنین بیمارانی حمایت میکند باتشکر

مشاوره حقوقی کیفری
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در مورد جرایم مختلف حدی و تعزیری وضعیت متفاوتی داره و بحث اثبات هم در هر پرونده فرایند خاص خودش رو خواهد داشت، و اگر حکم حجر او بابت جنون صادر شده باشد از مجازات معاف است و الا افسردگی حتی اگر شدید هم باشد تاثیری در مجازات ندارد.

اولا بایستی مدارک و مستندات پزشکی درمورد بیماری وجودداشته باشدثانیا بستگی به نوع جرم دارد و همچنین حالت خطرناک مجرم،که همه باید بررسی گردد.

با سلام
ماده ۲۰۲ قانون آیین دادرسی کیفری مقرر می‌دارد‌: «هرگاه بازپرس در جریان تحقیقات احتمال دهد متهم هنگام ارتکاب جرم مجنون بوده است، تحقیقات لازم را از نزدیکان او و سایر مطلعان به عمل می‌آورد، نظریه پزشکی قانونی را تحصیل می‌کند و با احراز جنون، پرونده را با صدور قرار موقوفی تعقیب نزد دادستان می‌فرستد. در صورت موافقت دادستان با نظر بازپرس، چنانچه جنون استمرار داشته باشد شخص مجنون بنابر ضرورت، حسب دستور دادستان به مراکز مخصوص نگهداری و درمان سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی منتقل می‌شود. مراکز مذکور مکلف به پذیرش می‌باشند و در صورت امتناع از اجرای دستور دادستان، به مجازات امتناع از دستور مقام قضایی مطابق قانون مجازات اسلامی محکوم می‌شوند.»

جرم قتل یک جرم حدی است در این مورد وضعیت روحی بیمار هنگام درگیری و قتل باید بررسی شود اگر ثابت بشود ک در شرایط نامتعادل روحی مرتکب قتل شده در این صورت در مجازات وی تخفیف و ب مراکز درمانی_-تربیتی فرستاده خواهد شد و اگر ثابت شود ک در شرایط متعادلی بوده تفاوتی در مجازات او نخواهیم داشت تشخیص این امر البته با پزشکی قانونی هست

با سلام. مجازات این اشخاص با اشخاص عادی یکسان نیست و با فرض اثبا ت ان نیز با برگه پزشکی قانونی می باشد و در قتل نیز
فرمودید.در صورتی قتل توسط شخص مجنون رخ دهد خطای محض محسوب شده و مجازات ان پرداخت دیه توسط عاقله می باشد

در جرایم حدی و تعزیر تفاوت دارد لاکن در صورتی که بتوانید محجور بودن ایشان را با توجه به روانی بودن و یا جنون وی از طریق پزشکی قانونی اثبات کنید از اعمال مجازات معاف خواهد بود

تشخیص اختلال روانی موثر در این موارد با پزشکی قانونی است...