هر یکی از وراث میتوانند از اداره ثبت تقاضای افراز و در صورت عدم افراز از دادگاه تقاضای فروش مال مشاع کنند؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۴۵ #13706490

سلام دوستان
سوال اول:در مورد یه باب منزل مسکونی سند دار با تعدادی وراث که سند ملک بنام مورث می باشد و تنها دارایی مورث بوده
ایا هر یکی از وراث میتوانند از اداره ثبت تقاضای افراز و در صورت عدم افراز از دادگاه تقاضای فروش مال مشاع کنند؟یا باید دعوی تقسیم ترکه مطرح شود؟
سوال دوم: و ایا امکان دارد در خصوص ترکه مورث، هر یک از وراث تقاضای تقسیم بخشی از ماترک را بنا به مصلحت بکنند؟یا تقاضای تقسیم کل اموال باید مطرح شود؟

مشاوره حقوقی فروش ملک مشاعی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله هر یک از ورثه می تواند نسبت به اقدامات فوق به تنهایی اقدام نماید.

بله هریک از وراث می توانند برای تقسیم ماترک دادخواست خود را تقدیم دادگاه نمایند

سلام با آرزوی بهروزی برای شما، باید برای این موضوع طرح دعوی مطرح بشه و هریک از ورثه می‌تونه درخواست تقسیم کل ماترک رو مطرح کنه و نیازی به اخذ موافقت سایرین برای طی مراحل قانونی وجود نخواهد داشت

سلام اگر متوفی صرفا یک مال داشته باشد و آن مال قابلیت تقسیم شدن را داشته باشد ( یعنی به قطعات کوچک تر به تعداد وراث ) بنابراین با توافق انجام و در صورت عدم توافق تقاضای تقسیم را از طریق دادگاه می توانند انجام دهند . یک نفر از وراث هم اقدام کند ، تکلیف سهم بقیه نیز مشخص می شود .
در صورتیکه مال متوفی قابلیت تقسیم نداشته باشد ( مثل یک واحد آپارتمان که قابلیت قطعه بندی شدن را ندارد !! ) صرفا از طریق تقاضای دستور فروش و انجام مزایده امکان تقسیم سهام وراث وجود دارد . ( پول حاصل از فروش به نسبت سهم بین وراث تقسیم می شود .)
در خصوص مسائل مربوط به اموال متوفیو کارهای انحصار وراثت ، کافیه یک نفر از وراث و یا هر کسی که ذینفع است ( مثل طلبکاران ) برای این امر حقوقی اقدام نماید . سایرین نیز به واسطه عمل و اقدام همان یک نفر ، میتوانند پیگیر حق خود باشند و نیاز نیست هر کسی جداگانه اقدام قضایی نماید