امکان تبدیل حکم زندان به جریمه نقدی بدون رضایت شاکی خصوصی هست؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۱۶۶ #15199915

با سلام. آیا فردی که بخاطر حبس غیر قانونی فردی دیگر محکوم به دو سال حبس شده است می تواند بدون رضایت گفتن از شاکی خصوصی، زندان را به جریمه نقدی تبدیل کند؟ (فرد محکوم بدون سابقه حقوقی و کیفری است)

مشاوره حقوقی کیفری
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود..
در اینخصوص هر چند که رضایت شاکی می تواند تاثیر مثبتی در اینخصوص داشته، ولی رضایت شاکی همواره برای تخفیف و یا تبدیل مجازات ملاک و معیار اصلی نبوده و اصـولا بستگی به تشخیص و موافقت قاضی در خصوص موضوع مطروحه دارد..

در بعضی موارد لزوما نیازی ب اخذ رضایت از شاکی نیست هرچند موثر هست مسبوق ب سابقه کیفری نبودن نیز در این خصوص میتواند کمک کننده باشد لیکن با درخواست زندانی،بررسی و تشخیص قاضی پرونده امکان تبدیل مجازات وجود دارد

درود
در بعضی از جرایم برای تخفیف یا تبدیل مجازات حتما نیاز به رضایت شاکی نیست

خیر اگر رای قطعی شده است می‌بایست تحمل کند. اگر در جریان باشد دست قاضی باز است می‌تواند تبدیل کند تخفیف دهد.

درود بر شما، هرچند رضایت شاکی در این خصوص میتواند تاثیر به سزایی داشته باشد، لکن نهایتا بدون رضایت نیز، در صورت صلاحدید قاضی، ممکن است مجازات تبدیل شود.

در تمام جرائم رضایت شاکی برای تبدیل مجازات مورد نیاز نبوده و به تشخیص و موافقت قاضی بستگی دارد .

نخیر
صرفنظراز رضایت شاکی خصوصی باید جنبه عمومی را بکشه